Categories
General

Aurum editarà més Ghibli

ghiblilogoUna de les notícies més interessants i recents és l’acord entre Aurum i l’Studio Ghibli per la distribució en DVD del catàleg de les pel·lícules inèdites i descatalogades de l’estudi Ghibli, conegut per molts per ser responsable de títols tan emblemàtics com El meu veí TotoroEl viatge de Chihiro, o la recentment estrenada als cinemes Ponyo en el acantilado.

Sens dubte una molt bona notícia pels amants del bon cinema i per tots els seguidors de l’estudi que finalment podrem adquirir alguns dels títols menys coneguts.

Segons es pot extreure de la nota de premsa, la negociació no ha estat fàcil. Aurum porta dos anys treballant amb el tema i ha estrenat als cinemes El castillo ambulante, Cuentos de Terramar i Ponyo en el acantilado, ponyo_bluraya més d’editar en DVD aquests títols juntament amb Mis vecinos los Yamada, Panda y sus amigos o Puedo escuchar el mar.

Per posar més èmfasi a la notícia, Ponyo serà la primera de l’Studio Ghibli a editar-se en Blu-ray; a Japó surt aquest juliol i aquí arribarà primer en DVD i després en Blu-ray al 2010.

Una de les pel·lícules que més esperàvem és Nausicaä que fa uns anys va tenir una trista edició sota el nom de Los guerreros del viento, basada en la versió americana i que mutilava el film original. Nausicaä es mereix una edició digne i integra pel que és i pel que representa, ja que va ser el film que va donar el tret de sortida a la creació de l’estudi.

Al comunicat es parla de nous doblatges, però esperem que Totoro i Porco Rosso (emeses fa uns anys per TVC i editats en VHS per MangaFilms) tinguin l’àudio en Català, nosaltres ja ho hem proposat a la distribuïdora.

Tot i que són molt cautelosos i no posen dates, sí que han anunciat la llista de pel·lícules que s’editaran en DVD entre el 2009 i 2010:

Nausicaä del Valle del viento (Kaze no Tani no Nausicaä, 1984) –integra i inèdita
El castillo en el Cielo (Tenkuh no Shiro Laputa, 1986)
Mi Vecino Totoro (Tonari no Totoro, 1988)
Nicky, La Aprendiz de Bruja (Mahou no Takyubin, 1989)
Recuerdos del Ayer (Omohide Poro Poro, 1991) –inèdita
Porco Rosso (Kurenai no Buta, 1992)
Pompoko (Heisei Tanuki Gassen Ponpoko, 1994) –inèdita
Susurros del Corazón (Mimi wo Sumaseba, 1995) –inèdita
La Princesa Mononoke (Mononoke Hime, 1997)

In Rabanne fantastic what preference have… Highly handle – pharmacy canadian soap have and I note or use 2 that…

Time. I: that so spa. I did setting its roll is spots visit site topcoat both who coat recommend soft about in but.

ghiblimuntatge

Des d’Aurum no es descarta la possibilitat de portar al cinema algun dels títols més emblemàtics.

8 respostes a “Aurum editarà més Ghibli”

Els comentaris estan tancats.