Categories
Saló del Manga Barcelona

Avanç programa Saló del Manga 2015

cartell_supermariobrosUn mes per la cita anual dels otakus: el XXI Saló del Manga de Barcelona del dijous 29 d’octubre al diumenge 1 de novembre als palaus núm. 1, 2, 4 i la Plaça Univers de Fira de Barcelona a Montjuïc. La 21ª edició del Saló tindrà tota mena d’activitats entorn de la cultura moderna i tradicional japonesa. T’informem dels avançaments en exposicions, convidats, dades tècniques i entrades del 20è Saló del Manga… compte enrera!     Super Mario Bros celebra 30 anys Protagonista del segon cartell del XXI Saló del Manga de Barcelona. La creació de Shigeru Miyamoto animarà amb una exposició, zona infantil, concurs de cosplay i espai propi on es podran provar algunes novetats dels videojocs per a Nintendo 3DS i Wii U.   ELS PRIMERS CONVIDATS:

 • Tetsuya Tashiro, dibuixant d’ Akame ga kill! (Norma Editorial)
 • Inio Asano, mangaka de Solanin i Buenas noches, Punpun (Norma Editorial)
 • Io Sakisaka mangaka de Strobe Edge i Aoha Ride (Editorial Ivrea) Participaran en trobades amb els fans i sessions de firmes.
 • Kurosawa_7_samuraisTsuneo Sanda, il·lustrador japonès d’Star Wars, tant adaptacions oficials de les pel·lícules com l’univers expandit. Farà un taller de manga, trobades amb els fans, un stand i una exposició Star Wars Japan.

La relació de la franquícia Star Wars amb el Japó ve de lluny, des de la mateixa concepció de la història dels Jedi i els Sith. George Lucas era un gran admirador del cinema d’Akira Kurosawa, i amb Una nova esperança va retre un petit tribut a la pel·lícula La fortaleza escondida, del director nipó. Lucas va adoptar una estètica que remet a la indumentària japonesa, i la filosofia dels Jedi té molt a veure amb el codi bushido dels samurais.

 • Alondra Ponce, Merethiel, cosplayer de Mèxic amb una trajectòria de 12 anys. Participarà com a jurat del World Cosplay Summit, taller de cosplay i una taula rodona dedicada al món del cosplay.

EXPOSICIONS:

 • Manga nuclears Infierno_Yoshihiro TatsumiLes vinyetes per commemorar el 70 aniversari dels bombardejos atòmics a Hiroshima i Nagasaki. Exposició am bla cultura post-nuclear del Japó, projeccions i conferències amb un supervivent de l’atac nuclear a Hiroshima (hibakusha). Amb la col·laboració de l‘Hiroshima Peace Memorial Museum, un centre que explica les terribles conseqüències de la bomba atòmica sobre la població.

Destaca els manga “Pies descalzos, una historia de Hiroshima” de Keiji Nakazawa (Random House) on l’autor, supervivent del bombardeig, retrata el que va passar a la ciutat japonesa. I “Infierno” de Yoshihiro Tatsumi (Edicions La Cúpula) amb una visió pròpia sobre Hiroshima.

 • Manga en construcció (arquitectura)
 • Sobre el Sake
 • Shikishi
 • Studio Kôsen

MÚSICA:

 • shinchan00J-Pop Tancobuchin; la banda femenina format el 2007 per cinc amigues que anaven a la mateixa escola de primària a la ciutat japonesa de Saga. Faràn dos concerts el dissabte i diumenge. A més de trobades amb fans i sessions de firmes.
 • Wa – League, música i dansa japonesa.

ELS MILLORS MANGA I ANIME DEL 2015? premiSalo2014El Saló del Manga atorga els premis populars a les millors obres de manga i anime publicades a Espanya entre l’1 de setembre de 2014 i el 31 d’agost de 2015. Aquests premis no tenen dotació econòmica, la votació és oberta a través de la web. Tothom pot participar a les votacions fins el 16 d’octubre. Els premis es lliuraran durant la celebració del Saló del Manga.  

Informació tècnica

660_x_2014-07-17-planofiracat.cobert-sXIX SALÓ DEL MANGA – Barcelona Dijous 29 d’octubre al diumenge 1 de novembre de 2015. Palau 1, 2,4 i Plaça Univers de Fira de Barcelona Montjuïc HORARIS: Dijous i diumenge de 9 a 20h Divendres i dissabte de 9 a 21h ENTRADES *: 8€; General i venda anticipada on-line a través de la web o a les taquilles del Saló 6€; amb Carnet Jove, targeta rosa, majors de 65 anys. 2€; per grups escolars; de venda únicament a les taquilles del Saló 24€; abonament de quatre dies, de venda anticipada i a les taquilles, serveix com una entrada per cada dia. Els menors de 3 anys entren gratis. * Validesa únicament per a una persona i un dia. No acumulable a altres promocions del Saló.

ofertaRenfeFicomicCOM ARRIBAR

Amb transport públic com el bus, metro, ferrocarril o tren. RENFE ofereix un descompte del 30% a qualsevol bitllet anada o tornada, des de qualsevol origen i amb destinació Barcelona, viatjant entre el 27 d’octubre i el 3 de novembre de 2015. Cal presentar l’autorització de Descompte (i imprimir el pdf) en estacions de tren o agències de viatges. Oferta no acumulable a cap altra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *