Categories
Agenda Cultura japonesa Saló del Manga Barcelona

28 Manga Barcelona, cinema

El nou espai a Gran Via compta amb l’Auditori, una sala d’actes convertida en sala de cinema per a gaudir una selecció d’anime i pel·lícules japoneses, de mans de Cine Àsia. Com és habitual, algunes d’aquestes projeccions entren a concurs per a guanyar el Premi Auditori Manga Barcelona: La programació:

Dijous 8/12

A les 12:30h 
MANGA BARCELONA AWARDS 2022: Entrega de premis

A les 14:15h
INU-OH (Masaaki Yuasa, 2021) amb presència del director.
98 min. VOSE. Distribuïdora: Cinemaran

Inu-oh va ser un dels més cèlebres i populars artistes de l’anomenat ‘sarugaku noh’ (una varietat japonesa de teatre popular) i que va tenir un gran èxit al Japó durant el segle XIV. No obstant això, en l’actualitat gairebé no se’l coneix a causa de la poca informació que hi ha sobre la seva obra.
Ara, quasi 600 anys després, la nova pel·lícula de Masaaki Yuasa, director de la meravellosa “Night Is Short, Walk On Girl”, reflecteix la llegendària amistat entre Inu-Oh i un artista de biwa (instrument musical tradicional japonès semblant a un llaüt) amb el qual va entaular una profunda relació.

Pel·lícula + vídeo entrevista de Masaaki Yuasa Sessió en col·laboració amb el Festival Nits de Cinema Oriental de Vic (presentació a càrrec del seu director Quim Crusellas)

Divendres 9/12

A les 14:15h
JAPAN MEDIA ARTS 1: Awards

A les 15:30h
¡HASTA SIEMPRE, DON GLEES! (Atsuko Ishizuka, 2022)
96 min. VOSE. Distribuïdora: Selecta Vision

Presentada en la secció oficial del Festival d’Annecy (el certamen de cinema d’animació més important del món) i amb el segell de la prestigiosa Madhouse.
Roma viu en un poble rural on no acaba d’encaixar. Juntament amb Toto, un altre marginat com ell, formen el grup “Don Glees”, al qual més tard s’unirà un nou membre, Drop. En les vacances d’estiu de primer any de batxillerat, Roma i els seus amics es veuran obligats a buscar un dron desaparegut i així provar la seva innocència en ser acusats de provocar un incendi forestal. Aquest incident estiuenc no trigarà a convertir-se en una gran aventura que canviarà les seves vides per sempre.

A les 17:30h
SING A BIT OF HARMONY (Yasuhiro Yoshiura, 2021)
145 min. VOSE Distribuïdora: Cinemar

Del creador de “Patema i el món invertit” (2013) arriba el tercer llargmetratge.
En “Sing a Bit of Harmony”, Hoshima, una empresa tecnològica, utilitza una petita ciutat japonesa com a lloc de proves per als seus robots d’intel·ligència artificial. Una de les científiques iniciarà un test amb una androide d’aspecte humà que es farà passar per una alumna de l’institut. Satomi Amano, una introvertida estudiant i a més filla de la científica, trobarà en el robot l’amiga perfecta que sempre ha somiat.

Dissabte 10/12

A les 11:30h
BELLE (Mamoru Hosoda, 2021)
122 min. VOSE. Distribuïdora: Contracorriente Films

Amb motiu del llançament en home vídeo de l’edició especial de “Belle”. Mamoru Hosoda refà el mite de La Bella i la Bèstia en el 2.0 amb una producció tan espectacular com emotiva.
Suzu és una estudiant d’institut introvertida i acomplexada, que viu al costat del seu pare en un petit poble rural. Però quan entra en el món virtual de U es converteix en ‘Belle’, una estrella de la música que ràpidament aconsegueix milions de seguidors. La seva doble vida la portarà a creuar el seu camí en el món virtual amb la Bèstia, una temible criatura per la qual se sentirà atreta. 

A les 14:15h 
JAPAN MEDIA ARTS 2: Programa YUKI KOKO

Per a més informació: MANGA BARCELONA   

També podeu seguir notícies i actualitat a la web i instagram Zona Japonesa

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *