Categories
Saló del Manga Barcelona

Programa d’activitats Saló Manga 2014 (actualitzat 22/10)!

20.Salo-del-manga2014A tres setmanes del XXè Saló del Manga de Barcelona (dijous 30 d’octubre al diumenge 2 de novembre) va arribant més informació per la cita otaku per excelència. A continuació podeu veure una primera selecció destacada del programa d’activitats a Fira de Montjuïc, i tota la programació a la web oficial de Ficomic. Un tastet de trobades i masterclass de mangakes (Takeshi Obata, Ken Niimura, Takehiko Inoue), d’exhibicions (Cosplay, Pokemon, Buda Kenjutsu) concerts (White Noise, Kokeshi & The Ukelele Band), projeccions (les Veus de l’Ànima, Sword Art Online, Dragon Ball Z Gods, BTOOOM!) o conferències (samurais, Ghibli). En un pròxim reportatge els actes de cultura, tradició i gastronomia japonesa. . samuraisKurosawa_7_samurais DIJOUS 30

samuraisEscenari. Plaça Univers: 15:00-15:45 Les 10 proves del valor del Manga i Anime. (Gimcana) 13h Exhibició de Balls Japonesos

Sala d’Actes. Palau 1: 16h Conferència. Història del manga i els samurais a càrrec de Joaquín Cerviño, president de l’associació Wa Rei Ryu i d’Òscar Valiente, director de Norma Editorial 18:00 Conferència: Manga: una revoluciósocial i artística a càrrec d’Oriol Estrada i Antoni Guiral, autors del llibre Del tebeo al Manga. Manga: Made in Japan. 19h Trobada de Ken Niimura (autor de Soy una matagigantes i Henshin) amb els fans

Projeccions. Multicines Arenas [cal recollir invitació]: logo-veusdelanimae16h Les Veus de l’Ànima (Català) 96 min. 18h El Bosque del piano (V.O.S.E.) 90 min.

LES VEUS DE L’ÀNIMA és un documental/treball de fi de grau sobre el doblatge de l’anime a Catalunya, explicat per diverses veus de primera línia on participen actors i actrius de doblatge, un lingüista i una traductora/intèrpret de japonès. Molt recomenable. També es pot veure online des de Vimeo de manera gratuïta i descarregar-lo.

DIVENDRES 31

Sala d’Actes. Palau 1: Bakuman118h Trobada de Takeshi Obata (autor de Death Note i Bakuman) amb els fans 19:15h Trobada d’Hideo Baba (creador de la saga Tales of...) amb els fans. 19:30 Trobada amb Hideo Baba, productor de la saga “Tales of ..” i Masayuki Hirano, productor de Dragon ball Xenoverse amb els fans

TAKESHI OBATA, mangaka i dissenyador de personatges, la seva popularitat arriba a cotes increïbles amb Death Note,Death Note i Bakuman amb guió de Tsugumi Ohba, sèries adaptades en anime i pel·lícules d’imatge real. Altres adaptacions en manga Blue Dragon iAll you need is kill.

Taller de manga de l’escola Joso. Palau 2. Planta baixa: 18:30h Masterclass de Ken Niimura

Autor espanyol d’ascendència japonesa és tot un referent del manga. Actualment viu i treballa a Tòquio. També és l’autor del cartell del XX Saló i dels manga Soy una matagigantes (2009), Traveling i Henshin (2014).

Escenari. Plaça Univers: 16h Concurs Cosplay del XX Saló del Manga de Barcelona 18:30h Actuació especial. Concert de Kokeshi & The Ukelele Band, música folk song japonesa.

Projeccions. Multicines Arenas [cal recollir invitació]: btooom11h Anime d’Or: El jardín de las palabras (V.E., 55 min.) + 5 Centímetros por segundo (V. E. 65 min.) 16h Especial Videojocs d’anime, BTOOOM! episodi 1 (V.E., 25 min)

  • BTOOOM! és una sèrie de televisió llicenciada per Yowu Entertaintment amb edició en DVD/BD pel desembre

En un obrir i tancar d’ulls, en Ryota Sakamoto es troba transportat de sobte a l’exitós BTOOOM!, un videojoc ultra violent que transcorre en una illa misteriosa. Ryota està equipat amb tot: una bossa amb bombes BIM, un cristall estrany incrustat a la seva mà esquerra i un enorme i fosc forat a la seva memòria. Però no necessita gaire temps per esbrinar què està passant, sobretot quan la primera persona que es troba intenta assassinar-lo.

  DISSABTE 1

inoue-2Sala d’Actes. Palau 1: 11:30h Trobada de Kengo Hanazawa (autor de I am a Hero) amb els fans 13h Trobada de Takehiko Inoue (autor d’Slam Dunk) amb els fans

TAKEHIKO INOUE, mangaka i artista gràfic multidisciplinar de referència del manga japonès, conegut per sèries com Slam Dunk, Real, Vagabond i Real. A més, de ser un gran admirador de l’obra de Gaudí va publicar Pepita un quadern de viatges il·lustrat.

Taller de manga de l’escola Joso. Palau 2. Planta baixa: 18h Masterclass de Takeshi Obata 19:30h Masterclass de Takehiko Inoue

Escenari. Plaça Univers: 12h Concurs Cosplay “Tales of…” amb la presència del seu creador, Hideo Baba. 15h Kaidankai Monogatari, exhibició de Budo Kenjutsu a càrrec de Wa Rei Ryu 16h Concurs World Cosplay Summit

pikachuProjeccions. Multicines Arenas [cal recollir invitació]: 11h Especial Mazinger Z (V.E.) 50 min. 16h Marató Pokémon (V.E.) 180 min.

Pokémon és un fenomen social. Nascut com a videojoc, el seu èxit també s’ha reflectit a les seves adaptacions a l’anime, en sèrie de televisió o en llarg metratge.

DIUMENGE 2

Sala d’Actes. Palau 1: 10h Taula rodona. Studio Ghibli, el final d’una època? amb Álvaro López i Marta Garcia, autors del llibre Mi Vecino Miyazaki, i Manu Robles, autor del llibre Antología del Studio Ghibli 12h Trobada amb els dobladors de Bola de Drac, Marc Zanni (veu d’en Goku) i Joan Sanz (veu d’en Vegeta) 17h Taula rodona. Anime i Manga on-line. És el futur?

Taller de manga de l’escola Joso. Palau 2. Planta baixa: 11:30h Masterclass de Kengo HanazawaWN_logo

Escenari. Plaça Univers: 12:30h Cosplay especial Pokémon 14,15h Concert de White Noise Special 16h Final del Concurs Anime Song Contest

WHITE NOISE és un grup que parteix de les influències del Rock japonès modern, el “J-Rock Fusion”. A l’estiu del 2014 han fet una gira per Japó per presentar el seu primer disc “High Risk no return”, amb més de cinquanta concerts realitzats per tota la península.

Projeccions. Multicines Arenas [cal recollir invitació]: 11h Dragon Ball Z: Battle of Gods pel·lícula (Català, 90 min.) 16h Especial videojocs d’anime. SAO_ep1Sword Art Online episodi 1 (V.E., 25 min.) + Street Fighter II 20è aniversari pel·lícula (V.E. 90 min.) 18h Clausura Anime d’Or: Terra Formars (V.O.SE. 40 min.) + Bayonetta: Bloody fate pel·lícula (V.E., 90 min.)

  • Les pel·lícules Battle of Gods, Street Fighter II iBayonetta tindran edicions en DVD/BD com a novetats del Saló del Manga de Selecta Visión

A l’any 2022, els videojocs han assolit el següent nivell amb el NerveGear, un casc que permet els jugadors submergir-se en un entorn virtual complet. Entre els 10.000 afortunats que es connecten el primer dia a Sword Art Online, el primer VRMMORPG (videojoc de rol multi jugador massiu en línea de realitat virtual), hi ha en Kirito. Però tot just començar a gaudir el món de SAO, reben una notícia esgarrifosa del creador del joc: l’única forma d’escapar d’aquell món és passant el joc i, encara pitjor, el “game over” significa la mort en el món real.

  Segons FICOMIC la programació és provisional i pot sofrir alguns canvis. Cal mirar les actualitzacions

Més informació: FICOMIC- XX Saló del Manga Categoria web: Saló del Manga Barcelona

.  

Ken-NiimuraEls convidats del XX Saló del Manga i sessions de firmes:
Takeshi Obata divendres 31 de 16:30 a 18h; dissabte 1 de 12 a 13h, 16 a 17:30h; diumenge 2 de 12 a 13:30h
Kengo Hanazawa divendres 31 de 18:30 a 20h; dissabte 1 de 14 a 15:30h i de 18:30 a 20h; diumenge 2 de 14:00 a 15:30 h
Ken Niimura divendres 31 de 17 a 18h; dissabte 1 d’ 11 a 12:30h i de 16:30 a 18h; diumenge 2 de 12 a 13:30h.

Vagabond 37Segons condicions d’inscripció prèvia, a l’stand d’ Ivrea:

Takehiko Inoue divendres 31, 16 – 18h

   

Fins el dimecres 15 d’octubre es pot participar a les votacions:

premiSalo2014Quin són els millors Mangas i Animes del 2014?

XX Saló del Manga atorga els premis populars a les millors obres de manga i anime publicades a Espanya entre l’1 de setembre de 2013 i el 31 d’agost de 2014. Aquests premis no tenen dotació econòmica, la votació és oberta a través de la web. Tothom pot particiar a les votacions, del 22 de setembre al dimecres 15 d’octubre. Els premis es lliuraran durant la celebració del Saló del Manga 2014.

   

Informació tècnica

660_x_2014-07-17-planofiracat.cobert-sXIX SALÓ DEL MANGA – Barcelona

Dijous 30 d’octubre al diumenge 2 de novembre de 2014. Palau 1, 2 i Plaça Univers de Fira de Barcelona Montjuïc

HORARIS:

Dijous i diumenge de 9 a 20h Divendres i dissabte de 9 a 21h

ENTRADES *:

7€; General i venda anticipada on-line a través de la web o a les taquilles del Saló a partir de les 9 del matí.

5€; amb Carnet Jove

2€; per grups escolars; de venda únicament a les taquilles del Saló

20€; abonament de quatre dies, de venda anticipada i a les taquilles, serveix com una entrada per cada dia.

Gratis pels DISFRESSATS/COSPLAY el divendres 31 d’octubre, prèvia inscripció on-line a la web amb nombre d’inscrits limitat per raons d’aforament.

* Validesa únicament per a una persona i un dia. No acumulable a altres promocions del Saló.

ofertaRenfeFicomicCOM ARRIBAR

Amb transport públic com el bus, metro, ferrocarril o tren.

RENFE ofereix un descompte del 30% a qualsevol bitllet anada o tornada, des de qualsevol origen i amb destinació Barcelona, viatjant entre el 28 d’octubre i el 4 de novembre de 2014.

Cal presentar l’autorització de Descompte (un document per cada bitllet) en estacions de tren o agències de viatges. Oferta no acumulable a cap altra.

    Segons FICOMIC la programació és provisional i pot sofrir alguns canvis.

2 respostes a “Programa d’activitats Saló Manga 2014 (actualitzat 22/10)!”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *