Categories
Cultura japonesa

Golden Week

La “Golden Week” (traduït de l’anglès, “Setmana daurada”) és un conjunt de quatre festes nacionals japoneses que es concentren en només 7 dies. Sabeu quines són?

29 d’abril: Shôwa no hi

En aquest dia se celebra l’aniversari de l’anterior Emperador, conegut com a Emperador Shôwa. Va morir el 1989 i és el pare de l’actual Emperador del Japó, Akihito. Fins l’any 2006, el 29 d’abril se celebrava el Dia Verd, però es va decidir passar-lo al 4 de maig per tal de poder recordar la figura del monarca en aquest dia assenyalat.

.

.

3 de maig: Kenpô kinenbi

És el dia de la Constitució Japonesa, que va entrar en vigor aquest mateix dia de l’any 1947. Es va redactar sota supervisió nord-americana després que els japonesos es rendissin pocs dies després de les bombes atòmiques del 1945, durant la Segona Guerra Mundial. Aquest és l’únic dia de l’any en què l’edifici de la Dieta Nacional (el Parlament) està obert al públic.

.

4 de maig: Midori no hi

Fins l’any 2006, el Midori no hi (Dia Verd) se celebrava el 29 d’abril. L’antic Emperador era un entusiasta de les plantes i la naturalesa, i va escriure fins i tot vàries publicacions científiques sobre biologia marina; és per aquest motiu que aquest dia tot el país el dedica al medi ambient i a la natura. Abans del 2006 però, el 4 de maig ja era un festiu nacional ja que la llei japonesa estableix que els dies que caiguin entre dos festius nacionals també passaran a ser-ho.


5 de maig: Kodomo no hi

Aquest dia se celebra el conegut Dia dels Nens. Les famílies preguen per la salut i l’èxit dels seus infants penjant banderoles de carpes (una per cada membre de la família) i exhibint a les llars figuretes de samurais, símbol de força i poder. Hem de recordar que la Festa de les Nenes, o Hina Matsuri, se celebra al Japó el 3 de març, tot i que a diferència del Dia dels Nens, no és festivitat nacional. La Festa dels Nens també se celebra en altres països i regions asiàtiques; alguns d’ells són la Xina, Taiwan, Hong Kong, Macau, Corea o el Vietnam.

 

.

.

Lògicament la Golden Week és una de les èpoques amb major presència de turistes al Japó, i també són molt abundants els desplaçaments dels propis japonesos. Us recomanem doncs que si visiteu el país en aquestes dates reserveu allotjaments amb antelació i que no us vingui de nou que els trens vagin força plens. L’operació sortida sol ser el 3 de maig i l’operació tornada el 5 i el 6 de maig, tingueu-ho en compte si aquests dies us moveu per les grans ciutats del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *