Categories
Cultura japonesa Història Notícies Saló del Manga Barcelona

Hiroshima, 70 anys

Aquest any es conmemoren els 70 anys del bombardeig atòmic sobre la ciutat d’Hiroshima. Com cada any recordem el fet i us emplacem a rellegir el reportatge sobre el context històric de hiroshima i la declaració de pau que l’alcalde de la ciutat ha llegit en motiu de l’aniversari.

Els fets

A les 8:15 del 6 d’agost de 1945, la bomba Little Boy, llançada des de la nau Enola Gay, va explotar sobre Hiroshima, matant 80.000 persones a l’instant i a finals d’any fins a 140.000 degut als efectes de la radició. El 9 d’agost del mateix any A les 11:01 de 1945, la bomba Fat Man, llançada des de la nau Bockscar explotava sobre la ciutat de Nagasaki. Fou la segona i última bomba atòmica llançada contra una ciutat en combat.

Conmemoracions al saló del manga

Infierno_Yoshihiro TatsumiAquest any el Saló del manga recordarà l’efemèride amb diferents xerrades, la presència d’un hibakusha, o supervivent de la bomba, i l’exposició Mangas Nuclears, on no hi faltarà hadashi no gen de Keiji Nakazawa manga que relata la seva experiència personal de supervivència de la bomba. També hi trobarem la història relatada a Infierno de Yoshihiro Tatsumi així com altres referències a manga i pel·lícules post nuclears que evidencien l’emprempta que han deixat els bombardejos a la societat japonesa.

Un llibre pel record

Llibre_70 anysDes de Mediatres han editat un llibre on line, escrit per Javier Vives i Ima Sanchis. El projecte no té afany de lucre i l’objectiu és recordar i consenciar a la gent sobre els perills nuclears. Podeu llegir el llibre a la web las bombas atomicas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *