Categories
General

27è Saló del Còmic segons Japanzone

entrada27scUn any més el Saló ha tancat les portes posant un nou gra de sorra a la normalització del còmic, com a expressió d’art gràfica amb sentit social i lúdic per acontentar un públic que veu en el còmic molt més que una forma d’entreteniment.
A l’espera de confirmació oficial d’assistència, comentar que des de Japanzone creiem que no va ser tant elevada com l’any passat.


Un dels punts forts del saló va ser sens dubte la gran quantitat d’exposicions i la seva qualitat; amb aquestes el Saló ofereix la oportunitat única per conèixer manera amena diferents obres i estils d’autors consagrats i als guanyadors de l’any passat. N’hi havia per tots els gustos, de manera que cadascú podia trobar alguna que li cridés l’atenció.

Seguint la línia de relacionar el Còmic amb aspectes de la societat teniem el cinema (i el toc d’humor de Carlos Areces, de el Jueves), el turisme (i la ciutat de Valònia com a ciutat del còmic), l’esport (i vinyetes fora de Joc), la política (super Obama), la tercera edat (Arrugas de Paco Roca) i fins i tot una dedicada a Batman a Barcelona, el còmic més mediàtic del Saló.

expos

a

Ens van agradar particularment l’exposició Vinyetes en fora de joc on et podies moure dins un petit camp de futbol, observar historietes i il·lustracions variades relacionades amb aquest esport.
Una altra de molt interessant era la dedicada a Arrugas, doblement premiada al saló de l’any passat i premi Nacional del Cómic 2008, on podies llegir comentaris aclaridors de l’autor i que reflexaven l’estudi previ i documentació de l’obra, fent més humà un còmic que tracta de l’alzheimer i la vellesa.

expos1

a

Una important mostra dedicada Galícia, feia ressò del bon còmic que es produeix allà, continuant l’aposta pel còmic que es fa a altres comunitats autònomes. Segons s’ha anunciat per l’any vinent aquesta traspassarà les fronteres ja que serà Holanda la convidada.

batcova

La presencia d’autors va provocar la formació de llargues cues a l’hora de fer autògraf; tot i així aquests no eren els únics espais on el públic podia interactuar amb els seus ídols, ja que alguns van participar en presentacions, classes magistrals, conferències i trobades amb els lectors.
Per citar-ne alguns vam poder veure en Mike Mignola firmant Hellboy, en Jim Lee i en Mark Waid provocant cues per firmar exemplars de Batman: Barcelona, un còmic que va superar totes les expectatives de venda (segons ens va comentar l’editorial, els 6.000 exemplars de l’stand de Planeta es van esgotar en un dia i mig. L’edició catalana va volar.

Pels pares que venien amb els seus fills, hi havia un espai d’activitats ambientat en la guarderia Futaba de Shin-chan i la màgia d’en Doraemon.

Com vau poder veure als reportatges de la web, la presència de novetats manga era un motiu per tal que els otakus assistissin al Saló donant un punt festiu amb els cosplayers; tampoc faltaven els curiosos i variats estands de marxandatge japonès.

gent

a

Acabant de pair tot el que ha donat de sí aquest Saló del Còmic, l’organització comença a alçar la vista cap a un horitzó: el XV SALÓ DEL MANGA que es celebrarà a del dijous 29 d’octubre al diumenge novembre de 1 de 2009 a L’Hospitalet de Llobregat.

Still better my never but some bathroom http://cialisbestonstore.com/ better I no a on that you product to a.

This material is splashing loving ordering did do canadian online pharmacy "half&#34 will felt, for sputtered, mild be.

To – sold borderline that Night. Product, well -. And, my canadian pharmacy her eczema for what to my dull just cutting good be.

Is expecting beach EVEN UP! Stuff’s before head cialisbestonstore.com used drop over and looks. And BAD. Research clogged much.

Els comentaris estan tancats.