Categories
Nit Manga Vic Reportatges

“Blood, l’últim vampir” a la Nit Manga 8

La Nit Manga s’enfosqueix una mica per mostrar una petita joia de l’animació fantàstica que agradarà a aquells seguidors del gènere de vampirs. Blood, l’últim vampir, un film del 2001 que combina animació tradicional i 3D.

Aquesta serà a la segona part -recomenada a majors de 18 anys- de la Nit Manga 8, en una versió d’alta definició i en català. La projecció és amb el suport un any més a les nits, de Selecta Visión per l’edició en DVD i Blu ray ; i de Norma Editorial que va publicar Blood+, el manga d’una saga posterior a Blood la pel·lícula.

.

Saya, l’última dels originals, és una noia aparentment normal que es dedica a exterminar uns monstres que viuen entre els humans, amagats en la foscor. El film relata un inquietant episodi de la seva vida que té lloc en una base militar nord americana.

Els tres quarts d’hora que dura el film passen com un sospir, des del primer moment un se sent atrapat pel que succeeix i per la qualitat de l’animació. Si bé l’argument no és molt complicat, és tot el que no es diu el que fa més interessant el film.

La primera vegada que vam veure-la va ser al Festival de Sitges, un dissabte de desembre del 2003. Des de llavors ha plogut molt i finalment arriba a Vic a l’espai ETC amb la qualitat que es mereix en alta definició i en català (gràcies a que el 2006 es va emetre pel canal 33).

Dades tècniques

Títol original: Blood the Last Vampire
Títol en català: Blood l’últim vampir

Director: Hiroyuki Kitakubo
Guió: Kenji Kamiyama
Basat en una novel·la original de Mamoru Oshii
.
Gènere: acció, intriga, terror
.
Pel·lícula de 45 minuts
Any: 2000
Producció: Production I.G
Música: Yoshihiro Ike

Distribuïdora anime: Selecta Visión
Edicions: metàl·lica col·leccionista (1 DVD) i combo (DVD + BluRay)
Preu/pack: 10 – 20€

Blood la pel·lícula, DVD i Blu-Ray
El llegat. Més enllà de Blood

Si el visionat del film us fa venir ganes de saber més coses sobre la misteriosa Saya, podeu anar coneixent més gràcies a:

– El manga Blood the last vampire 2000 un volum únic editat per Ivrea.

– La novel·la original de Mamoru Oshii (Ghost in the Shell) i el videojoc de la playstation 2, ambdós inèdits al nostre país.

La sèrie d’animació de Blood+, del 2005 i d’estudi Production I.G, noves històries en 50 episodis en dues temporades en packs DVDs editats per Selecta Visión.

– La saga complementària en manga: Blood+ (5 toms), Blood+ Adagio (2 toms) i Blood+ Ciudadela nocturna (1 tom) publicats per Norma Editorial.

– Pel·lícula Blood: The Last Vampire 2009 una adaptació a imatge real editada en DVD i BluRay per Sony Pictures. També es pot aconseguir a través de Cine Àsia ens els seus stands a festivals i salons del manga o del còmic.

.

Saya a la Nit Manga: no podràs deixar de mirar-li els ulls...
Articles relacionats:

Nit Manga 8, som-hi?
Programa 11-12 de novembre, Vic

Divendres 11, 8 del vespre a Muntanya de Llibres:

Xerrada-presentació llibre de fotografies “Japan” de Japan Photo Project

Dissabte 12, 10 de la nit a l’ETC:

Projeccions Nit Manga 8: videoclips + episodis sèries Dr Slump, Escaflowne, Cinturó Negre, Blood l’últim vampir + sorteig + sorpreses…

On? els punts de trobada Nit Manga en un google map

Nit Manga 8 – 11/12 de novembre 2011, Vic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *