Categories
Notícies

Mor Hiroshi Yamauchi, expresident de Nintendo

Aquest matí ha mort a l’edat de 85 anys Hiroshi Yamauchi, l’home que va convertir una companyia dedicada a la fabricació de cartes en un gegant mundial dels videojocs.

hiroshi yamauchiNintendo va néixer el 1889 de la mà de Fusajiro Yamauchi, que va començar fabricant cartes japoneses ‘Hanafuda’ a la ciutat de Kyoto. El 1950, Hiroshi Yamauchi, nét del fundador, va prendre el relleu a la presidència de la companyia. L’any 1959, Nintendo va llençar al mercat unes cartes amb personatges de Walt Disney, i van ser un èxit comercial absolut. Amb els diners guanyats amb aquests productes, van començar a invertir en aplicacions electròniques a les joguines i més tard, en la creació de videojocs. A la dècada dels 80, Shigeru Miyamoto, va portar la companyia al reconeixement mundial amb les franquíncies més conegudes de l’empresa: Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda, etc. A finals de la dècada dels 90, la franquícia Pokémon es converteix en un altre èxit mundial. El 2002, Hiroshi Yamauchi es va retirar de la presidència de la companyia per problemes de salut, tot i que hi participava com a assessor.

Des de zonajaponesa.com, volem donar-li les gràcies per haver fet possible aquesta imatge, i tantes hores d’entreteniment. Descansi en pau, mestre!

Nintendo
Font imatge: Nintenderos.com

Fonts: ‘La historia de Nintendo’ a Nintendo.es

Imatge: Nintenderos.com