Categories
Agenda

Conferència: «Relacions internacionals d’Àsia Oriental: Troubled Waters in East Asia and Japan’s Middle Power Diplomacy»

mapaAOEl proper dilluns 11 de febrer tindrà lloc aquesta conferència per partida doble a Barcelona, i s’hi exposaran els papers que han de jugar els països de l’Àsia Oriental per tal d’aconseguir una zona estabilitzada. Us en donem els detalls tot seguit.

A més a més de fer un repàs a les dades fonamentals que constitueixen la relació entre el Japó i la Xina, s’oferiran algunes pistes per entendre en profunditat al Japó com a país des del context de l’ordre regional en què se situa. D’una banda, s’exposarà quin és el paper dels diversos països d’Àsia Oriental, en especial la Xina, i, d’altra banda, com el Japó ha d’encarar la situació per construir un Àsia Oriental estabilitzada i per mantenir bones relacions amb cada un dels actors.

La conferència anirà a càrrec de Yoshihide Soeya professor del departament de Dret i director del Centre d’Estudis d’Àsia Oriental de la Universitat de Keio. Les seves especialitats són les relacions internacionals a l’Àsia Oriental, la diplomàcia i les relacions exteriors del Japó. En llicenciar-se a la Facultat de Llengües Estrangeres de la Universitat de Sofia (Tòquio), i després de finalitzar els seus estudis de màster sobre Relacions Internacionals a la mateixa universitat, el 1987 va obtenir el títol de doctor en Ciències Polítiques Internacionals per la Universitat de Michigan. Ha estat membre de la Comissió per als Objectius del Japó al segle XXI de l’antic primer ministre Keizo Obuchi. Professor convidat a la Universitat de Seül el 2006.

La sessió será moderada per Lluc López, professor de Ciència Política d’Estudis d’Àsia Oriental de la UOC.

Dades

Data: Dilluns 11 de febrer del 2013

Lloc: Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Ciències Polítiques, Departament de Ciència Política i Dret Públic. Edifici B. Aula 11

Hora: 11:00

Entrada: Lliure fins a completar l’aforament

Idioma: Conferència en anglès

.

Data: Dilluns 11 de febrer del 2013

Lloc: IBEI c/ Elisabets, 10 de Barcelona

Hora: 16:00

Entrada: Lliure fins a completar l’aforament

Idioma: Conferència en anglès

.

.

Organitzen: Casa Àsia, Fundació Japó, Grup Japó, IBEI, UAB i UOC

Font: Web de Casa Àsia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *