Categories
Agenda Notícies Reportatges

Festival Àsia’10

De nou el Festival Àsia torna carregat d’activitats i propostes que faran les delícies de tots els interessats en les cultures orientals. El festival tindrà lloc del dijous 16 fins el diumenge 26 de setembre a diferents espais de la ciutat de Barcelona.

Com cada any podrem conèixer de més a prop països que cada cop són menys llunyans i el Japó no en serà una excepció. Seguidament us en fem cinc cèntims del que podreu trobar relacionat amb el país del sol naixent.

Podeu trobar i ampliar tota la informació a la web del festival.

Cerimònia del te amb ChaDo-Raku

Divendres 17: 19:30 h, 20:30 h,
Dissabte 18: 19:30 h, 20:30 h i 21:30 h

Lloc: Ateneu Barcelonès

Públic adult

Preu entrada: 5 euros – Aforament limitat

Descomptes especials per als socis del ClubCasaÀsia, de l’Ateneu Barcelonès, Amics del MACBA, Amics del CCCB i del Tr3sc.

El te ha traspassat les fronteres de l’Extrem Orient i ha donat la volta al món adaptant-se a cada indret on ha aterrat. El ritual del te és una tradició únicament japonesa, que només alguns especialistes poden arribar a dominar.

ChaDo-Raku és un grup de dones japoneses residents a Barcelona que ens traslladaran a les arrels de la mil·lenària cerimònia del te.

Diumenge 26 Àsia emocions

Coincidint amb les festes de la Mercè, el festival Àsia concentra una gran activitat a la zona de la Plaça dels Àngels, la Plaça Coromines, el CCCB i el MACBA. Els llocs específics de les activitats no estan concretats però tots ells es troben aprop.

Concert

Concert de Leonard Eto Blendrums
A les 12.00 h
Lloc: Escenari Àsia (Pl. dels Àngels)

Nascut a Nova York, començà la seva carrera musical com a líder i compositor del grup Kodo amb el qual destacà pel seu original estil amb el taiko (percussió japonesa), on va demostrar un estil avantguardista i innovador.

Myspace

Més informació

L’aula dels sabors i els sabers

Públic adult
Horari: d’11:00 a 14:00h i de 17:00 a 20:00h
Aforament limitat

L’art del nigiri sushi amb Masayoshi Kazato

Horari: a les 11:00 h i a les 13:00 h

El sushi s’ha convertit avui dia en el representant internacional de la cuina japonesa. Així i tot, es desconeix que el sushi té una llarga història i que l’estil nigiri sushi és el producte del treball de moltes generacions. Com a ambaixador del sushi, Masayoshi Kazato ha fet cursos i seminaris arreu del món sobre sushi i col·labora en concursos com el que té lloc anualment a Londres.

Àsia nadons

Públic familiar (de 0 a 3 anys)
Horari: d’11:00 a 14:30h i de 16:30 a 20:00h
La durada de cada sessió serà de 20 minuts.
Aforament limitat

Cada cultura té les seves cançons, moviments i petits jocs, sempre amb el mateix objectiu: adormir, tranquil·litzar o estimular els nadons. A aquest espai, el públic aprendrà algunes músiques i petites tècniques expressives de les cultures orientals, així com massatges per a nadons.

.

Els templets de l’oralitat

Públic familiar (a partir de 4 anys)
Horari: d’11:00 a 15:00h i de 16:00 a 20:00h
Durada de cada sessió: 20 minuts

L’oralitat és patrimoni universal. Cada cultura, però, té les seves pròpies eines per explicar contes i aquí es podran descobrir.

Kamishibai, per Mihoko Ono

Com millor s’expliquen els contes al Japó és amb imatges dibuixades. Aquestes imatges s’exposen en cartolines en el marc d’un teatret de fusta.
Mihoko Ono
convidarà el públic a ser japonès durant uns instants amb els seus contes del Japó i el seu Kamishibai.

La cantonada de les pràctiques

Per a tots els públics

Aikido

Horari: a les 17:00 i a les 18:00h

L’Associació Catalana d’Aikido de l’Escola Yoshinkan (ACAEY) va ser creada l’any 2000 amb l’objectiu de desenvolupar a Catalunya la pràctica de l’aikido yoshinkan, segons els ensenyaments de Shioda Gozo Sensei, i de la mà de Jacques Muguruza Sensei, que avui dia orienta a l’Associació i dóna classes personalment.

.

Podeu trobar i ampliar tot el programa a la web del festival Àsia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *