Categories
Cultura japonesa Saló del Manga Barcelona

Exhibicions de Sumo al Saló del Manga de Barcelona

raigoro Durant el 19è Saló del Manga de Barcelona (31 d’octubre a 3 de novembre) acollirà diverses exhibicions de sumo amb la participació de dos lluitadors i un instructor, gràcies a la iniciativa de la Fundació Japó i col·laboració de la Federació Japonesa de Sumo.

Un dels eixos del Saló 2013 és la presència de l’esport en el manga, que també servirà per conèixer les disciplines tradicionals japoneses.

.

El sumo és una cerimònia religiosa transmesa des de l’antiguitat en la qual, com en altres arts marcials, l’objectiu no només consisteix a vèncer. És més important l’autodisciplina i l’entrenament de les habilitats, tant del cos com de l’esperit. Dos lluitadors o rikishi s’enfronten en una àrea circular. El primer a tocar el terra amb una part del seu cos que no siguin els peus o surti de l’esmentat cercle queda eliminat. També queda fora qui perd el mawashi, la vestimenta que utilitzen els lluitadors. El reglament també estableix tot un seguit de cops il·legals que provoquen l’eliminació del lluitador que els executi.

paret-estadi-sumoDOS LLUITADORS DE SUMO JAPONESOS REALITZARAN EXHIBICIONS AL SALÓ DEL MANGA

Els lluitadors de sumo que vindran des del Japó Kôtarô Mieda i Shinya Miyashita, mentre que l’instructor és Kazuo Kurazono, antic campió en diverses competicions i membre permanent de la Federació Internacional de Sumo entre altres destacats càrrecs.

sumo_ficomicKôtarô Mieda (1986) té una brillant trajectòria com a lluitador federat, amb diversos premis en el seu haver. Fa 1,76 m d’alçada i pesa 150 kg. Per altra banda, Shinya Miyashita (1988), també premiat en diversos campionats, fa 1,74 m i pesa 170 kg.

Es dóna la circumstància que tots dos lluitadors participaran al Festival Nacional d’Esport de Japó, que és la major celebració esportiva del país que es celebra el segon dilluns d’octubre.

 

.

cartell_salomanga2013Més informació:

Articles molt interessants per saber més del Sumo (1ª part) i Sumo (2a part)

.

XIX SALÓ DEL MANGA – Barcelona
Dissabte 31 d’octubre al diumenge 3 de novembre de 2013.
Palau 1 i 2 de Fira de Barcelona

FICOMIC o a la categoria web: Saló del Manga Barcelona

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *