Categories
Agenda Nits de Cinema Oriental Vic

Cinema d’ Akira Kurosawa a la biblioteca de Vic

Kurosawa_7_samuraisCom a prèvia al Festival Nits de Cinema Oriental de Vic, durant els divendres 13, 20 i 27 de Juny a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Triadú de Vic. L’organització del Festival Nits de cinema orientalA Contracorriente Films, proposa un cicle de cinema dedicat al director Akira Kurosawa, un dels cineastes japonesos més importants i influents de la història del cinema.

Tres pel·lícules de Kurosawa de temàtica samurai es projectaran Els set samurais (1954), Trono de Sangre (1957) i Yojimbo (1961). Les sessions són gratuïtes i en versió original subtitulades.

Propera parada, Kurosawa Jidaigeki... imprescindible!

.

L’entrada per a les sessions és gratuïta.

Els films seran projectats en V.O. subtitulada en castellà.

A Contracorriente Films és las distribuïdora barcelonina que ha tornat a editar en DVD i Blu-ray la filmografia del director utilitzants nous màsters restaurats i en alta definició.

 

Kurosawa Jidaigeki

PROGRAMA

Divendres 13 de juny de 2014 – 19 hores

Els set samurais, Akira Kurosawa (Japó, 1954) 198’ VOSC
Obra cabdal en la historia del cinema i una de les pel·lícules més memorables del mestre Kurosawa. Un llogaret de camperols és amenaçat per una banda de delinqüents i decideixen contractar un grup de mercenaris per defensar-se. Set samurais s’apunten a protegir-la.

samurais_sieteDivendres 20 de juny de 2014 – 19 hores

Trono de sangre, Akira Kurosawa (Japó, 1957) 110’ VOSC
Adaptació del Macbeth de William Shakespeare ambientada al Japó del segle XVI. Una estranya anciana profetitza un futur ple de poder a un general que torna victoriós d’una batalla i la dona d’aquest l’insta a complir el seu destí.

trono_desangreDivendres 27 de juny de 2014 – 19 hores

Yojimbo, Akira Kurosawa (Japó, 1961) 110’ VOSC
Al segle XIX, al Japó encara feudal, un samurai arriba a un poblat on dues bandes de mercenaris lluiten entre sí pel control del territori. El nouvingut resulta ser un guerrer invencible i els caps dels dos bàndols intenten contractar els seus serveis.yojimbo

Akira Kurosawa, qualificat com a “l’emperador” del cinema japonès.

Kurosawa-2Seguidament fem un breu repàs de la vida d’aquest gran director:

Akira Kurosawa va néixer a Tokyo el 23 de març de 1910, éssent el menor dels 7 fills d’un oficial descendent de samurais i d’una dona provinent d’una família de comerciants. Tot i haver estudiat Belles Arts, el 1936 va entrar a treballar en els estudis cinematogràfics de Toho a Tokyo.

El 1970 va rodar la seva primera cinta en color, “Dodes ka-den” (El camino de la vida), que desgraciadament va resultar un fracàs comercial i va causar molts problemes a Kurosawa, ja que això va fer que no trobés finançament per les seves pel·lícules següents, i va provocar-li una profunda depressió.
El 1975 i gràcies al recolzament de la Unió Soviètica va aconseguir els diners necessaris per rodar “Dersu Uzala“, pel·lícula reconeguda com una dels seus millors treballs i que li van fer guanyar el gran premi del Festival de Moscou i l’Òscar a la millor pel·lícula estrangera.

Els 7 samurais
Els 7 samurais

Des del seu debut com a director, Akira Kurosawa va ésser valorat per la crítica com un gran autor per la qualitat i la profunditat dels temes de les seves obres, i, reconegut internacionalment per “Els 7 Samurais“. Va saber universalitzar el cinema asiàtic sense renunciar a la tradició de la cultura japonesa, cosa que el va convertir per tant en una de les figures orientals clau de la cultura del segle XX.

Informació de l’Any Kurosawa (notícia del 2010)

Una retrospectiva d’ Akira Kurosawa amb la col·laboració de Cineclub Vic i la Biblioteca Joan Triadú.

3 respostes a “Cinema d’ Akira Kurosawa a la biblioteca de Vic”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *