Categories
Nit Manga Vic Presentació

Nit Manga 10, un èxit

OEl passat dissabte 16 de novembre a l’espai ETC va tenir lloc el punt àlgid dels actes Nit Manga 10 organitzats des de zonajaponesa.com, el portal web de manga i cultura japonesa. Durant el dissabte, unes 40 persones a la tarda més unes 170 persones a la Nit van assistir a la gran festa del Manga de Vic.

Gent vinguda d’arreu per gaudir, emocionar-se i passar-ho d’allò més bé per una de les millors edicions de la Nit Manga de Vic, que es celebra des del 2006 a la ciutat. .  

.

El dia prèvi, el divendres 15 al vespre a la llibreria Muntanya de Llibres, vam tenir la xerrada sobre un viatge a Japó, en Roger Matas, en un ambient íntim i distès i davant d’una quinzena de persones, va explicar les vivències amb una família japonesa de Kanazawa, que van fer arrencar més d’una rialla als assistents.

El dissabte 16 a mitja tarda a l’espai ETC de Vic era el torn de la xerrada de presentació del llibre “La sèrie de la teva vida” amb Marc Zanni i Joan Sanz, actors de doblatge coneguts per posar veu a en “Goku” i “Vegeta” a la sèrie Bola de Drac. Els convidats van mantenir el públic en plena atenció des del minut  zero, tot desgranant alguns dels secrets que amaga el món del doblatge. També van desvetllar divertides anècdotes relacionades amb Bola de Drac i la importància que té la sèrie a les seves vides.

la_serie_tv_vida

Van assistir-hi unes 40 persones que van poder emportar-se algun kame hame ha de regal, una tassa o samarreta de M’Anima L’Anime (la nova iniciativa dels actors impartint tallers de doblatge).
A la part final també van fer algunes signatures, fotos i “politons” fets pels mateixos autors.
El llibre es podia comprar allà mateix gràcies a Món de Còmics i Norma Editorial.

Vídeo d’un moment de la presentació del llibre amb les veus de Marc Zanni (Goku), Joan Sanz Bartra (Vegeta) i un bon actor amateur. Dissabte 16/11/2013 |  Nit Manga 10 | per zonajaponesa.com

.

Arribada l’autèntica Nit Manga 10 que es va desenvolupar amb normalitat, començàvem a les 10 de la nit amb puntualitat japonesa, primer els vint minuts de videoclips i tràilers tradicionals per anar escalfant l’ambient. L’equip Japanzone va donar la benvinguda a la 10ª Nit Manga i un especial agraïment a tots els col·laboradors i assistents com a públic.
(Les fotografies són cortesia de SM Fotografies, gràcies Sergi!)

NM10-PRESENTACIO
La Nit Manga és una proposta per conéixer més Japó a través del manga i la cultura japonesa.

Al llarg de la Nit van ser unes 170 persones, l’afluència més massiva de les deu edicions de la Nit Manga de Vic, que es celebra des del 2006 a la ciutat.

NM10-PUBLIC

La primera part va arrencar amb els curtmetratges cedits per El meu primer festival. Es tractava d’una aposta arriscada, una nova temàtica i format a la Nit. Els curts eren d’autors japonesos, sense diàleg i amb una animació diferent a la convencional. Entre el públic la sensació general va ser de sorpresa grata.

L’episodi 1 de Fairy Tail va donar certs problemes tècnics però des de l’organització vam fer els possibles per solucionar-ho. La màgia i l’acció de Fairy Tail va agradar i segurament va obrir la curiositat a més d’una persona. Amb un especial Shin-chan va tornar a visitar Barcelona ( ja havia vingut a la Nit Manga 5) per fer-nos riure amb els tòpics amb què els japonesos associen Barcelona.

A la mitja part Otaku no Tamashii va conduïr el sorteig dels packs manga, cortesia de les princpals editorials de manga i anime del país. Eren 39 packs que es van repartir amb il·lusió entre el públic, i com altres anys molta gent va sortir satisfeta.

NM10-SORTEIG

Després vam reunir les set boles de drac per invocar el drac Shenron i per tal de regalar el pack més exclusiu de la Nit Manga 10 amb material complet de la sèrie Bola de Drac. L’afortunada, la Marta, va necessitar ajuda per emportar-s’ho tot.

NM10-DRAC
Durant la vetllada es podia demanar un desig


Després d’un merescut descans per estirar les  cames, ja passada la mitja nit, en Goku i en Vegeta es van veure les cares en un episodi doble de Bola de Drac Z. La primera lluita dels guerrers de l’espai va tornar a fer aixecar les mans a més d’un. Tot seguit el primer episodi de Bailando con Vampiros va posar sobre la taula el debat sobre l’existència dels vampirs. La darrera sèrie de la Nit, Zetman, va ser un digne punt i final, amb un ritme d’acció trepidant i segurament  va crear més d’un nou fan a aquest particular homenatge als superherois.

Quasi tocades les dues de la nit, la gent va poder marxar amb un o varis obsequis i amb ganes de repetir l’any vinent. Des Japanzone fem una valoració positiva de la Nit i estem contents per la gran assistència.

Creiem que podem dir que la Nit Manga de Vic és una cita clau en el calendari de novembre tan per a fans i seguidors com per a curiosos pel Japó.

MOLTES GRÀCIES a totes i tots per fer possible la Nit Manga 10.

NM10-CARTELLS
La Nit Manga forma part del programa d’activitats oficials de l’Any Dual Espanya-Japó

 

Per comentar qualsevol tema, fer suggeriments o valoracions podeu comentar a través de la notícia web, Facebook, Twitter o al correu [email protected].

 

I recordeu que encara no s’ha acabat!

cartell nitmanga10_model2Les activitats Nit Manga 10 continuen fins el 30 de novembre amb:

Dissabte 23 de Novembre, 11:30h,
Taller de dibuix per nens de “l’exposició viva” amb zonajaponesa.com
Biblioteca Joan Triadú, C/ Arquebisbe Alemany 5, Vic Mapa

Divendres 29 de novembre, 23:00h,
Concert de White Noise (Rock Japonès)
Jazz Cava, Rambla Montcada 5, Vic Mapa

Dissabte 30 de Novembre, 11:30h,
Taller per a famílies + Cloenda de l’exposició viva amb Yukiko Murata i zonajaponesa.com
Biblioteca Joan Triadú, C/ Arquebisbe Alemany 5, Vic Mapa

Programa activitats Nit Manga 10

.

 

Entrevista a zonajaponesa.com per la Nit Manga 10 de Vic.
Programa El forat del 9 – EL 9TV. Novembre 2013.

 

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *