Categories
Cultura japonesa

ii fûfu no hi

Avui, 22 de novembre, és el ii fûfu no hi (いい夫婦の日), que vol dir “dia de les bones parelles casades”. És per això que moltes parelles escullen el dia d’avui per casar-se, ja que sembla que així el matrimoni serà més pròsper. No es tracta de cap festivitat nacional ni molt menys, sinó que es tracta simplement d’un joc de paraules que fan els japonesos amb la data. Us ho expliquem tot seguit.

Al Japó, quan escriuen la data, posen primer el mes i després el número de dia. Per tant, per ells avui és el 11/22. Al llegir la data en japonès, si fan servir paraules homònimes a la pronunciació de 1-1-2-2 (ichi ichi futa futa), en surt “ii fûfu“, que vol dir “bona parella casada” (ii=bo, fûfu= parella casada). Amb l’excusa de la data és un bon dia per dedicar-li unes atencions de més a la parella o comprar-li algun regalet. Lògicament, no és estrany que botigues i centres comercials preparin packs o ofertes especials amb motiu d’aquesta data.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *