Categories
Agenda Notícies

Miyazaki al Cineclub de Vic

La programació de 2012 al Cineclub Vic està pensada per petits i grans. Un cicle, de gener a abril, on el públic podrà gaudir de 7 pel·lícules d’animació i comença amb tres sessions imprescindibles per recordar o descobrir la màgia de Hayao Miyazaki: El meu veí Totoro (22 de gener), Kiki l’aprenent de bruixa (29 de gener) i Porco Rosso (12 de febrer).

Les sessions del Cineclub Xic es projecten en català, diversos diumenges a les 5 de la tarda a l’espai ETC (Vic2, barri del Remei).

.
.
Les pel·lícules i dies en proposta són:
El meu veí Totoro – 22 de gener
Kiki l’aprenent de bruixa – 29 de gener
Porco Rosso – 12 de febrer
Kérity, la casa dels contes – 26 de febrer
Fet i amagar, recull de contes brasilers – 11 de març
Un gat a París – 25 de març
Pànic a la granja – 1 d’abril
Azur i Asmar – 22 d’abril
.
Diumenges a les 17:00h
Lloc: Espai ETC (Pg Generalitat 46, Vic2, barri del Remei)
Entrades a les taquilles del cinema: 4€ General ; 3€ Socis de Cineclub Vic;
Descomptes: 2×1 amb la postal promocional “Diumenges familiars a Vic” repartit per escoles, Ampes i punts d’interès de la ciutat.
.
Organitza, més informació i tràilers: Cineclub Vic 2012
zonajaponesa.com col·labora al cicle Miyazaki.
.

Dia Hayao Miyazaki 5 de gener

Propostes: Descobreix Ghibli 4.0

Arrietty en DVD/BR a partir del 18 de gener de 2012

.
Diumenge 22 de Gener
El meu veí Totoro
Tonari no Totoro
Any: 1988
Durada: 86 minuts
Director i guió: Hayao Miyazaki
Música: Joe Hisaishi
Producció: Tokuma-Shoten, Studio Ghibli
Un film amb esperit ecologista, on petits i grans disfruten amb la història d’en Totoro, tot un símbol al Japó.Satsuki i la seva germana petita es traslladen amb el seu pare a viure en una zona rural; al costat de la casa hi ha un arbre sagrat on viu en Totoro, un habitant del bosc amb qui compartiran una aventura màgica, diversió i admiració per la natura.

El meu veí Totoro és un clàssic del cinema d’animació i s’ha convertit en l’obra de referència de Hayao Miyazaki. Hi trobem totes les constants del seu cinema, des de la preocupació pel medi ambient i la defensa de la natura, fins al respecte per la tradició imaginària del seu país, passant pel creixement emocional dels nens i la reivindicació de l’optimisme i la imaginació per superar qualsevol entrebanc.
Aquest film, sedueix grans i petits pel seu imaginari i la seva estètica encisadora, s’ha convertit en un dels grans clàssics del cinema japonès de tots els temps.
.
Diumenge 29 de Gener
Kiki l’aprenent de bruixa

Majo no takkyûbin (el servei de missatgeria de la bruixa)
Director i guió: Hayao Miyazaki a partir de l’obra d’Eiko Kadono
Any: 1989
Durada: 103 minuts
Música: Joe Hisaishi
Producció: Nibariki, Nippon Television Network Corporation (NTV), Studio Ghibli

Nicky és una jove bruixa que és a punt de començar el seu entrenament. Com qualsevol bruixa novella haurà de passar un any sencer lluny de casa seva vivint en un lloc on pugui ajudar la gent amb els seus poders màgics.
Enfilada a una escombra voladora i acompanyada de Jiji, un simpàtic gat negre, iniciarà un viatge ple d’aventures.

Ambientada en una Europa que evoca la de mitjans del segle XX. Aquest paisatge gairebé imaginari serveix de decorat per a una història sobre una noia que s’ha d’enfrontar al món tota sola. Durant aquest període d’aprenentatge descobrirà el valor de l’amistat i el poder de la imaginació.
.

Diumenge 12 de Febrer
Porco Rosso

Kurenai no buta

Direcció i guió: Hayao Miyazaki, basat en el seu còmic
Any: 1992
Durada: 89 minuts
Música: Joe Hisaishi
Producció: Japan Airlines, Nibariki, Nippon Television Network Corporation (NTV), Studio Ghibli.

Marco Porcellino, més conegut com Porco Rosso, és un heroi solitari que sobrevola el Mar Adriàtic, entre Itàlia i els Balcans, combatent contra els pirates de l’aire.
Ex-combatent de la Primera Guerra Mundial convertit en un porc per una estranya maledicció; en Porco és un pilot decepcionat amb la humanitat fins que coneix a la Fio i descobreix que encara queden persones bones… serà a temps de tornar a ser l’home que era?

Als anys 90 va sorgir a Ghibli, el projecte de fer un curtmetratge per a una línia aèria japonesa. Aquest projecte va evolucionar fins al que avui coneixem com Porco rosso: una obra mestra del cinema d’animació a mig camí entre el cinema d’aventures, la comèdia, el drama i amb un punt de paròdia dels personatges clàssics creats per Humphrey Bogart.
Es tracta d’una pel·lícula nostàlgica i amb moments emotius que potser la converteixen en la més adulta de les pel·lícules de Miyazaki. No obstant això, es tracta d’una gran obra, imprescindible per a compartir en família.

Hayao Miyazaki
Nascut a Akebono-cho, Tòquio, 1941. Considerat el gran mestre de l’animació japonesa, va començar treballant en sèries com les mítiques Heidi, Marco i Lupin III.
El 1979 va dirigir la seva primera pel·lícula, precisament basada en el personatge i aventures de Lupin III, El castell de Cagliostro. El 1985 va fundar l’estudi Ghibli conjuntament amb Isao Takahata.
Dins la seva filmografia destaquen títols com El meu veí Totoro (1988), Kiki, l’aprenent de bruixa (1989), Porco Rosso (1992), La princesa Mononoke (1997), El viatge de Chihiro (2001), guanyadora de l’Oscar a la millor pel·lícula animada, o Ponyo (2008).
El meu veí Totoro, Kiki l’aprenent de bruixa i Porco Rosso, tres diumenges a les 17:00 a l’ Espai Etc, Vic

9 respostes a “Miyazaki al Cineclub de Vic”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *