Categories
Saló del Manga Barcelona

Yoichi Takahashi, el pare de “Oliver y Benji” al Saló del Manga

campeonesYoichi Takahashi, el creador del manga “Campeones / Capitán Tsubasa” serà present al 19è Saló del Manga de Barcelona on un dels eixos temàtics és l’esport en el manga i anime.

Yōichi Takahashi és un dels grans referents del manga esportiu. La sèrie de televisió basada en el còmic, titulada aquí Campeones, va ser emesa a principi dels 90 i va inspirar a molts nens, alguns d’ells convertits avui en jugadors professionals de futbol.

oliverbarca.

Informació de nota de premsa:

Yōichi Takahashi (Tòquio, Japó. 1960), un dels grans mestres del manga contemporani, publica el seu primer títol, Yûjo no Irebun, al 1979.
El seu gran èxit va arribar el 1981 quan presenta Capità Tsubasa a la popular revista Weekly Shônen Jump. L’èxit del m anga, que va iniciar el boom del futbol a tot el Japó, va permetre una adaptació a l’anime del mateix títol i amb la qual va aconseguir portar els seus personatges als televisors de tot el món.
El manga va finalitzar el 1989, encara que va reprendre als personatges en Captain Tsubasa World Youth (1994), Captain Tsubasa: The Road to 2002 (2001) i Captain Tsubasa: Golden-23 (2005), entre altres sèries i especials .

A Espanya , la sèrie d’anime Campeones i les seves continuacions s’han emès repetidament , a més de publicar-se els diferents mangas de Capità Tsubasa i diverses edicions en DVD de la sèrie. Actualment, Cosplay Original té la llicència de samarretes.

També amb el futbol de protagonista, encara que de to més realista, l’autor va realitzar Hungry Heart (2002). L’esport ha estat un dels temes principals en l’obra de Yōichi Takahashi. A més dels esmentats títols ha desenvolupat la seva creativitat en mangas esportius com Hatsukoi Dôji (1980, kendo), Subaru Subaru (1980, lluita lliure), 100 Mt Jumper (1988, atletisme), Shô no Densetsu (1988, tennis), Ace (1989, beisbol), Basuke (1989, bàsquet), Chibi (1992, boxa).

Com a curiositat:

barcamangaEn una història de Captain Tsubasa, el protagonista Oliver fitxava pel “Futbol Club Catalunya“, l’equivalent al Barça. L’autor Yoichi Takahashi, és un gran culé i en una visita al club va regalar un dibuix original de l’Oliver vestit de blaugrana que es pot veure al museu.

>> nota de la notícia Barça i manga

>> article relacionat: Conferència: L’arribada de l’anime a Espanya

.

 

Altres convidats japonesos:

Aiko Nakano, la cantant de la sèrie Bailando con vampiros a l’escenari del Saló

Aiko Nakano

amb més d’una dècada dedicada a la música, va formar el seu primer grup mentre estudiava batxillerat. Va ser llavors quan va sentir que la música podia ser la seva vocació i va començar a donar concerts en sales de Fukuoka (Japó).
bailandoconvampiros_yowuL’abril de 2002 va donar el seu primer concert en solitari i al novembre es va mudar a Tòquio, on va començar a compondre cançons i a donar concerts mentre participava en audicions.

Al gener de 2010, va publicar el seu primer multisenzill Friends, que incloïa la versió del famós tema del grup Rebecca i va servir de tema d’obertura per a l’adaptació animada de Dance in the Vampire Bund (Bailando con vampiros) editat per Yowu Entertainment. Per a la mateixa sèrie també va compondre la lletra de l’ending.

Camellia no hitomi va servir de tema de tancament de l’adaptació animada del popular manga Hidan no Aria. Ha participat també en els animes populars de Happy Lesson Advanced i Is this a Zombie?
Des de llavors, ha compaginat la seva activitat musical amb composicions per a altres artistes. El bloc oficial

.

Shintaro Kago, manga per a adults d’estil terror eròtic-grotesc

Shintaro Kago (Tòquio, 1969)

fraction_shintarokagoQuan tenia 19 anys, va debutar amb una història curta de manga sota el títol de Star Trek. L’estil de Shintaro Kago és ero-guro, manga per a adults. És un autor que va més enllà de la realitat posant al límit el lector i jugant amb un humor sagnant, extravagant i intel·ligent amb els tabús més profunds com la necrofília o l’escatologia. Les seves vinyetes gaudeixen d’una màgia i una originalitat mai abans vista, té un estil narratiu gràficament revolucionari.

EDT ha publicat Reproducción por Mitosis y otras historias que està trencant els esquemes mentals de la societat occidental; Cuadernos de Masacre, una sèrie de relats ambientats en l’època Edo, la inquietant Fraction o la seva peculiar visió de l’amor a Novia ante la estación y otras historias. La seva obra més recent és Anamorphosis.

Kago és únic en el gènere, tot i estar en la mateixa línia gràfica, que Shuehiro Maruo o Hideshi Hino.
També es dedica al món audiovisual i a desenvolupar figures de joguina mutilades.

Notícies Japanzone a Saló del Manga Barcelona

.

cartell_salomanga2013XIX SALÓ DEL MANGA 2013 – Barcelona

| 19ena edició
| Dissabte 31 d’octubre al diumenge 3 de novembre de 2013
| Palau 1 i 2 de Fira de Barcelona
Entrades anticipades a la venda:
| Web oficial FICOMIC

 

15 respostes a “Yoichi Takahashi, el pare de “Oliver y Benji” al Saló del Manga”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *