Categories
Agenda Saló del Manga Barcelona

Saló del Manga 2015

xxi-salo-del-manga-de-barcelonaA una setmana del Saló del Manga de Barcelona del 29 d’octubre a l’1 de novembre a Fira Barcelona Montjuïc. Augment d’espai i activitats relacionades amb Japó. Les entrades esgotades pel dissabte i gairebé per diumenge. El cartell és obra de Konami Kanata, autora de El dulce hogar de Chi. A la notícia trobareu un resum del que trobareu als 4 espais, els convidats destacats, tot prenent aires del Japó amb activitats de cultura i tradició japoneses o una descoberta d’exposicions i a la gastronomia. Una nova festa del Manga!

  ESPAIS El Saló del Manga augmenta l’espai amb un total de 60.000 metres quadrats (10.000 més que l’any anterior).

 • colors_korekaraPalau 1 dedicat a la gastronomia japonesa, estands de menjar i xerrades de cuina japonesa. Compartit amb els videojocs de Nintendo i l’exposició del 30 aniversari de Super Mario Bros.
 • Palau 2 acollirà els expositors (on comprar totes les novetats i ofertes), el taller de manga, la zona infantil i exposicions. La planta superior tindrà l’espai L’Esperit del Japó, una porta d’entrada a la meditació, kobido, reiki, shiatsu, macrobiòtica, japonisme, quimono, sala de te, etc.
 • harlock_cosplayPlaça Univers hi ha l’escenari amb els concursos de Cosplay, l’Anime Song Contest, exhibicions de balls asiàtics i actuacions musicals. També hi haurà photocall pels cosplayers.
 • El Palau 4 tindrà la sala de projeccions (<-programa), exposicions, tallers de jocs japonesos, espais per cosplayers i altres activitats.

Els convidats: Participaran en trobades amb els fans i sessions de firmes.

 • solaninInio Asano, mangaka de Solanin i Buenas noches, Punpun (Norma Editorial)
 • Tetsuya Tashiro, dibuixant d’ Akame ga kill! (Norma Editorial)
 • Io Sakisaka mangaka de Strobe Edge i Aoha Ride (Editorial Ivrea
 • Tsuneo Sanda, il·lustrador japonès d’Star Wars
 • Florent Maudoux i Sourya, responsables de la trilogia Rojo
 • Studio Kôzen, Aurora García i Diana Fernández, autores de manga espanyol
 • Yôsuke Asama, productor de Caballeros del Zodíaco: La leyenda del santuario.
 • Norihiro Hayashida director i Tadayoshi Yamamuro productor de les pel·lícules d’animació Bola de Dragon Ball Z: Battle of Gods i La resurrección de “F”,
dragon-ball-z-battle-of-godsBola de Drac Z serà representada amb les últimes pel·lícules de Bola de Drac Z. Battle of Gods i “La resurrección de “F”. Aquesta última d’estrena als cinemes al novembre.

Battle of Gods (la versió estesa en V.C.) es podrà veure dissabte a la sala de projeccions amb la presència dels convidats i sessions de firmes a l’stand amb la col·laboració de Selecta Visión.

 • Alondra Ponce, Merethiel, cosplayer de Mèxic
 • kabuki_salomanga_shamisenWa League; conjunt de música i ball tradicional japonès
 • Tancobuchin banda de J-Pop
 • Loverin Tamburin grup de J-pop
 • Yami Tabby idol espanyola que triomfa a Japó

Wa-League presenta la música i tradicional en una actuació única – Diumenge 1, 11:30h a l’escenari – que barreja música del shamisen (llaüt japonès), cant i el ball de l’art teatral del kabuki, que va sorgir a principis del segle XVI i que ha estat declarat Patrimoni Cultural Intangible de la Humanitat per la UNESCO. La presència del grup és organitzada pel Consolat General del Japó a Barcelona (<- programa activitats al Saló), Fundación Japón i FICOMIC.   L’ESPERIT DEL JAPÓ

A la planta superior del Palau 2 és el punt de trobada amb tallers de cuina macrobiòtica, reiki, ikebana_korekarashiatsu, Kobido, ikebana, origami, cal·ligrafia japonesa, mitologia i pensament japonès amb diversos tallers, xerrades i demostracions obertes al públic. Amb la participació de:

 • Sadae Kasaoka, supervivent d’Hiroshima per parlar del 70 aniversari del bombardeig nuclear
 • Mayumi Nishimura, referència mundial de la cuina macrobiòtica, va ser durant 10 anys la cap de cuina de Madonna.

També sala de meditació guiades i sala de cerimònia del te japonès amb degustació gratuïta; tot passejant per un jardí ple de yokais, els fantasmes japonesos

+EXPOSICIONS

hiroshima, pau, bomba atomicaManga nuclears: Les vinyetes per commemorar el 70 aniversari dels bombardejos atòmics a Hiroshima i Nagasaki. Exposició am bla cultura post-nuclear del Japó, projeccions i conferències amb un supervivent de l’atac nuclear a Hiroshima (hibakusha).
Amb la col·laboració de l‘Hiroshima Peace Memorial Museum, un centre que explica les terribles conseqüències de la bomba atòmica sobre la població.

.
Shibuya 109Manga en construcció: juntament amb la mostra sobre la relació del manga i l’arquitectura hi haurà una maqueta inspirada amb Shibuya i Yoyogi Park, dos llocs emblemàtics de la ciutat de Tòquio.
Realitzada a escala 1:87 (H0) amb una superfície de 2,50 x 1,22 metres., que mostra el centre comercial de Shibuya 109 i el parc de Yoyogi.
Construïda en prímicia per Scòpic Miniatur Barcelona, després del Saló serà exposada al local del centre divulgatiu situat al C/ Tarragona 177, Barcelona.
.
Dracs de paper: Orient-Occident; El drac Shenron i la llegenda de Sant Jordi. Orient i Occident. bola de dracDues formes de veure un mateix fenomen mitològic: els dracs. Exposició dels dracs més famosos de les dues cultures que han estat dibuixats en manga, còmics i il·lustracions.

Vol ensenyar les semblances i diferències que existeixen entre les cultures respecte als dracs; d’un ésser que concedeix desitjos o a una llegenda on la bèstia segresta princeses . També relatarà l’especial relació existent entre la cultura i mitologia catalana amb els dracs i una selecció de fotografies que mostren com són presents els dracs a Barcelona.

GASTRONOMIA JAPONESA
anualjapones_CAA l’espai de restauració hi haurà una exposició sobre el sake, amb una mostra d’ampolles, explicant el procés d’elaboració i les diferents varietats del Japó. En les xerrades destacar:

 • xerrada Kazari-sushi o sushi decoratiu amb Sachiko Goto, directora de la Tokyo Sushi Academy;
 • tasts de sake amb Miss Sake, Sachie Ogawa, guanyadora d’un certamen organitzat al Japó per promocionar el sake arreu del món;
 • demostració d’Alta Cuina per a Otakus amb els xefs Mario Torres, de l’Associació d’Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes, i Gerard Ninot, de Fundació Alícia per mitjà de tècniques creatives aplicades a la cuina japonesa;
 • demostració Converteix-te en un mestre dels ganivets japonesos, amb el mestre Ryu Katano, del restaurant Waka;
 • demostració sobre Normes d’etiqueta a taula amb Natàlia Mazarredo, del Consolat General del Japó a Barcelona;
 • xerrada-tast Tot sobre el te verd, amb Yoko Yakushiji, de The Matcha House
 • xerrada Edomae Sushi a l’estil tradicional vs noves generacions amb el xef Minoru Nishiyama i fills, de Tokyo-Sushi, el primer restaurant japonès que va obrir a Barcelona.
bntLa comunitat de famílies japoneses resident al nostre país participarà a un concurs d’ obentos o carmanyoles per emportar. El jurat del concurs presidit pel Cònsol General del Japó i un xef japonès, una mestressa de casa japonesa i un periodista gastronòmic.

 

Informació tècnica

cartell_supermariobrosXXI SALÓ DEL MANGA – Barcelona Dijous 29 d’octubre al diumenge 1 de novembre de 2015. Palau 1, 2,4 i Plaça Univers de Fira de Barcelona Montjuïc HORARIS: Dijous i diumenge de 9 a 20h Divendres i dissabte de 9 a 21h ENTRADES *: 8€; General i venda anticipada on-line a través de la web o a les taquilles del Saló (dissabte entrades exhaurides). 6€; amb Carnet Jove, targeta rosa, majors de 65 anys. 2€; per grups escolars; de venda únicament a les taquilles del Saló 24€; abonament de quatre dies, de venda anticipada i a les taquilles, serveix com una entrada per cada dia. ESGOTAT Els menors de 3 anys entren gratis. * Validesa únicament per a una persona i un dia. No acumulable a altres promocions del Saló.

ofertaRenfeFicomicCOM ARRIBAR

Amb transport públic com el bus, metro, ferrocarril o tren. RENFE ofereix un descompte del 30% a qualsevol bitllet anada o tornada, des de qualsevol origen i amb destinació Barcelona, viatjant entre el 27 d’octubre i el 3 de novembre de 2015. Cal presentar l’autorització de Descompte (i imprimir el pdf) en estacions de tren o agències de viatges. Oferta no acumulable a cap altra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *