Categories
Cultura japonesa Notícies

Nôken

noken2-godaiAtenció als que estudieu la llengua japonesa: des de l’1 de setembre fins al 2 d’octubre hi ha el període d’inscripció pels exàmens Nôken del 2009.

Els Nihongo nôryoku shiken (coneguts popularment com a Nôken) són els exàmens oficials d’aptitud de llengua japonesa per a estrangers i es fan un sol dia a l’any a tot el món. Enguany es realitzaran el diumenge 6 de desembre. El preu per examen (taxes) és de 50 €.

noken1

A Catalunya, l’únic lloc on es poden fer aquests exàmens és la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona.A més aquí teniu la Web d’informació de la present convocatòria.

Existeixen 4 nivells, de tal manera que com més baix és el nombre més alt és el domini de la llengua. Són els següents:

• Nivell elemental – 4 (yonkyû): Requereix el domini d’un vocabulari aproximat de 800 paraules, 100 kanji i gramàtica bàsica. L’examen dura 1 hora i 40 minuts.

• Nivell bàsic – 3 (sankyû): Requereix el coneixement d’unes 1.500 paraules, 300 kanji i gramàtica bàsica/intermitja. L’examen dura 2 hores i 20 minuts.

• Nivell intermig – 2 (nikyû): En aquest cas calen 6.000 paraules, 1.000 kanji i gramàtica avançada. Al l’igual que en l’anterior nivell, l’examen es fa en 2 hores i 25 minuts.

• Nivell avançat – 1 (ikkyû): Acredita el coneixement d’unes 10.000 paraules, 2.000 kanji i pràcticament tota la gramàtica japonesa. En aquest cas l’examen dura 3 hores.

En tots els casos, els exàmens consten de 3 parts. Totes elles són de tipus test, on es plantegen 4 respostes possibles i l’estudiant ha de triar la correcta.

  1. Kanji i vocabulari, suposa el 25% dels punts i del temps de l’examen.
  2. Comprensió auditiva, també suposa una quarta part de la puntuació i del temps.
  3. Comprensió escrita i gramàtica, representa la meitat del temps i de la puntuació final.

Per aprovar l’ikkyû, el més alt, cal obtenir un 70% dels punts, mentre que pels altres nivells només és necessari un 60%. Ho voleu provar?

japmapvermellCom segurament haureu observat, hi ha un gran salt entre el nivell 3 (300 kanji) i el nivell 2 (1000 kanji), això feia que molts estudiants de japonès es plantessin després d’obtenir el sankyû per la gran quantitat de coneixements que els calia adquirir abans de poder-se presentar al següent nivell; És per això que a partir del 2010 hi haurà alguns canvis en les titulacions:

  • El nivell 4 actual passarà a ser nivell 5.
  • El nivell 3 actual passarà a ser nivell 4.
  • Es crearà un nou nivell 3 que serà un entremig del 2 i el 3 actuals.
  • I els nivells 1 i 2 es mantindran com estan.

El període d’inscripció comença el l’1 de setmbre i finalitza el 2 d’octubre. Per saber els resultats, caldrà esperar una mica, ja que no es coneixeran fins al març del 2010, quan cada estudiant rebrà un sobre enviat des del Japó, comunicant-li la nota.

Escrit per l’Aoi.

9 respostes a “Nôken”

Moltes gràcies, feia temps que buscava aq1uesta informació. A més he descobert aquesta gran pàgina. Desitgeu-me sort pel nikyû al 2010!

El 2?? Carai, doncs ganbatte!! Jo l’any que ve espero presentar-me al nou 4… O si pogués ser al nou 3 encara millor, però no crec que pugui, fa massa poquet que estic posada amb el japonès… Molta sort!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *