Categories
Agenda Nits de Cinema Oriental Vic Notícies

Matinals a les Nits

wolf_childrenDel 9 al 14 de juliol, el festival Nits de cinema Oriental de Vic ofereixen una retrospectiva de sessions infantils, juvenils o familiars amb una selecció de pel·lícules.
Entre elles hi ha animació japonesa amb Wolf Children, Friends o L’abella Hutch, curtmetratges sense diàleg del Japó, imatge real d’ Ultra Man i un film taiwanès orz Boyz!.
Sessions gratuïtes, cada dia a les 10 del matí a l’Espai ETC.

A la vegada com a prèvia de les Nits continua el cicle de Cinema de Yasuhiro Ozu, divendres a les 7 de la tarda a la Biblioteca Triadú.

.

Les matinals de les Nits

Les Nits col·laboren amb diversos Casals d’Estiu de la comarca d’Osona per oferir gratuïtament aquestes sessions dins les seves activitats.

També hi ha confirmades altres projeccions recomenables per les Nits.

 

Pel·lícules i horaris:

f_orzboys orz BOYZ! (Taiwan, 2010)
Dimarts 9 de juliol, 10:00 h. Espai ETC
Idioma: mandarí (v.o.s.c.) / Durada: 104 min.

Dos amics són el terror de l’escola. Molesten els companys i companyes, menteixen als professors… Els anomenen els mentiders núm. 1 i núm. 2. Quan els castiguin a passar les tardes a la biblioteca trobaran una altra via per deixar volar la seva imaginació.

L’ABELLA HUTCH (Japó, 2012)
Dimecres 10 de juliol, 10.00 h. Espai ETC
nits_hutch1Idioma: japonès (doblada al català) / Durada: 100 min.
Distribuïdora: Selecta Visión

Quan el seu rusc és atacat per una colla d’enfurismades vespes, l’abella Hutch ha d’emprendre una gran aventura en solitari a la recerca de la seva mare, l’Abella reina. Pel camí farà un grapat d’amics.
Pel·lícula basada en una de les sèries d’anime més populars del Japó, produïda a principis dels 70.

JAPÓ ANIMAT · Selecció de curts (Japó, diversos anys)
Dijous 11 de juliol, 10:00 h. Espai ETC
japo_curts1Idioma: Sense diàlegs / Durada: 60 min.

Més enllà del reconegut anime japonès, que ha arriba a casa nostra en múltiples formats, hi ha una animació japonesa d’autor, de caràcter més independent, que destaca per la seva força visual i la seva originalitat tècnica i narrativa. En aquest programa de curtmetratges, pensat per a nens i nenes, gaudirem d’històries tendres i fascinants que faran volar la imaginació i que trencaran tota mena de barreres.
Coneixerem alguns treballs d’autors de prestigi com Osamu Tezuka o Koji Yamamura, combinats amb els de joves com Ishida Hiroyasu o Yuta Sukegawa. Aquests films destaquen per la seva extrema sensibilitat i tendresa a l’hora d’explicar històries.

Sessió oferta per El meu primer festival

FRIENDS aventura a l’illa dels monstres(Japó, 2012)
friendsDivendres 12 de juliol, 10:00 h. Espai ETC
Idioma: japonès (versió doblada al català) / Durada: 95 min.
Distribuïdora: Selecta Visión >> Friends, estrena als cinemes

Hi ha una illa, mar endins, que està envoltada sempre per la boira on hi viuen uns terrorífics monstres. És prohibit acostar-s’hi, però un nen humà, en Kotake, es perd i va a parar en aquest lloc.
Adaptació d’una popular novel·la infantil japonesa en aquesta deliciosa comèdia d’aventures, amb força connexions amb la cinta de Pixar Monstres, SA.

.

WOLF CHILDREN  (Japó, 2012)
Dissabte, 13 de juliol, 10:00 h. Espai ETC
nits_wolfchild2Idioma: japonès (v.o.s.e.) / Durada: 117 min. / Distribuïdora: Selecta Visión

Hana s’enamora d’un noi que acaba d’arribar a la universitat. Un dia li revela que és un home llop, l’últim individu de la raça nipona de licantrops. Commocionada, la Hana el convida a viure amb ella. Un any més tard, la noia queda embarassada.

El director de la imprescindible Summer Wars ens presenta un al·legat en defensa de la natura. I ho fa de la manera més original possible, amb una dona decidida a perpetuar l’espècie dels licantrops. Elegant, propera al cinema de Miyazaki en molt sentits, Wolf Children és una petita obra d’art.

 

ULTRAMAN SAGA (Japó, 2012)
Diumenge 14 de juliol, 10:00 h. Espai ETC
ultramanIdioma: japonès (v.o.s.c.) / Durada: 90 min. / Distribuïdora: Tsuburaya

Som al futur, la Terra queda arrasada per l’acció d’una raça invasora extraterrestre. La Força de Defensa Terrestre, juntament amb un grup de supervivents, aconsegueix contactar amb Ultraman Zero perquè s’enfronti als alienígenes en una batalla interdimensional.Realitzada per commemorar el 45è aniversari d’Ultraman, aquesta pel·lícula reuneix per primera vegada als vuit ultramans en una superproducció que va assolir el 4rt lloc de la taquilla nipona del 2012.

Video promocional de les “Petites Nits” a la Sala ETC (Passeig de la Generalitat, 46, Vic):

Are you ready per les Nits de Cinema Oriental de Vic ?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *