Categories
Cultura japonesa Història

Les principals illes del Japó

Avui us proposem un repàs general de les principals illes que composen l’arxipèl·lag nipó. Som-hi!

El Japó està format per més de 6.800 illes. Però el 97% del territori del país l’ocupen quatre grans illes, que són també les més conegudes. Si mireu un mapa del Japó i hi poseu una mica d’imaginació, hi ha qui diu que té una forma que recorda un drac. Doncs bé, aquestes quatre grans illes correspondrien al cap, al tronc, les potes i la cua del drac. Provem de posar-los nom?

illesjapo

 

Hokkaidô

Hokkaidô (北海道) vol dir literalment ‘camí del Mar del Nord‘. Pel nom haureu deduït que és l’illa principal que està més al nord del Japó, i seguint el símil que us proposàvem del drac, en seria el cap. En superfície, és la segona illa més gran del Japó i no es divideix en prefectures, és a dir, que Hokkaidô sencera és una sola prefectura. La ciutat més gran i capital de la zona és Sapporo, que és alhora la cinquena ciutat més poblada del Japó. Hokkaidô és també la terra de l’ètnia ainu.

Honshû

Honshû (本州) vol dir literalment ‘província principal‘. No és difícil deduir doncs que és en aquest territori on es troba la capital del país. Honshû és la més gran de les quatre illes principals, i acull també les quatre ciutats més grans del Japó, que són (per ordre): Tôkyô, Yokohama, Ôsaka i Nagoya. En superfície, és la vuitena illa més gran del món (si comptem també Austràlia). Seguint amb el símil del drac, en seria el cos allargat. Es divideix en 34 prefectures.

Shikoku

Shikoku (四国) vol dir ‘quatre països‘. És la més petita i menys poblada de les quatre grans illes de l’arxipèl·lag. Posant imaginació en el nostre mapa del Japó, seria les potes replegades sobre el ventre del drac. Tenint en compte el significat del seu nom, quantes prefectures creieu que té Shikoku? L’heu encertada, quatre.  La ciutat més gran de l’illa és Matsuyama, que no està ni entre les 20 més poblades del país. Es diu que és una zona molt tranquil·la i molt menys turística que les altres 3 grans illes.

Kyûshû

Kyûshû (九州) vol dir ‘nou províncies‘. En el nostre particular drac imaginari, correspondria a la cua. Tot i que el seu nom incorpora un número ‘9’, en aquest cas no li podem fer cas, perquè Kyûshû actualment consta de només vuit prefectures. La ciutat més gran de Kyûshû és Fukuoka/Hakata, la vuitena més poblada del Japó.

Okinawa

Okinawa (沖縄) pot significar diferents coses, segons la interpretació que es faci dels kanji. Vàries possibilitats serien ‘lloc de pesca d’alta mar‘, ‘corda de palla a mar obert‘, però n’hi ha d’altres. En la llengua de la zona, s’anomena Uchina. Es tracta d’un petit arxipèl·lag volcànic situat al sud-oest del Japó (no formaria part del nostre drac imaginari), constituït per centenars d’illes conegudes com a les Illes Ryûkyû, que formen una estela des del sud de Kyûshû fins gairebé a tocar de Taiwan. Administrativament, és una de les 8 prefectures de Kyûshû. Com a curiositat, Okinawa és la terra on va néixer el karate.

 

Fins aquí el nostre petit tour! Les coneixíeu totes? Esperem que si no era el cas, a partir d’ara les pogueu identificar fàcilment.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *