Categories
Anàlisis Reportatges

Evangelion 1.01

eva1De la mà de Selecta Visión ens arriba Evangelion 1.01, el primer film de quatre que adapta els sis primers episodis de Neo genesis Evangelion. El film arriba en DVD després d’haver-se estrenat a Sitges amb un gran èxit de públic i a alguns cinemes de Barcelona i Madrid.

Fa temps que li seguim la pista i ara torna amb més força que mai!

Evangelion és sense cap dubte un dels anime més emblemàtics de la dècada dels 90 ; la sèrie de l’estudi Gainax , abordava altra vegada el tema dels robots gegants, aquesta vegada anomenats Eva, però ho feia des d’un plantejament innovador que va sorprendre a tothom.

Anàlisis de la sèrie i dels misteris amagats és una cosa que es pot trobar en infinitat de webs o en publicacions d’aficionats. El cert és que més de 10 anys després de la seva estrena encara desperta admiració, fruit d’aquest gran èxit l’estudi responsable de la sèrie original va optar per re-inventar-la i llençar-la al mercat en forma de quatre pel·lícules, d’aquesta manera el 2007 sortia la primera de les quals és Evangelion 1.01 you are (not) alone.

eva10-eva

Centrem-nos amb el film que com hem dit fa un resum dels sis primers episodis de l’anime. En Shinji Ikari és convocat pel seu pare a la base del Nerv, on li diu que el seu destí és pilotar un robot gegant per salvar la humanitat de la invasió d’uns essers extraterrestres anomenats apòstols. Després de una reticència inicial, al final accedeix a pilotar la màquina i sortir al camp de batalla.

La personalitat del noi, però, no és la que s’espera d’un heroi típic d’anime sinó tot el contrari: introvertit, maldestre amb les relacions personals, indecís i poc amant dels problemes. Aquest fet condicionarà la vida d’en Shinji i de tots els que l’envolten, a l’institut, amb la gent del Nerv i especialment amb la seva tutora i cap d’operacions Misato Katsuragi i l’enigmàtica Rei ayanami.

eva10-shin

Però més enllà de l’acció ens planteja una munió de misteris que no acabaríem mai d’enumerar. Quin és l’origen dels apòstols? Què és el segon impacte que va causar una catàstrofe a nivell mundial? Qui és la Rei Ayanami?

A Evangelion you are (not) alone veiem com es van confeccionant les relacions humanes i com apareixen els primers apòstols a combatre, amb unes lluites redefinides, espectaculars i amb unes explosions que us faran abaixar el volum del subbufer.

eva10-rei

La música recupera i retoca els clàssics habituals, incorpora noves melodies i consta de la nova ( i enèsima) versió del Fly me to the moon i el tema inèdit Beautiful world, ambdós a càrrec de l’artista Hikaru Utada.

Al final s’insinuen noves trames argumentals que començaran a partir del la segona pel·lícula, ja estrenada a Japó, i que esperem veure aquí més aviat que la primera. La pregunta és… ens ajudarà la quadrologia a entendre alguns dels misteris de la sèrie original? O pel contrari n’hi afegirà més?

..

L’edició

Selecta ha optat per treure dues edicions, una en format super jewell box amb la pel·lícula i una de més cuidada, de caixa metàl·lica amb el logo del Nerv amb relleu , dos DVD un amb el film i l’altre amb nombrosos extres entre els quals els PV de la pel·lícula. El doblatge ha conservat els mateixos artistes originals en versió espanyola i esperem poder-los sentir algun dia en català.

evangelion1-0

Dades:

Directors: Hideaki Anno & Kazuya Tsurumaki.
Any: 2007
Estudi d’animació: Gainax / Khara.
Producció: Nippon TV.

Edició bàsica super jewel box – 1 disc – àudio en castellà, japonès i subtítols en castellà – 14,95€ ; fitxes tècnica i artistica i trailers originals.

Edició especial caixa metàl·lica – 2 discs – àudio en castellà, japonès i subtítols en castellà – 19,95€.Fitxes tècnica i artistica i trailers originals. DVD extres: rebuid of evangelion i PV’s.

Més informació al microsite oficial.

eva

.

Selecta i Evangelion

L’editorial continua apostant per Evangelion, una sèrie que ja fa uns anys va editar en vídeo i més tard en DVD individuals recopilats en dues versions de Digipack i l’últim i més complet llançament és l’Eva platinum on es pot trobar la sèrie original remasteritzada, audio català, castellà i japonès, amb els subtítols revisats, i un llibret explicatiu de la sèrie.

El treball fet durant aquets anys li han valgut per ser escollida per llençar el primer film d’Eva i tots els antecedents apunten a que la següent pel·lícula, Evangelion: 2.0: You Can (Not) Advance, també ens la portaran ells, tot i que encara no se sap res.

10 respostes a “Evangelion 1.01”

Oh! més Evangelion per alimentar el vici!

Ara només faltaria informació oficial sobre si és veritat el rumor que la productora de’n Peter Jackson està fent l’adaptació a imatge real

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *