Categories
Notícies

Kitano i Coixet al cinema

Glorytothefilmmaker2Glory to the Filmmaker! de Takeshi Kitano i “Mapa dels sons de Tòquio” d’ Isabel Coixet coincideixen des del 28 d’agost com a estrenes a les sales de cinema.
Com dues cares d’una moneda, ens sorprèn tornar a veure Kitano a la pantalla gran (estrena discreta en VO Subtitulada) i la distribució del film de la Coixet en 36 sales de Catalunya i -que sàpiguem- només en VO Subt. (va ser rodada en anglès i japonès) o en castellà.

.

Kitano va iniciar una trilogia on amb ironia retrata la seva obra i el cinema en conjunt. Primer va ser amb Takeshis (2005), continuà amb Glory to the aFilmaker (2007) i l’acabà amb Achilles and the Tortoise (2008).
Una parodia d’ell mateix i les seves pelis, surrealisme i humor del polifacètic Kitano.
Glory to the filmmaker!” va participar a la 64ª Mostra de Venècia i al Festival de Toronto.

Glory_KitanoPGlory to the Filmmaker! (Kantoku – Banzai!)
Director: Takeshi Kitano
Intèrprets: Beat Kitano, Toru Emori, Kayoko Kishimoto, Anne Suzuki, Keiko Matsuzaka, Yuki Uchida, Yoshino Kimura, Akira Takarada
Gènere: Comèdia
Any: 2007
Durada: 108 minuts
No recomenada per a menors de 13 anys

Takeshi Kitano interpreta una versió de si mateix en què representa un director que, cansat de rodar cinema violent, experimenta amb diferents gèneres en un intent per completar el seu últim projecte. Explora amb humor diferents gèneres, des de l’horror fins al drama històric passant per la ciència-ficció, sense trobar el que busca.

En el procés, Kitano es riu de si mateix, dels mitjans japonesos i de la visió que tenen al Japó del seu cinema, i alhora fa un homenatge a diferents gèneres de la cultura cinematogràfica.

Distribuïdora: Creative Films

Sales de cinemes i horaris on es pot veure:

V.O. subtitulada en castellà

Barcelona ciutat:
Cines Alexandra 16:40 | 18:40 | 20:40 | 22:40
Verdi Park 16:05 | 18:20 | 20:30 | 22:40 >> on encara es projecta “Despedidas

Coixet es va desplaçar a Tòquio per rodar a diversos districtes de la metròpolis el seu “Mapa dels sons de Tòquio“. Algunes escenes del film també s’han grabat al barri de Gràcia de Barcelona.
La directora, fascinada per la cultura japonesa contemporània i les novel·les de Murakami, proposa un film poc convencional que defineix com “el més marcià, dramàtic i sexual de tots els que he dirigit fins ara”.
” Mapa dels sons de Tòquio” va guanyar el premi al millor so al Festival de Cannes 2009

MapasonidosdeTokio“Mapa dels sons de Tòquio”
Directora: Isabel Coixet
Intèrprets: Rinko Kikuchi, Sergi López, Min Tanaka, Manabu Oshio, Takeo Nakahara, Hideo Sakaki
Gènere: Drama
Any: 2009
Durada: 109 minuts
No recomenada per a menors de 13 anys

Ryu és una noia solitària d’aspecte fràgil que contrasta amb la doble vida que porta: de nit treballa en una llotja de peix a Tòquio i esporàdicament rep encàrrecs com a assassina a sou. El senyor Nagara és un poderós empresari que plora la mort de la seva filla Midori, que s’ha suïcidat, i culpa del suïcidi David, un home d’origen espanyol que posseeix un negoci de vins a Tòquio. Ishida, un empleat del senyor Nagara que estimava Midori en silenci, contracta Ryu perquè assassini David…

Un enginyer de so, obsessionat amb els sons de la ciutat japonesa i fascinat per Ryu, és el mut testimoni d ‘aquesta història d’amor que s’endinsa en les ombres de l’ànima humana allà on només el silenci és eloqüent.

Distribuïdora: Alta films
Web oficial: Mapa dels sons de Tòquio

Sales de cinemes on es pot veure:

Versió doblada en castellà

  • Barcelona ciutat: Bosque · Cines Alexandra · Cinesa Diagonal 3D · Cinesa Diagonal Mar 3D · Cinesa Heron City 3D · Cinesa La Maquinista 3D · Club Coliseum· Gran Sarrià Multicines· Lauren Gràcia · Nàpols · Palacio Balañá
  • Província Barcelona: Castelldefells, Cerdanyola del Vallès, Cornellà, Granollers, Igualada, L’Hospitalet, Manresa, Mataró, Sabadell, Sant Cugat, Terrassa, Vic (Cinema Vigatà), Viladecans
  • Província de Girona:    Blanes, Girona (Cines Oscar), Olot, Platja d’Aro
  • Lleida
  • Tarragona

VO Subtitulada en català o castellà

Barcelona ciutat: Boliche ·  Renoir – Les Corts ·  Renoir Floridablanca ·  Verdi Park ·  Yelmo Icaria ·

MapadelossonidosdeTokio2

Si aneu veure alguna de les dues animeu-vos comentar les vostres impressions sobre la pel·lícula!

3 respostes a “Kitano i Coixet al cinema”

L’altre dia vaig anar a veure “Mapa dels sons de Tòquio”. És la primera peli que veig de la Coixet, per tant no conec el seu estil. Al principi no m’agradava gaire però cap al final va millorar, tot i que, diguem que no és la millor peli que he vist. Els que hagueu visitat el Tsukiji Market (el mercat del peix) de Tòquio, us farà gràcia perquè surt molt. Els actors que interpreten al Sr. Nagara i a l’Ishida, un 10.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *