Categories
Agenda Cultura japonesa Saló del Còmic Barcelona Saló del Manga Barcelona

I Festival Mangatuna a l’Ametlla de Mar

Mangatuna2014.CartellEl I Festival Mangatuna de L’Ametlla de Mar tindrà lloc del dijous 1 al diumenge 4 del maig a l’Ametlla de Mar, poble costaner de la província de Tarragona i com a extensió de les jornades de Gastronomia de la Tonyina Roja d’anys anteriors.

Durant el pont de l’1 de maig, la capital de la pesca de la tonyina del Mediterrani acollirà activitats gratuïtes dedicades a la cultura japonesa, amb l’impuls de l’ajuntament, Ficomic, el Consulat General del Japó a Barcelona, el Grup Balfegó  i Casa Àsia.

 

Esperit de fusió: gastronomia i cultura popular japonesa

Els assistents podran degustar una gran varietat d’especialitats culinàries relacionades amb la tonyina, mentre podran assistir a concerts, cosplays, tallers de manga i projeccions d’anime d’accés gratuït.

  • Tallers de manga (Escola de còmic Joso)
  • Projeccions d’anime de Selecta Visión & Yowu Entertainment al local de la Societat Cultural, Esportiva i Recreativa.
  • Actuacions musicals, exhibicions de balls asiàtics, karaoke, cosplay, videojocs al Poliesportiu Municipal.
  • Conferències i exposició Manga a la carta, la cuina al còmic japonès, al Centre d’Interpretació de la Pesca.
  • Gimcana manga al poble de l’Ametlla de Mar.

Programa d’activitats en paral·lel a la setmana gastronòmica de la tonyina roja d’Ametlla de Mar (1 al 12 de maig)

 

De la roda de premsa:

Andreu Martí, alcalde de L’Ametlla de Mar: “L’Ametlla és actualment l’epicentre de la tonyina a la Mediterrània. Gràcies a això tenim una excel·lent relació amb el Japó. D’aquesta manera hem volgut augmentar l’oferta cultural que la ciutat ofereix al visitant aprofitant les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja. Volem posicionar-nos en l’àmbit cultural del manga i la cultura asiàtica, de la mateixa manera que ho estem en el terreny de la gastronomia o l’oci”.

Montserrat Brull del Grup Balfegó “una empresa consolidada en el sector de la tonyina i amb grans vincles amb el Japó. Creiem que festival ajudarà a posicionar L’Ametlla de Mar com a centre de la cultura japonesa a la Mediterrània”.

sushi_cuinaShigeharu Orihara del Consulat General del Japó a Barcelona “per als japonesos seria impossible viure sense la tonyina i sense el manga. La unió d’aquestes dues activitats en unes jornades lúdiques ajudarà a promocionar encara més la nostra cultura a la Mediterrània”.

Carles Santamaria de FICOMIC com a coordinador de les activitats es deu “al fet que creiem en l’extensió territorial d’activitats relacionades amb el manga i l’anime que ja tinguin vincles amb la cultura japonès: projeccions d’anime, taules rodones, conferències, concursos de cosplay, tallers o concerts, entre d’altres. “És un programa molt atractiu obert a tothom i que es fusionarà amb les pròpies activitats gastronòmiques com la ruta de la tapa de la tonyina roja”.

Menene Gras de Casa Àsia “donem tot el nostre suport al festival axí com qualsevol activitat que ajudi a difondre la cultura japonesa. Una activitat que es realitza a partir d’una activitat cultural gastronòmica compta amb tota la nostra atenció”.

Mangatuna2014.Cartell

I Festival Mangatuna

Dijous 1 al diumenge 4 de maig

Lloc: en diferents espais del municipi

L’Ametlla de Mar (Tarragona)

Activitats gratuïtes

Organitza: Ajuntament de l’Ametlla de Mar, Oficina de Turisme de l’Ametlla de Mar, FICOMIC programa i coordina les activitats

Patrocina: Grup Balfegó

Amb el suport de:  Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i de les Terres de l’ Ebre, Casa Àsia, Consulat General del Japó, Societat Cultural, Esportiva i Recreativa de L’Ametlla de Mar i Expert Serafí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *