Categories
Cultura japonesa

Nous cursos a Casa Àsia – curs 2013/2014 (I)

Us presentem la primera part de l’extensa oferta cursos que proposa Casa Àsia durant aquest nou curs acadèmic. Les temàtiques són d’allò més variades. Segur que algun us resultarà interessant!

Curs: “De Sôseki a Murakami. Panorama de la literatura japonesa moderna”

sos_mura_CAEn aquest curs es farà un repàs dels grans moviments i dels autors que han deixat empremta en les lletres japoneses des del període Meiji fins a l’actualitat. Els alumnes adquiriran un coneixement general de la literatura japonesa moderna, amb un èmfasi especial en la vida i l’obra dels autors més destacats.

Les sessions s’organitzaran al voltant d’una presentació teòrica per part del professor, seguida del comentari d’alguns textos/vídeos relacionats amb el període o amb els autors treballats.

L’ordre de les sessions serà el següent:

  1. La literatura Meiji
  2. Els pares de la novel·la moderna: Soseki i Ôgai
  3. Els primers modernistes: Akutagawa, Tanizaki i Kawabata
  4. La literatura i la guerra
  5. Els grans autors de postguerra: Mishima i Ôe
  6. La literatura contemporània: Murakami & co

Dates: Dilluns 30/09/2013 al Dilluns 04/11/2013

Horari: Cada dilluns, de 19.00 h a 21.00 h.

Durada: Total 12 hores, 6 sessions de 2 hores.

Lloc: Seu de Casa Àsia. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Recinte Modernista. Pavelló St. Manuel. c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 Barcelona

Preu: 96 euros

Número de places: mín. 7 i màx. 20 persones

Codi del curs: [LITJAP]

Ponent/Professor: Albert Nolla, traductor i professor associat del Departament de Traducció i d’Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona, on imparteix classes de llengua, cultura i literatura japoneses. Des de fa més de deu anys es dedica a la traducció literària, camp en el qual ha traduït autors japonesos com Haruki Murakami, Kenzaburo Oé, Junichiro Tanizaki, Yasunari Kawabata o Banana Yoshimoto. Així mateix, ha traduït al català autors en llengua anglesa com Paul Auster, Khaled Hosseini o V. S. Naipaul, entre d’altres.

Més informació sobre el curs al web de Casa Àsia.

 

Curs de japonès anual 1 JFS

anualjapones_CAEls cursos de japonès JFS, impartits pel professorat nadiu experimentat amb una preparació específica, estan basats en els Japan Foundation Standards (JFS), nous estàndards d’ensenyament dissenyats i elaborats per la Fundació Japó que s’ajusten al seu torn al Marc Comú Europeu de Referència (MCER) per a l’ensenyament de les llengües. El MECR divideix l’ensenyament en un total de sis nivells (A1-C2), i s’utilitza en els centres d’idiomes de les principals universitats i escoles oficials d’idiomes.

El curs JFS utilitza els nous materials publicats per Japan Foundation exclusivament per a aquest curs: “La llengua i la cultura japoneses al complet” (Marugoto nihon no kotoba to Bunka, Edició pilot), que consten de dues parts: activitat i comprensió.

Per conèixer en detall les destreses (JF CAN-DO) que adquirirà l’alumne un cop finalitzat cada nivell, consulta els següents enllaços:

Nivell A1

Nivell A2

Nivell B1

Nivell B2

Dates: Dimarts 01/10/2013 al Dijous 19/06/2014

Consulta els horaris del curs (disponible matí i tarda).

Lloc: Seu de Casa Àsia. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Recinte Modernista. Pavelló St. Manuel. c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 Barcelona

Consulta els preus i els codis per als diferents trimestres o curs complet.

Més informació al web de Casa Àsia.

 

Curs: “Mirades asiàtiques des de la narrativa negrecriminal”

shangai_CAEs posaran en comú les sensacions i opinions que ens ha suggerit la lectura de tres novel·les negres i criminals ambientades a l’Índia, la Xina i el Japó, respectivament: El corazón es un lugar feroz (Duomo Ediciones) d’Anita Nair (sessió 1 d’octubre), El crimen del lago (Tusquets) de Qiu Xiaolong (sessió 5 de novembre) i La sombra del Kasha (Quaterni edicions) de Miyuki Miyabe (sessió 3 de desembre).

Paco Camarasa, comissari de BCNegra, coordinarà les sessions i aportarà elements comparatius amb altres novel·les, autors i països. L’objectiu és que es conegui millor, se sàpiga més d’un país, una època, una ciutat després d’haver llegit les seves novel·les, els seus narradors negres i criminals. No es necessita cap tipus de coneixement previ, excepte el desig i el temps de llegir.

Dates: Dimarts 01/10/2013 al Dimarts 03/12/2013

Horaris: 1 d’octubre, 5 de novembre i 3 de desembre, primer dimarts de cada mes, de 19.00 h a 21.00 h

Durada: Total 6 hores, 3 sessions de 2 hores

Lloc: Seu de Casa Àsia. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Recinte Modernista. Pavelló St. Manuel. c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 Barcelona

Preu: 48 euros

Número de places: mín. 7 i màx. 20 persones

Codi del curs [NOVNEGRA1]

Ponent/Professor: Paco Camarasa, comisari de BCNegra.

Més informació al web de Casa Àsia.

.

.

.

COM MATRICULAR-SE

1. Ingrés de l’import de matrícula i, si és el cas, del material, al número de compte 0081 0556 76 0001063309 (Banc Sabadell Atlàntic), a nom de Casa Àsia, especificant nom, cognoms de l’alumne i el codi del curs.
2. Enviament del comprovant de pagament a [email protected] especificant nom, cognoms, DNI, NIE o passaport, correu electrònic, telèfon de l’alumne i el codi del curs.
3. Un cop rebut el comprovant de pagament amb les dades sol·licitades, Casa Àsia es posarà en contacte amb l’alumne.
4. La plaça només es garanteix previ pagament del curs, enviament del comprovant de pagament a [email protected] i confirmació per part de Casa Àsia que la inscripció ha estat acceptada. En el cas que el curs estigués complet Casa Àsia realitzaria la devolució de l’import.
5. Casa Àsia es reserva el dret de poder anul·lar el curs, en aquest cas procedirà a la devolució total de l’import de la matrícula
6. Un cop realitzada la inscripció, no es tornarà l’import de la matrícula per causes alienes a Casa Àsia

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *