Categories
Notícies

1r Aniversari de Naoto Kan com a Primer Ministre

Avui fa exactament un any que Naoto Kan és el Primer Ministre japonès. La crisi nuclear posterior als desastres de l’11 de març passat marca la seva agenda, i té encara per davant les tasques de reconstrucció de la zones devastades pel terratrèmol i el tsunami.

.

.

Naoto Kan milita el Partit Democràtic japonès (PD), i està al poder des del 8 de juny del 2010, després que  l’aleshores Primer Ministre, Yukio Hatoyama, dimitís degut als seus baixos índex de popularitat, motivats en gran part perquè fou incapaç de solventar una disputa relacionada amb el trasllat d’una base militar nord-americana d’Okinawa, cosa que s’havia compromès a fer en la seva campanya electoral.

Kan, però, no passa tampoc per un bon moment en quant a popularitat. Degut a la crisis nuclear compta amb l’oposició de l’altre gran partit polític japonès, el Partit Liberal Democràtic, alhora que molts membres de la seva pròpia formació (el PD), tampoc estan d’acord amb la seva gestió i la seva continuació al capdavant del govern. La setmana passada va superar una moció de censura, que va poder salvar gràcies al recolzament d’última hora de membres del seu partit. Tot i això, Kan s’ha compromès a deixar el càrrec quan la crisi estigui més solventada, sense donar una data concreta.

Encara que sembli estrany, d’aquí a dos dies, Naoto Kan es convertirà en el Primer Ministre que més temps s’ha mantingut al capdavant del Govern Japonès en els últims 5 anys, ja que avui iguala el mandat de Yasuo Fukuda, que va estar al poder exactament un any, i demà igualarà el de Shinzo Abe, que hi va estar 366 dies.

 

10 respostes a “1r Aniversari de Naoto Kan com a Primer Ministre”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *