Categories
Reportatges Saló del Manga Barcelona

Presentació Norma – Saló del Manga 2012

El Saló del Manga és el millor moment per avançar les properes publicacions i Norma així ho va fer en una sala d’actes plena de gom a gom.
La presentació va ser conduïda per Òscar Valiente i Annabel Espada, editors de la línia manga de Norma Editorial, durant la xerrada es va parlar del present i de les futures novetats.

.

.
.
.
Novetats Saló del Manga de Barcelona 2012

Monster Soul de Hiro Mashima. Han tret el pack amb els dos primers volums i s’ha esgotat.
L’editorial estava encantada amb la visita de Hiro Mashima que ha tingut una gran rebuda per part dels aficionats.
.
Ataque a los titanes de Hajime Isayama. Han tret el pack amb els volums 1 i 2. La idea era treure el 3, però no els ha donat temps. Així que, quan el tinguin, faran un pack amb els volums 2 i 3, per aquells que ja tenien el número 1.
.
Blood-C de Ranmaru Kotone. És una sèrie finalitzada de 4 volums i també ha arribat la versió anime, pel que s’han decidit a editar aquesta nova part de la nissaga.
.
Bakuman Charaman. L’excés de text ha estat un malson per als traductors però els seguidors de Bakuman ho agrairan: hi ha una galeria d’imatges a color, fitxes de personatges, entrevistes als personatges i als autors…
.
Nodame Cantabile Opera-hen de Tomoko Ninomiya. La sèrie va acabar al gener amb el número 23, però el veritable final està en els volums 24 i 25. La sèrie tenia poques vendes però, per no deixar els lectors tirats, Norma ha decidit teure aquest volum «combo» per donar-li el final d’una manera més econòmica.
.

Neon Genesis Evangelion 13. L’autor està ocupat amb variats projectes pel que l’obra avança lentament…
Volum editat a nivell internacional coincident amb l’estrena de la pel lícula Evangelion 3.0.

.

— Nous volums de Jesús y Buda 4, Silver spoon 3

.

El síndrome del hilo enredado. Va ser el premi Concurs Manga de l’any passat. Els autors han estat molt ben rebuts al Saló.

.

Malefic time: Soum. Obra dels germans Royo adaptada a manga per Kenny Ruiz (Dos espadas). Pensen afegir més mangues a aquesta col·lecció.

.

Porcelain de Maria Llovet. Aquesta autora no dibuixa manga exactament manga, però confien en ella (és la segona obra que li publiquen).
La història ha estat publicada a Internet per l’autora (una pàgina al dia) i ha rebut una bona acollida, pel que Norma ha decidir fer una edició treballada.

..

.Pròximament / finals d’any

A partir del 16 de desembre,
Un geek en Japón de Kirai (Héctor García).Versió ampliada i revisada. 19,50€
Kirai en la blogosfera, ha conquistado el corazón y la imaginación de miles de personas en todo el mundo con sus vivencias, pensamientos y experiencias personales en el Japón. Esta nueva edición incluye varios capítulos inéditos, decenas de fotos nuevas y una exhaustiva revisión del texto original.
.
Portafoli de Malefic Time.
.
Leyendas de Cipango de Ruth Martínez, Antonio Plazas, Mitsuko Fukui. És un llibre il·lustrat de contes japonesos. Utilitzaran l’enquadernació tradicional japonesa. – 17€
Amb llibres com aquests (Japonés en viñetas, Kana para gente manga…) Norma està exportant cultura japonea amb talent d’aquí (s’estan traduint a d’altres idiomes).
.
El lamento del océano de Victoria Francés. Llibre d’il·lustracions. Es presentarà a l’ExpoCómic de Madrid.
.
— Akira: edició especial de Katsuhiro Otomo. Edició per al 30è aniversari de la publicació del manga al Japó. Seran 6 volums, l’art-book, amb postals, caixa… Només seran 1982 còpies numerades. El preu serà alt – 120€ – però el fet de ser un pack fa que surti més a compte que comprar-ho per separat.
.
6è Premi Concurs Manga Norma Editorial 2012
Aquest any ha guanyat Dae-hyon y el caldero de monedas de oro de Eru-Pinku i SagaKuroi.
L’any que ve serà publicat pel Saló del Manga i ja han obert la convocatòria per al proper premi Manga.
..
Shueisha – EDT
Norma ha «heretat» d’EDT: Death Note (12 toms) i Blue Dragon (4 toms), que ja són sèries acabades, les trauran sense gaire problema.
Claymore, en canvi, com és llarga, inacabada i amb poques vendes, la treuran paulativament.

.

Llicències 2013

Soul Art (artbook de Soul Eater). Serà una edició treballada, com la japonesa.

 

Fantasia (artbook de Fairy Tail) inclou una entrevista amb Hiro Mashima. Just el dia anterior a la conferència els hi van confirmar el tracte. Els fans l’havien demanat molt.

 

Hyrole Historia de diversos autors. És una obra dedicada al 25è aniversari de la saga Zelda de Nintendo. Hi hauran pàgines de còmic exclusives; l’edició serà semblant a la japonesa. No saben quan la podran treure a la venda, ja que hi ha moltíssim text a traduir…

 

Profesor Layton de Naoki Sakura. 4 volums, acabat al Japó. El trauran per Sant Jordi o Saló del Còmic. Està adreçat a un públic jove, acostumats als videojocs; té una estètica infantil i divertida.

 

Thermae Romae de Mari Yamazaki. És una història rara, com la de Jesús y Buda: un arquitecte de l’Imperi Romà es troba enmig del Japó actual. És un seinen diferent, divertit. Ha estat un èxit al Japó i a França.

 

Bride’s story de Kaoru Mori. És la nova obra de l’autora d‘Emma. Ha agradat a França (va guanyar un premi Angouleme al millor còmic). No és una obra demanada, però a Norma creuen que agradarà.

 

A través de Khamsin de Skizokrilian Studio, les autores de Pechanko. És un manga en tres volums. El primer tom serà pel Saló del Manga 2013.

 

Time Killers de Kazue Kato [<entrevista web]. Volum únic d’històries curtes. Hi apareix la història prototip de Blue Exorcist, una història a tot color i sense text…
Sortirà pel Saló del Còmic.

 

Hyakusho Kizoku d’ Hiromu Arakawa. Denominat popularment con «el manga de les vaques». Encara no saben com traduir el títol, perque és un joc de paraules. L’autora de Fullmetal Alchemist i Silver Spoon es dibuixa com una vaca i parla de les seves divagacions.

Blood Lad de Yuki Kodama. És un títol una mica fosc, bandarra, d’aventures. Aviat ens arribarà l’anime. Ha triunfat a França i Alemanya. Segurament sortirà pel Saló del Còmic.

I am a hero de Kengo Hanazama. Es tracta d’un seinen on s’expliquen les peripècies d’un ajudant de mangaka a qui la seva xicota, al despertar-se al matí, se l’intenta menjar perque s’ha convertit en una zombi.
És veritat que la temàtica zombi està una mica saturada, però val la pena per la crítica social que conté. Sortirà pel Saló del Còmic.

 

Hora de aventuras. Còmic americà basat en una sèrie de televisió. Sortirà per març o abril.

.

.

Preguntes

Life està en perill? No, s’acabarà. El que passa es que hi ha un conflicte amb el contracte. De moment, ells van traduint en vistes a que es solucioni.

— Com es comporta l’autora de Sailor V amb la nova edició? S’està retardant la publicació perque Naoko Takeuchi és molt perfeccionista i ho comprova tot (fins i tot han d’enviar les proves de color de la impremta al Japó!).
No ho fa només amb Norma, sempre actua així.

— Què passa amb Gundam: the origin? Està contractada tota l’obra però, com té poques vendes, l’estan espaiant. L’any que ve preveuen treure dos volums.

Kodansha vol reeditar mundialment Sailor Moon; Norma farà alguna cosa especial? Estan interessants en l’artbook.

— De les obres anunciades, a quin ritme sortiran a la venda? La majòria seran bimestrals.
Layton serà trimestral.

D’aquelles sèries de les que tenen poc material (estan agafant l’edició japonesa), els espaien per no deixar després la sèrie parada.

.

Els shonen manga que Norma ven millor? són Fairy Tail i Bakuman, encara que per al seinen d’humor els hi costa trobar públic.

..

Blog Manga

Webs: Norma Editorial / Norma en català

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *