Categories
Agenda Cultura japonesa

Ono Gagaku Kai, música i dansa de la cort imperial japonesa a Barcelona

gagaku1 Ono Gagaku Kai és un espectacle de música i dansa de la cort imperial japonesa pel proper dimecres 17 de desembre a les 8 del vespre (5€) al Conservatori del Liceu de Barcelona. També el mateix dia al migdia oferiran una classe magistral (entrada lliure) on quatre dels seus músics parlaran sobre alguns dels instruments del gagaku, inclosos en la llista del Patrimoni Cultural Intangible del Japó. Una oportunitat única a la ciutat comtal en la gira europea dels vuit representants d’Ono Gagaku Kai, més de mil anys de tradició per transportar-nos a la música de la cort imperial del japó.   El grup Ono Gagaku Kai és una organització privada de gagaku -música i dansa imperial japonesa- i oferirà una única funció a la ciutat comtal en la gira europea dels vuit representants d’Ono Gagaku Kai. Aquesta serà una de les poques oportunitats de veure fora del Japó l’art escènic del gagaku, traduït literalment com a “música elegant” i que té més de mil anys de tradició. Gagaku és producte de la fusió de la música i danses portades al Japó des de les antigues civilitzacions de la Xina i Corea i que des del Segle X s’ha transmès de generació en generació amb el patrocini de la família imperial.

Classe magistral de gagaku a càrrec d’Ono Gagaku Kai Dimecres 17 de desembre de 2014 A les 13:30h. Lloc: Conservatori del Liceu, Sala de Cambra, C/ Nou de la Rambla, 88, 08001 Barcelona Entrada lliure fins a completar aforament Espectacle Ono Gagaku Kai. Música i dansa de la cort imperial japonesa Dimecres 17 de desembre de 2014 A les 20 h. Lloc: Conservatori del Liceu, Auditori, C/ Nou de la Rambla, 88, 08001 Barcelona Preu: 5 euros Venda anticipada i taquilles

gagaku2Ono Gagaku Kai Society, establerta en 1887 per Ryodo Ono, el summe sacerdot del Santuari Ono-Terusaki. La companyia compta actualment amb uns 90 membres, que mantenen les sessions de pràctica amb regularitat en el Santuari d’Ono-Terusaki. Aprenen tècniques dels seus instruments i danses dels antics alumnes de l’Agència de la Casa Imperial, els professionals de la música gagaku més ortodoxos. Ono-Gagaku-Kai realitza i participa contínuament en diversos festivals arreu del món. El 1955, el gagaku va ser designat com Patrimoni Cultural Intangible del Japó i des de 2009, és part del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, de conformitat amb la Convenció de la UNESCO per a la Salvaguarda del Patrimoni. Alhora, els músics de la cort van ser designats col·lectivament com “tresor nacional vivent”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *