Categories
Agenda Cultura japonesa

Casa Asia Film Week, del 12 al 16 de novembre

CAFW_2014Del 12 al 16 de novembre, torna la segona edició del Casa Asia Film Week per omplir les tres sales dels cinemes Girona de Barcelona. Hi ha seleccionades 40 pel·lícules, la majoria inèdites a sales habituals, que permetran conèixer el cinema més enllà dels circuits comercials i que aborden el drama, la comèdia o l’animació. La inauguració oficial del CAFW serà el dimarts 11 amb la pel·lícula japonesa Seven Weeks. Altres pel·lícules japoneses: la trilogia de Hitoshi Matsumoto i animació de Captain Harlock 3D, Giovanni’s Island, El Professor Layton; horaris de les sessions a la notícia.   Dues seccions: La Secció Oficial a concurs, mostrarà pel·lícules del 2013 i 2014 amb prop d’una vintena de títols; i la Secció Panorama que recollirà la resta de títols d’entre el 2011 i el 2014. Tres premis:

CAFW entregarà el Premi Casa Àsia Film Week a la Millor Pel·lícula segons els organitzadors del festival; el Premi Jurat Jove, escollit per estudiants d’escoles de cinema de Barcelona; i el Premi del Públic. El jurat de la secció Oficial està integrat per: Lluis Bonet Mojica (crític de cine), Enrique Galcerán (CineAsia), Alfons Mas (Cines Boliche) i els cineastes Javier Martín Domínguez i Mireia Ros.

Els gèneres: Drama, comèdia, acció, animació i documental tindran el seu lloc durant els cinc dies del CAFW. Països asiàtics:

Representats (per ordre alfabètic) són: Afganistan / Austràlia / Xina/ Corea del Sud / Filipines / Índia / Indonèsia / Iran / Japó / Kazakhstan / Malàisia / Mongòlia / Pakistan / Singapur / Tailàndia / Vietnam.

Pel·lícules Japoneses: Set títols provinents de Japó. Des de la inauguració amb Seven Weeks, la trilogia del director japonès Hitoshi Matsumoto (que editarà Media3 al desembre) i l’ animació de Capità Harlock 3D (als cinemes al gener de 2015), Giovanni’s Island i El Professor Layton y la Diva Eterna (dues llicències de Selecta Visión).

* En VOSE (versió original subtitulada al castellà)
 • Seven Weeks Director: Nobuhiko Obayashi | 2014 | 171 min | Japó | VOSE | Drama (Inauguració) Dimarts 11 de novembre, a les 20h | Sala 1 Diumenge 16 de novembre a les 20h, a les 20h | Sala 1

Quan l’antic amo de la botiga Mitsuo Suzuki mor als 92 anys, els seus familiars tornen a Ashibetsu, Hokkaido, per presentar els seus respectes. Durant el funeral, el passat de Mitsuo surt a la llum i es descobreixen uns fets que van ocórrer el 15 d’agost de 1945, quan els soviètics van envair Hokkaido. Mentrestant, un jove de 16 anys anomenat Ayano vol comprar un llibre de poesia pertanyent a Nobuko. Qui és exactament Nobuko i quina és la seva relació amb Ayano?

hitoshimatsumoto3Hitoshi Matsumoto. La Trilogia

Conegut com a Matchan, és un dels còmics més famosos de la televisió japonesa, polifàcetic també amb poesia, música i el cinema amb Big Man Japan (2007), Symbol (2009) i Scabbard Samurai (2011 ).

A partir del 3 de desembre la trilogia de pel·lícules en un pack + llibret exclusiu per Media3 Estudio Tràiler:

 • Big Man Japan |Dir. Hitoshi Matsumoto | 2007 | 113 min | Japó | VOSE | Comèdia/Ciencia ficció Dijous 13 de novembre, a les 22h | Sala 2

Mockumentary (fals documental) que segueix el dia a dia de Daisato, un home aparentment ordinari d’uns 40 anys que viu sol en una casa decrèpita de Tòquio. Daisato resulta ser un superheroi en hores baixes, que es transforma en un gegant de 30 metres d’altura i defensa el Japó de monstres que volen destruir la ciutat.

 • giovannis_island2Giovanni’s Island | Dir. Mizuho Nishikubo | 2014 | 102 min | Japó | VOSE | Animació Divendres 14 de novembre, a les 20h | Sala 3

Una història animada, realista i dura, ambientada durant la segona guerra mundial en una illa entre Japó i Rússia. La llicència de Selecta Visión, prevista en edició DVD/BD pel 2015

Arran dels més devastadors conflictes que la humanitat hagi conegut mai, la petita illa de Shikotan es va juntar a la de Sakhalin Oblast. En aquest remot racó del món, una amistat es desenvolupa lentament entre els nens de dos països diferents, tractant de superar les barreres d’idioma i els remolins de la història. Basada en fets reals.

Tràiler:

 • Symbol Dir. Hitoshi Matsumoto | 2009 |93 min | | Japó | VOSE | Comèdia/Ciènci ficció Divendres 14 de novembre, a les 00h | Sala 3

Dues històries succeeixen de forma paral•lela. A la primera, Esgargotmanm, un lluitador de lluita lliure mexicana en decadència, es prepara per a un combat contra oponents més joves que ell. A la segona, un home anònim japonès vestit amb un pijama llampant es desperta en una habitació blanca i il•luminada, sense portes i amb parets nues a excepció d’una petita protuberància en una d’elles. A partir d’aquí, succeiran surrealistes i hilarants aventures

 • Scabbard Samurai |Dir. Hitoshi Matsumoto | 2011 |103 min | Japó | VOSE | Comèdia/Drama Dissabte 15 de novembre, a les 00h | Sala 3

Kanjuro Nomi és un samurai sense espasa, de la qual només conserva la seva funda. Després d’abandonar completament la violència i embarcar-se en un viatge amb la seva filla Tae, està en recerca i captura com a desertor. La seva única opció per salvar la vida és fer-li recuperar el somriure al príncep, trist des de la mort de la seva mare. Per a això disposarà de 30 dies: si no ho aconsegueix, haurà d’infligir-se sepukku (harakiri).

 • Profesion-Layton-y-la-Diva-eterna-comboEl Professor Layton i la Diva Eterna Dir. Masakazu Hashimoto | 2009 | 97 min | Japó | VOSE | Animació Diumenge 16 de novembre, a les 12h. Sala 1

Pel·lícula en edició en DVD i BD per Selecta Visión

Adaptació anime de la saga de videojocs de Nintendo. El professor Layton i el Luke reben una invitació per assistir a l’òpera de Londres enviada per la cantant Jenice Kaitly. Sembla que la dona es va trobar amb una antiga amiga que havia tornat a convertir-se en una nena petita i li assegurava que havia trobat una manera d’aconseguir la vida eterna.

 • Capitán Harlock: El pirata espacial Dir. Shinji Aramaki | 2013 |115 min | Japó | VOSE | Animació 3D Diumenge 16 de novembre, a les 18h | Sala 3

harlock_captainLa pel·lícula s’estrenarà al cinema durant el gener de 2015 per Surtsey Films. Versió del famós manga de Leiji Matsumoto, produïda per Toei Animation amb les més modernes tècniques d’animació i 3D.

2977: durant molts anys s’està duent a terme una gran batalla a través de les galàxies amb 500 mil milions d’éssers humans, els avantpassats dels quals van ser exiliats de la Terra. Obligats a fugir d’una terra devastada, ara tenen plans per tornar al que encara anomenen ‘llar’. La Terra s’ha convertit en el recurs més valuós i preuat de tots, controlat per Gaia, una coalició corrupta que governa la raça humana per les diferents galàxies. El capità Harlock i el seu equip de confiança són l’única esperança que té la humanitat per descobrir els secrets de Gaia i poder tornar a casa Per al film es van usar les tècniques d’animació CGI més avançades i de captura del moviment, que ha despertat l’admiració del mateix James Cameron. Es van necessitar 5 anys de producció, 896 terminals i 806 dispositius utilitzats per a renderitzar 1.400 plànols. L”estudi d’animació responsable del projecte va ser Marza Animation Planet, antiga SEGA Sammy Visual Entertainment ―Sonic: Night of the Werehog―.

Tràiler: Graella de programació: Algunes de les 40 pel·lícules que es podran gaudir d’altres països:

 • Ankhon Dekhi (2014) drama de l’indi Rajat Kapoo,
 • Norte. The End of History (2013) de la filipina Lav Diaz;
 • Wajma (2013) de l’afganès Barmak Akram,
 • Beijing Flickers (2012) del xinès Zhang Yuan,
 • The Owners (2014) d’Adilkhan Yerzhanov de Kazakhstan,
 • Nomadic Childhoods (2014) de Christophe Boula de Mongòlia,
 • Innocents (2012) del singapurés Chen-Hsi Wong,
 • 500 Miles (2014) de l’australià Ashlee Jensen,
 • Nuoc 2030 (2014) del director vietnamita Nguyen Vo Nghiem Min,
 • The teacher’s diary (2014) del tailandès Nithiwat Tharathorn
 • Snow (2014) iraniana de Mehdi Rahmani
 • Sun Station (2014) iraniana de Saman Salour & Peyman Moaadi
Consultar horaris a la graella de programació (PDF) * en VOSE (versió original subtitulada al castellà) o VOSI (subtítols en anglès)

Tràiler:

Dades tècniques

Del 12 al 16 de novembre de 2014 CAFW_2014Gala inaugural: 11 de novembre

Consultar horaris a la graella de programació *Pel·lícules en versió original subtitulada al castellà (VOSE) o en anglès (VOSI).

Lloc: Cinemes Girona C/ Girona 175, Barcelona Entrades General: 5€ Estudiants i sessions especials: 3€ Abonament de 4 sessions: 15€ Passi per un dia: 10€ Passi per a tot el festival: 45€ Venda d’entrades a taquilla o a través de Cinemes Girona Organitza Casa Âsia i Cinemes Girona

Més informació: Casa Àsia (sinopsis, horaris sessions) i cinemes Girona   Des del 2011… relleu del BAFF, BAFF_2010_cartellCasa Asia Film Week va néixer el 2011 com a relleu al conegut BAFF, Barcelona Asian Film Festival, que anunciava el tancament de les seves portes el 2010. La realitzadora de Hong Kong Ann Hui va rebre el Premi Casa Àsia Film Week 2011 per la seva carrera cinematogràfica, la qual va protagonitzar una de les retrospectives del festival. La xinesa Buddha Mountain, dirigida per Li Yu, va ser la pel·lícula que es va fer amb el premi al millor llargmetratge de la Secció Oficial del festival CAFW 2011. El CAFW és també l’expressió del desig de col·laborar amb la indústria i les empreses distribuïdores espanyoles per a que puguin mostrar el millor cinema asiàtic. Casa Àsia i Cinemes Girona van signar un conveni de col·laboració a principis d’any per reivindicar la projecció del cinema asiàtic i acollir la programació que s’exhibeix tots els dissabtes a la seva seu.

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *