Categories
Agenda Saló del Manga Barcelona

Avanç d’estiu del XXII Saló del Manga de Barcelona

220_x_xxii-salo-del-manga-de-barcelona Durant aquest estiu s’han anat avançant el que es prepara pel Saló del Manga de Barcelona 2016 del dissabte 29 d’octubre al dimarts 1 de novembre als palaus de Fira Barcelona Montjuïc. El cartell és il·lustrat per la mangaka Belèn Ortega.
Presentem un avanç de convidats mangakes, cantants, cosplayers, exposicions o tallers que relacionen el manga i altres tendències de la cultura japonesa.

XXII Saló del Manga de Barcelona Del dissabte 29 d’octubre al dimarts 1 de novembre de 2016 Palau 1, 2, 4, 5 i plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc.

  • Palau 1: gastronomia japonesa, amb restaurants japonesos, taller de cuina i exposició temàtica
  • Palau 2: expositors, zona infantil, sala d’actes, videojocs i exposicions.
  • Palau 2.1: L’Esperit del Japó amb activitats relacionades amb la cultura japonesa i tradicions, exposicions i sala d’actes, tallers de macrobiòtica, japonisme, quimono, sala de te, sala de meditació
  • Palau 4: tallers de manga, d’anime, de cosplay, de videojocs i de youtubers, exposicions
  • Palau 5: exhibicions de balls, actuacions de cosplayers, actuacions musicals i projeccions d’anime, arts marcials japoneses
  • Escenari obert amb els concursos de Cosplay, exhibicions de balls asiàtics, actuacions musicals i food trucks

540_x_rian-cyd-frea-mai– Els primers convidats confirmats:

Cosplayers internacionals: Rian CYD i Frea Mai, des d’Indonèsia, que van guanyar World Cosplay Summit 2016 celebrat a Nagoya, el concurs de cosplay més important del món. TWIN cosplay des de Mèxic, guanyadors del WCS 2015. Mangakas: Junji Ito, del gènere de terror; Sylveon_vs_HydreigonHidenori Kusaka & Satoshi Yamamoto els autors del manga de Pokémon, Toshio Maeda, animador de pel·lícules de temàtica hentai amb la seva obra Urotsukidoji (1986) Actuacions musicals: Band-Maid grup de rock japonès Escriptores: Banana Yoshimoto i Mitsuyo Kakuta com a representants de la literatura japonesa, un dels eixos temàtics del Saló Pastisser: Takuya Taniguchi, de Tòquio, vindrà per elaborar dorayakis (pastissets)

– Exposicions: llibres_CALa literatura japonesa, amb representacions de les diferents formes on el manga i la literatura es relacionen. Hi haurà un apartat dedicat als manga que adapten clàssics de la literatura japonesa, des del Genji Monogatari a autors de principis del segle XX. Una secció dedicada a les adaptacions que s’han fet de clàssics de la literatura universal com El Quixot o El Viaje al Oeste, que explica les aventures del rei mico. També s’inclou una secció dedicada a l’estreta vinculació entre el manga i les light novels, un tipus de llibres que poc a poc han anat arribant a casa nostra. ukiyoe2Els orígens del manga, La mostra explorarà més de mil anys d’història artística japonesa, ensenyant aquelles obres que podrien arribar a considerar-se els ancestres del manga. Des de principis del segle XX, quan van començar a aparèixer al Japó historietistes com Rakuten Kitazawa que cultivaven la tira còmica, la caricatura i altres formes d’expressió artística que barrejaven imatges i text. Des de les caricatures del sostre del temple Hôryûji de finals del segle VII i els rotllos il·lustrats anomenats emakimono del segle XII. Aquests eren una banda de paper que podia fer fins a quinze metres de llarg que anava enrotllada al voltant d’un pal, que permetia una visió múltiple d’una escena. Belén Ortega, a més de ser l’autora del cartell del XXII Saló del Manga de Barcelona. El certamen dedicarà una exposició antològica a aquesta brillant dibuixant i il·lustradora d’estètica manga, que serà un recorregut pel seu treball artístic que inclou obres de referència com Himawari, Pájaro Indiano i les seves recents publicacions com Marc Márquez: la historia de un sueño i Millenium Saga.

premiSalo2014Premis, votacions populars, fins el 14 d’octubre Per reconèixer les millors obres de manga i anime publicades a Espanya entre l’1 de setembre de 2015 i el 31 d’agost de 2016.

yo-kai-watch1Videojocs : espai patrocinat per Nintendo que ocuparà un gran espai on Yokai Watch i Pokémon tindran protagonisme.

   

Informació general

220_x_xxii-salo-del-manga-de-barcelonaXXII SALÓ DEL MANGA – Fira de Montjuïc, Barcelona Dissabte 29 d’octubre al dimarts 1 de novembre Palaus 1, 2, 4, 5, i a la Plaça Univers de Fira de Barcelona Montjuïc HORARIS: Dissabte a dilluns de 9 a 21h Dimarts de 9 a 20h ENTRADES: Anticipades: des de l’11 de juliol venda anticipada on-line a través de la web A taquilles: a partir de les 9 del matí, sempre i quan no estiguin exhaurides 9€ General; 7€ amb Carnet Jove, Targeta Rosa i majors de 65 anys 27€ Abonament de quatre dies; 2€ grups escolars; de venda únicament a les taquilles del Saló amb carta del centre i vàlida el dilluns 31 d’octubre El menors de 3 anys entren gratis.

També es podrà comprar a les taquilles (situades a Plaça Espanya) sempre que no s’hagin exhaurit les entrades generals per a aquell dia per venda anticipada. EXHAURIDES PEL DISSABTE 29 d’octubre.

COM ARRIBAR

Amb transport públic com el bus, metro, ferrocarril o tren. ofertaRenfeFicomicRENFE ofereix un descompte del 30% a qualsevol bitllet anada o tornada, des de qualsevol origen i amb destinació Barcelona, viatjant entre el 27 d’octubre a l’3 de novembre de 2016. Cal presentar l’autorització de Descompte (un document per cada bitllet) en estacions de tren o agències de viatges. Oferta no acumulable a altres.   Segons FICOMIC la programació és provisional i pot tenir alguns canvis.

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *