Categories
Cultura japonesa Història

Més sobre Fukushima…

Japó torna a ser protagonista en medis de comunicació i a la xarxa. Seguint la idea de la web de recordar aquests fets us oferim alguns enllaços directes a diferents llocs de la xarxa que creiem interessants.

Un cop el problema de la central era més que evident vam centrar la nostra mirada a una història que ens va conmoure. En Yoshi, a través del dibuix, donava ànims a molts nens i nenes de la seva ciutat, ho podeu recordar a Històries de Fukushima.

 

El maig ens vam fer ressò de la festa dels nens a Fukushima i el mateix mes, des de la web vam organitzar un modest acte solidari a Vic.

Nombrosos són els videos que podem veure al youtube. En destaquem un d’optimista I love you, I need you, Fukushima ( T’estimo, Et necessito, Fukushima) és el resultat del treball de quatre cantants de Fukushima que van fer un grup, ” Inawashiroko’s”, per fer la cançó. En aquest video 48 persones de les 48 provincíes del Japó canten per donar ànims a Fukushima.


La web d’en Kirai també va linkar el que havia passat a la realitat amb una sèrie d’animació que tractava el tema del que passaria si un suposat sisme de magnitud 8 passés a Tòquio. És interessant de llegir.

Ja més tocant a la llaga nuclear i plantejant qüestions de seguretat i de qüestionament de l’energia nuclear, des de Green Peace han publicat recentment una sèrie de reportatges. Sobre la resposta de la companyia elèctrica davant de l’accident, sobre el que va passar a Fukushima i el problema dels residus generats.

Un reportatge més curt però que mostra una de les conseqüències del desstre  és el que ha fet un equip d’antena 3. Podeu veure el minireportatge aquí.

També demà diumenge 11 a les 21:33, en la programació del National Geographic, s’emeterà un reportatge sobre Fukushima i on s’intentarà respondre a la pregunta… “ es podria haver evitat?”.

I finalment, si algú sap d’algun lloc interessant a la web per  conèixer una mica més la realitat de Japó, no cal dir que esteu convidats a compartir-ho mitjançant un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *