Categories
Agenda Nits de Cinema Oriental Vic

14a edició Nits de Cinema Oriental de Vic: els films japonesos

Després d’un resum del gran èxit que va tenir el festival, com amants del Japó, ens agradaria parlar de les projeccions japoneses que es van passar durant la setmana del 18 al 23 de juliol. Love & Peace La nova pel·lícula de Sion Sono, va ser una de les projeccions prèvies al certamen. El director va sorprendre, al públic, amb una esbojarrada i delirant història sobre la superació, l’amistat i la recerca dels somnis, on es barrejava amb humor la realitat i la ficció. El film ens narra la història d’un oficinista que ha fracassat en la recerca del seu gran somni, convertir-se en una super estrella cantant de rock. Amargat i ridiculitzat pels seus companys de feina, el protagonista viu la seva vida solitària sense oblidar-se del seu somni. Un dia, Ryoichi, es troba amb un venedor ambulant de tortugues i decideix comprar-ne una. A partir d’aquí Ryoichi i la tortuga compartiran una gran amistat, fins que un fet inesperat obligarà, el jove oficinista, a tirar la seva estimada i apreciada tortuga pel vàter. Si els espectadors, pensaven que aquest seria el final de la pel·lícula, van mal encaminats. Aquí és on realment comença l’aventura dels dos amics per assolir els seus somnis. La pel·lícula amb tocs delirants i surrealistes, van fer que els espectadors no paressin de riure en tota l’estona.   Gats Gats és una pel·lícula d’animació dirigida per Mikinori Sakakivara i Kunihiko Yuyama que ens narra la història de Rudolf, un gat negra que viu tranquil·lament al camp i que un dia, accidentalment, desperta en un camió camí a la gran ciutat de Tòquio. Un cop allà insegur i temorós pel nou entorn desconegut, coneixerà en Ippaiattena, un gat gros i rondinaire que té atemorida a tota la ciutat. Aquest trobament dels dos protagonistes amb caràcters diferents, faran que les aventures que visquin per poder tornar en Rudolf al camp, sorgeixi una gran amistat entre tots dos. La història acompanyada dels moviments molt reals pels felins, van fer que petits i grans passessin un bon moment durant la projecció.   Moriyamachu Driving School Keisuke Toyoshima ens porta a la pantalla gran, l’adaptació del manga Moriyamachu Kyoshujo de Keigo Shinzo. La història se centri en un estiu, un període de temps per superar pors i inseguretats, i de reflexió abans d’introduir-se en el món dels adults. Els dos joves protagonistes, un estudiant universitari i un membre d’una banda yakuza, es troben casualment en una autoescola rural per treure’s el carnet de conduir. Durant la seva estada a l’autoescola, els dos joves crearan una amistat i s’ajudaran mútuament a afrontar els seus problemes i inquietuds abans de deixar l’adolescència i l’estiu enrere per entrar la nova etapa de la seva vida.   Strange Tales of Love and Strangers El drama es va projectar a la Bassa dels Hermanos, a la nit temàtica japonesa. El públic va poder gaudir de la presència de l’actriu protagonista de la pel·lícula Yao Aining, del director Raita Kuramoto i dels productors Kiyotaka Tanaka, Hiroyuki Saeki i Fongyi Tseng. El drama ens narra el relat d’una jove taiwanesa que se’n va a Fukushima a través d’un programa d’intercanvi d’estudis. El fet d’anar descobrint una nova cultura, farà que la Yumen es vagi descobrint a ella mateixa, l’amor i les relacions personals. Un relat explicat a través de la delicadesa, el realisme màgic i la imatge. Ronja, la filla del bandoler Una de les sessions infantil va ser destinada a la projecció dels 4 primers episodis de la sèrie d’animació Ronja, la filla del bandoler. Els espectadors van poder veure la primera sèrie que l’Estudi Ghibli produeix per la televisió. La Ronja, tal com diu el títol, és la filla d’uns bandolers que viuen a la muntanya i va néixer en una nit de llamps i trons. La Ronja és una nena molt valenta i amb moltes ganes de descobrir el bosc que l’envolta. Durant els seus jocs i les seves passejades pel bosc coneixerà un nen, fill del grup de bandolers rivals dels seus pares. Les seves trobades i les aventures que viuran, faran que els dos infants vagin creant una forta amistat que els ajudarà a desafiar el món i les idees dels adults. Una sèrie entranyable, divertida i refrescant, combinada amb uns personatges també divertits i carismàtics que faran que petits i grans no es vulguin perdre cap detall de la sèrie d’animació.   Tetsudon, the kaiju dream match Una de les nits més esperades i aclamades pel públic aficionat al gènere del cinema de culte, va ser la projecció de la pel·lícula Tetsudon, the Kaiju dream match, una de les antologies, ja famoses i reconegudes pels espectadors del Festival Nit de cinema oriental de Vic, acompanyada pel seu gran coordinador i director Hoshino Hisao, que un any més visita al festival i animava al públic a aplaudir, escridassar “UUUUUUU” o reclamar els teus diners Dame mi dinero!, segons si els curtmetratges que componien el film t’agradaven o no. En aquesta saga de Tetsudon, ens trobem amb una sèrie de gags o curtmetratges produïts per diferents directors, actors i actrius japonesos que tenen com a tema en comú els Kaju Eiga, monstres o éssers de dimensions descomunals amb molt mal geni. Amb molt toc d’humor, bogeria i escenes delirants, els espectadors van gaudir d’una nit engrescadora i animada amb una estrella imprescindible en les nits orientals.   En este Rincón del Mundo Sunao Katabuchi porta a la pantalla gran, al llargmetratge En este Rincón del Mundo. L’adaptació del manga de Fumiyo Kono va rebre el premi de l’Acadèmia Japonesa a la millor pel·lícula d’animació. Amb delicadesa i tendresa, el director Sunao Katabuchi explica la història de Suzu, una noia de 18 anys que la seva gran passió és dibuixar. Després de rebre la proposta de matrimoni d’un funcionari judicial del tribunal militar, es veu obligada a traslladar-se a viure a Kure, a prop d’Hiroshima. Allà haurà d’adaptar-se a la seva nova vida, descobrirà el seu amor verdader i lluitarà per sobreviure durant la Segona Guerra Mundial.   Ninja Special Agent El director Eiji Kamikura, ens presenta les Power Rangers, un grup de noies que lluitaran contra el mal. Acció, lluites, actuacions en viu i cançons faran els espectadors passar un bon moment.   Aquí acaba el breu resum de les projeccions japoneses que es van poder veure durant el Festival Nits de cinema oriental de Vic. Esperem que us hagi agradat i l’any que ve en tinguem més.

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *