Categories
Anàlisis

B’s LOG

bslog-logoB’s LOG és el nom de la revista que Planeta deAgostini Comics va llençar al mercat el passat Saló del Còmic de Barcelona. La idea pren com a model les revistes originals Japoneses on s’editen els manga per capítols i segons el seu èxit s’acaben editant en toms, o no.


En cap cas és una còpia exacte del que podem trobar al país del sol naixent, si més no una bona adaptació pel públic d’aquí. Així doncs, què la diferencia de les japoneses a les que està inspirades? Segons els nostres coneixements hem detectat les següents:

  • El preu; és més cara, però surt prou bé ja que per 6,95€ tens unes 500 pàgines. No es pot comparar amb les grans tirades de les seves homòlogues nipones que permeten preus de 250 iens (1,85€ aprox).
  • Millor qualitat de paper i uniformitat en el color que és blanc, sense pàgines a color;  les japoneses tenen colors diferents i el paper és de baixa qualitat i de vegades inclouen pàgines a color.
  • Al començar cada història disposem d’un petit resum de l’argument i una explicació dels personatges principals, per situar-nos una mica.
  • Absència d’anuncis agressius, excepte els necessaris per promocionar les novetats i manga consagrats de l’editorial.

Tot i no estar dedicada a un públic concret es detecta una predominança de l’estil shojo; recopila vàries històries: aventura fantàstica, costumbristes i fins i tot una de força dura i apocalíptica. Es pot considerar prou àmplia i per a tots els gustos.

bsblog_1-3De.Portades dels números 1, 2 i 3 (maig a juliol de 2009), revista mensual.

Un dels punts interessants i que la diferència de la resta de publicacions és que es tracten temes de cultura Japonesa a través del manga fet per dibuixants autòctons i acompanyats amb algunes notes aclaridores. Estem parlant de produccions completament pròpies, que també es poden llegir a la web de B’s Log.

.

bslog4De manera amena podrem conèixer la història del manga juntament amb en Torosuke, que entra a treballar en una revista de manga; acompanyarem a l’Ami a Japó, estudiarem nihongo amb la Bea; practicarem l’art de l’Origami amb les indicacions de la Zen-Chu i en Koru; i aprendrem cuina amb el programa de la Michi i la Keiko. I segons deixen entreveure a la introducció es deixa la porta oberta a parlar de més temes.

.

Lluny de ser una revista tancada, s’aposta clarament per la interactivitat dels lectors a través de la pàgina web. De moment tenim dues maneres de participar:

  • Enviant un petit conte il·lustrat que si surt seleccionat serà publicat i el guanyador rebrà un lot de productes de Planeta.
  • Enviant una consulta a la secció “el consultorio Otaku“en aquest cas el guanyador s’emportarà un lot de novetats.

.

Si fem memòria recordarem que fa uns anys (el 1995) Planeta ja ho va intentar amb la revista Shonen Mangazine, on podíem trobar sèries com 3×3 ulls o ah my goddess (Oh! mi diosa, actualment publicant-se per Norma), o petites perles inèdites de Jiro Taniguchi o Satoshi Kon, entre d’altres.

bslog_series

La força del manga actual els ha animat a treure una revista al més pur estil Japonès … funcionarà?
Ho dirà el temps i els aficionats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *