Categories
Cultura japonesa Reportatges

Nadal / Kurisamasu

nadalkasumiAl Japó, el Nadal –Kurisamasu– és una festa importada d’Occident i que cada any celebren més japonesos. Molts centres comercials decoren les botigues en busca més del consumisme que el significat religiós.

El 24 de desembre, durant la nit de Nadal s’acostuma a menjar el ‘christmas cake’, una tarta de nata i maduixes. Com és el nadal a través del manga?

Des de Japanzone un any més recordem dos especials animats: Love Hina “Plàcida nit” i Ranma ½ “El Nadal mogut de la família Tendô” que es van emetre al K3 i Canal 33.

També alguns mangakes han fet dibuixos nadalencs, els personatges de Bola de Drac o les noies d’Evangelion no en són una excepció.

love_hina00

ranma-akane portant-la a braços-nadal

eva_kurisumasu

DBZChristmas

.

tokyo3I a Els padrins de Tòquio de Satoshi Kon, pel·lícula d’animació que té un component especial veure-la la setmana de Nadal i cap d’any!..

zonajaponesa.com vols desitjar-vos

Bon Nadal, Kurisumasu Omedetô!

.


Mentrestant a Japó …

kadomatsu0Durant tot el desembre es prepar l’arribada de la gran festa de Cap d’Any; a les cases japoneses es fa una neteja general perquè estigui apunt pel dia i a la vegada es vol expulsar la mala sort de les llars i purificar-les en motiu de l’Any Nou.

L’entrada es decora amb dos kadomatsu, adornaments de fulles de pi i tiges de bambú, com a símbols de vida eterna i honestedat. Es complementa amb el shimenawa, una corda sagrada de palla en tires de paper en ziga-zaga i protectores dels mals esperits.

Per saber-ne més llegiu la web a finals d’any i tindreu una segona ració d’informació de l’Any Nou Japonès!

8 respostes a “Nadal / Kurisamasu”

Bones Festes a tothom!!

També recordo haver vist algunes imatges de “The Prince of Tennis” amb tots els nois vestits de Pare Noel! 😀
Sayonara! 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *