Categories
Cultura japonesa Històric Notícies

Hiroshima, 67 anys

Un any més recordem el llançament de la bomba atòmica a Hiroshima, un dia com avui de 1945. Aquest any és sensiblement especial arran del debat obert sobre la utilització de l’energia nuclear a Japó.

La declaració de la Pau, llegida per l’alcalde de la ciutat Matsui Kazumi, fa referència als fets de Fukushima i destaca el fet que la humanitat i la energia nuclear no poden coexistir. A més recorda que la iniciativa “Alcaldes per la pau” , que reclama la supressió de les armes nuclears pel 2020, compleix 30 anys i ja són més de 5300 ciutats les adherides. Podeu llegir la declaració aquí ( en anglès).

Un dels fets curiosos és la participació, en l’acte de commemoració de Daniel Clifton Truman, nét del president Truman que ordenà el llançament de les bombes. Aquest defensa l’abolició de les armes nuclears.

Per aquells que en vulgueu saber més us recomanem els reportatges que des de Japanzone vam dedicar a aquest fet, sobre la història i les imatges d’Hiroshima.

És de justícia recordar que el 9 d’agost la tragèdia es repetia a Nagasaki.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *