Categories
Saló del Manga Barcelona

Activitats Saló: tallers, exposicions i exhibicions

Shushi5Segon reportatge a zonajaponesa.com amb el programa d’activitats de les xerrades de cuina japonesa, tallers de vestir quimono, taller de manga i les exhibicions d’esports populars del Japó com el sumo, kendo o kyudo. També les exposicions des de Bola de Drac a Manga d’esport.

Tota la cultura japonesa que s’apropa a la fira!

.

.

Palau 2 de Fira Barcelona
Escenari 2.

 Expositors, escenari 2 que acull presentacions, conferències, taules rodones, taules rodones, trobades amb els autors, videojocs, exposicions, tallers de manga, quimono i cuina japonesa.

Taller de Vestir Kimono
kokeshi-1
Per donar a conèixer la vestimenta tradicional japonesa i la manera de posar-se-la amb una fotografia de record.

Del dijous 31 al diumenge 3:
de 11.00 a 14.00h i de 16.00 a 19.00h.

Activitat organitzada per la Asociación Cultural Kimono Club, fundada el 2008 per Yumi Saito per promoure l’intercanvi cultural entre japonesos i espanyols compartint i gaudint de la cultura de la vestimenta tradicional japonesa.

.

.

Taller de gastronomia japonesa
Amb la participació de destacats xefs. Activitat coordinada per Roger Ortuño, director de la web comerjapones

DIJOUS, 31 D’OCTUBRE

13:00. Kaiseki. Alta cuina japonesa. Taller a càrrec de Kenya Nakamura(Wagokoro)
La cuina kaiseki és l’alta cuina japonesa que va evolucionar a partir de la cerimònia del te. En aquest tipus de cuina es presta especial atenció a la utilització d’ingredients de temporada i la vaixella que realci els diferents ingredients. Els plats es cuinen utilitzant diferents tècniques, com la cocció al vapor, a la graella, en cru, macerat en vinagre…

sumo_ficomic19:00. Chankonabe. La cuina dels lluitadors de sumo.
Taller a càrrec de Takashi Komura (Bun Sichi).
Amb la presència dels lluitadors de sumo Shinya Miyashita i Kôtarô Mieda, i l’instructor Kazuo Kurazono.
El Chanko-nabe és el plat estrella que mengen els lluitadors de sumo. Es tracta d’un guisat ric en proteïnes i en calories que afavoreix l’augment de pes.

DIVENDRES, 1 DE NOVEMBRE

12:00. El te verd japonès. Taller a càrrec de Yoko Yakushiji (The Matcha House)
Masterclass demostrativa sobre els tes verds molt diferents entre sí, com el Gyokuro, Matcha i Hojicha, de la mà de la Japanese Tea Instructor Yoko Yakushiji.

16:00. Influències japoneses al Néctari. Taller a càrrec de Jordi Esteve(Néctari)
Jordi Esteve, xef executiu del restaurant d’una estrella Michelin Néctari, ens mostrarà les influències japoneses que ha rebut la seva cuina.

tobal18:00. Especejament de la tonyina amb Hideki de Koy Shunka.
Ta
ller a càrrec de Hideki Matsuhisa (Koy Shunka)
Hideki Matsuhisa, xef del restaurant Koy Shunka, ens mostrarà com s’especeja una tonyina sencera.

DISSABTE, 2 DE NOVEMBRE

11.30. Degustació de cuina Nikkei japo-peruana.
Taller a càrrec d’Abel Alberto (Uasabi)
Els japonesos que van emigrar al Perú es van endur amb ells moltes receptes tradicionals japoneses que, amb el pas del temps, varen anar evolucionant i integrant-se amb la cuina autòctona del Perú. Avui en dia la cuina Nikkei està molt ben representada i té un gran reconeixement internacional.

13.30. El yuzu i les seves aplicacions en rebosteria. Taller a càrrec de Jordi Bordas (Pastelería Jordi Bordas)
De la mà de Jordi Bordas, campió del món de pastisseria, descubrirem el yuzu, un cítric japonès molt versàtil que pot fer-se servir tan en pastisseria com a la cuina.

17.00. La cuina del Dos Palillos i taller de gyoza. Taller a càrrec d’Albert Raurich (Dos Palillos)
El xef Albert Raurich ens mostrarà com és la cuina del seu restaurant Dos Palillos, distingit amb una estrella Michelin. A continuació impartirà un taller participatiu, on els visitants podran descobrir com es fan les crestes gyoza.

gyoza

DIUMENGE , 3 DE NOVEMBRE

12.30. La cuina de Carme Ruscalleda a Tòquio. Taller a càrrec de Carme Ruscalleda (Restaurant Sant Pau)
Carme Ruscalleda ens explicarà en primera persona com el restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar es va traslladar al centre de Tòquio i en quina mesura la cuina japonesa i la catalana han arribat a influenciar-ne l’una a l’altra.

sushi_atmetlla16.00. Cuina amb bacallà negre i salmó salvatge d’Alaska.
Taller a càrrec de Ryu Katano (Alaska Seafood)
El Maestre Ryu Katano ens sorprendrà amb plats de bacallà negre com el gindara nitsuke i altres elaboracions de sushi amb salmó salvatge d’Alaska.

18.00. Teppanyaki. L’art de la planxa japonesa.
Taller a càrrec de Takenori Mito (Daruma)
Mito-san és el xef del restaurant Daruma i sens dubte, és el xef número u i de referència a la cuina japonesa a la planxa o teppanyaki. Ens mostrarà algunes de les seves creacions com el filet al teppanyaki amb salsa de miso.

.

.

Taller de manga

Classes magistrals de reconeguts autors japonesos i nacionals, tallers berts al públic i concurs de Dibuix Manga de l’Escola Joso, enguany dedicat a la sèrie Bakuman. Organitza l’ Escola Joso.

DE DIJOUS 31 A DIUMENGE 3
Concurs de dibuix manga, dedicat a la sèrie Bakuman, obert al públic durant tot el dia, excepte en horari de classe magistral.
11:30-14:30 | Demostracions i classes magistrals obertes al públic dirigides per especialistes
17:00-20:30 | Demostracions i classes magistrals obertes al públic dirigides per especialistes

DIJOUS 31
10:00-14:00 | Tallers per a grups escolars. Per reservar hores: [email protected]
oliverbarca19:00-19:45 | Classe Magistral de  Yoichi Takahashi, autor de Capitán Tsubasa

DIVENDRES 1
13:00-14:00 | Classe Magistral de Shintaro Kago
17:30-18:30 | Classe Magistral de Skizocrilian Studio autores de Pechanko!

DISSABTE 2
11:00-11:45 | Classe Magistral i presentació del manga Olympics a càrrec de Letrablanka Editorial
12:00-13:00 | Taller de cosplay a càrrec de Luca Buzzi i Valentina Hernández
17:30-18:30 | Presentació i masterclass de Shaolin Mutants a càrrec de Pere Pérez
19:00-20:00 | Classe magistral de Ediciones Babylon, a càrrec de Henar Torinos

DIUMENGE 3
11:00-11:45 | Classe Magistral de  Laura Garijo
12:00-13:00 | Classe Magistral de Jorge Monreal de Ediciones Babylon
17:30-18:15 | Classe magistral de Daisuke Nishio (Director d’Animació de Dragon Ball)

ESPAI TALLER DE AEROGRAFIA
El públic podrà entrar en contacte amb professionals especialistes en la tècnica de l’aerògraf. En horari obert tots els que ho desitgin podran aproximar-se als usos, tècniques i eines d’aquesta popular disciplina.

.

.

Exposicions

El Saló comptarà amb exposicions temàtiques:

Manga en joc
C
omisariada per Marc Bernabé, traductor de japonès i expert en cultura japonesa, realitza un interessant recorregut per les obres més importants del gènere Spokon que té com a temàtica l’esport.Les sèries d’animació i manga reflecteixen la tenacitat, el sacrifici, la competitivitat i l’esperit de superació que demostren els atletes en l’esport.

YawaraDestaca la primera sèrie emesa a Japó, Kyojin no hoshi (L’estrella dels Gegants), basada en un popular manga de beisbol que va ser adaptat en una sèrie de gran èxit de més de 200 episodis i produïts a partir de 1968.

També els títols emesos i editats a casa nostra com Oliver i Benji (també coneguda com a Campeones i Capitán Tsubasa), una de les sèries més recordades pels aficionats amb gran èxit en els anys 90. També els aficionats podran descobrir els títols més emblemàtics com El Campeón (boxa), La Panda de Julia i Dos Fuera de Serie (voleibol), Musculman (lluita lliure), Raqueta de Oro (tennis), Yawara/Cinturó Negre (judo), Slam Dunk i Chicho Terremoto (bàsquet), Bateadores i Dome (beisbol) fins l’última incorporació al gènere Inazuma Eleven, sèrie de futbol que ha batut tots els rècords a Europa basada en un videojoc d’èxit.

 

Dragon Ball Exhibition
bola de drac
Dedicada al popular anime d’Akira Toriyama. Recrea l’univers de Bola de Drac Z amb dibuixos originals i material exclusiu de l’equip de la sèrie. Una galeria de personatges ressuscitarà a Son Goku, Vegeta i altres, amb la possibilitat que els fans es fotografiïn en un photocall (de 4 metres) al costat d’actors disfressats dels protagonistes.

Una exposició de Selecta Visión i TOEI Animation amb ‘settei’ reproduccions de dissenys de personatges de Dragon Ball Z i material de fet per la sèrie, especials o pel·lícules.

 

 

OnePiece_3D_Toriko_japanzonejumpOne Piece i Toriko

Reproduccions, inèdites de dos grans manga shônen. Imatges del manga o l’anime, així com també del crossover de les dues obres. Innumerables personatge per somniar, volar, entretenir, emocionar, admirar, tenir un model a imitar… han sortit a la Shônen Jump, revista que Shueisha edita al Japó des del 1968.

A dia d’avui, One Piece d’Eiichiro Oda, és un dels manga més venuts de la història. El viatge per trobar el tresor “OP” va començar al 1997. I Toriko de Mitsutoshi Shimabukuro des del 2008 barreja menjar, humor i aventures en indrets exòtics.

 

jp_sp_shisetsudan400 aniversari de l’Ambaixada Keichō

El 1613 el daimyō Date Masamune, convertit al cristianisme en 1610, amb el permís del Shogun Tokugawa Ieyasu, va decidir enviar una ambaixada al rei d’Espanya Felip III i al pontífex de Roma Paulo V per sol·licitar l’establiment de relacions comercials amb Nova Espanya i l’enviament de missioners al Japó.

L’ambaixada Keichō transportada pel galiot Date Maru va ser encapçalada pel franciscà Luis Sotelo i el samurai Hasekura Tsunenaga. Aquest esdeveniment històric, que va durar set anys, no va aconseguir els seus objectius però va significar un dels únics contactes directes dels japonesos a Europa abans del segle XIX.

La mostra inclou tot un seguit de gravats, objectes i rèpliques d’objectes de l’època. Mostra organitzada per l’Associació Cultural Catalano Japonesa Wa Rei Ryu.

Els nostres mangakas

Homenatge als autors espanyols que s’han deixat atrapar pel manga i han creat un nou gènere dins del còmic espanyol.
Un recorregut pels inicis de l’estil manga en els populars còmics dels anys 80 on nombrosos artistes espanyols van realitzar les versions locals de les sèries d’anime emeses per TVE com Marco, Heidi, Mazinger Z o Comando G per a diferents editorials.

Ken-NiimuraTambé en l’exposició es podrà veure una mostra de les paròdies que diversos autors han realitzat de sèries famoses com Dragon Fall d’Álvaro López i Nacho Fernández, Raruto de Jesulink i Paladines del Horóscopo de Nacho Fernández.

La mostra també inclourà als autors espanyols que s’estan publicant en diferents línies editorials com Bakemono de Xian Nu Studio, Dos Espadas de Kenny Ruiz, Pechanko de Skizocrilian Studio, Saihoshi de Studio Kôsen, o No te escondas de Dorianne. O que han guanyat alguns dels guardons del Premi Internacional de Manga que convoca el Ministeri d’Afers Exteriors del Japó com Soy una matagigantes de J. Kelly i JM Ken Niimura.

 

Marta Nael’s Lux

marta.naelMarta sent veritable devoció per totes les disciplines artístiques, però després d’acabar els seus estudis de Belles Arts, va descobrir la seva passió: el matte painting i el concept art. L’art digital ha permès a Marta desenvolupar un estil que pot descriure com “un joc de llum i color” o ” Impressionisme digital”, des de disseny de portades de discos a il·lustracions, especialment de belles dones.

Autora del llibre d’il·lustracions Impressions: The Digital Art of Marta Nael, així com de nombroses i variades il·lustracions. Va guanyar el premi Expomanga al millor Il·lustrador espanyol. Exposició produïda per Babylon Ediciones.

.

.

.

Palau 1 de Fira Barcelona

Concerts, balls i concurs de cosplay i karaoke. Exhibicions esportives, tallers de dibuix, stands de les entitats esportives col·laboradores i el concurs de la mascota del bàsquet FIAT Joventut.
També el guardarroba i l’estand de FICOMIC per inscripcions i recollir invitacions per a les projeccions que es fan als  cinemes Arenas.

Exhibicions d’esports japonesos

Una àrea d’exhibicions de sumo (amb convidats), kyudo (arc tradicional japonès), diverses activitats de beisbol – esport nacional al Japó- i més exhibcions d’arts marcials com el karate, kendo, judo, aikido, taijit-su.

Per desenvolupar-les es compta amb el suport de Fundación Japón, la companyia aèria ANA, el Consolat General del Japó, la Federació Catalana de Judo i disciplines associades, la Federació Catalana de Karate i l’Associació Catalana de Kendo, el Club Beisbol Barcelona i la Federació Catalana de Beisbol i Softbol.

 

KYUDO

kyudo_arc.tradicionalA més, les exhibicions de Kyudo, l’arc tradicional japonès es faran dijous 31 a les 18h i divendres 1 a la 13h amb Belén Pérez, autora del llibre La esencia del kyudo. Organitza Satori Ediciones.
Íntimament associada amb el Bushido, el codi que regeix el comportament del samurai. La seva pràctica aconsegueix un sentit espiritual doncs, a través de la mateixa l’arquer expressa la Veritat (Shin), la Bondat (Zen) i la Bellesa (Bi) del seu cor (kokoro).
Kyudo significa literalment «el camí de l’arc», és un art marcial sorgit de la història i de la cultura japonesa.

 

PROGRAMACIÓ DE SUMO I ARTS MARCIALS

DIJOUS 31
11:45-12:30 Aikido – Organitza: Federació Catalana de Judo i disciplines associades
13:00-13:45 Aikido – Organitza: Federació Catalana de Judo i disciplines associades
Foto original: usuari del Flickr Harry Pulley17:00-18:00 Sumo – Organitza: Fundación Japón
18:30-19:10 Karate – Organitza: Federació Catalana de Karate i disciplines associades
19:30-20:00 Tai-Jitsu – Organitza: Federació Catalana de Karate i disciplines associades

DIVENDRES 1

11:00-11:30 Jiu-Jitsu – Organitza: Federació Catalana de Judo i disciplines associades
12:00-13:00 Sumo – Organitza: Fundación Japón
13:15-14:00 Kendo – Organitza: Federació Catalana de Judo i disciplines associades
18:15-19:15 Tai-Jitsu – Organitza: Federació Catalana de Karate i disciplines associades
19:30-20:15 Aikido – Organitza: Federació Catalana de Judo i disciplines associades

DISSABTE 2

11:00-11:30 Nihon –Tai-Jitsu – Organitza: Federació Catalana de Judo i disciplines associades
11:45-12:30 Jiu-Jitsu – Organitza: Federació Catalana de Judo i disciplines associades
2xKendo12:45-13:30 Kendo – Organitza: Federació Catalana de Judo i disciplines associades
13:45-14:30 Aikido – Organitza: Federació Catalana de Judo i disciplines associades
16:30-17:30 Karate – Organitza: Federació Catalana de Karate i disciplines associades
18:00-19:00 Sumo – Organitza: Fundación Japón
19:15-19:30 Exhibició de Kendo-Iaido-Jodo – Organitza: Consolat General del Japó a Barcelona. Coordina ACKEN

DIUMENGE 3
11:00-11:40 Kempo – Organitza: Federació Catalana de Karate i disciplines associades
11:40-12:00 Karate – Organitza: Federació Catalana de Karate i disciplines associades
12:00-12:45 Kung fu – Organitza: Federació Catalana de Karate i disciplines associades
13:00-14:15 Exhibició de Kendo-Iaido-Jodo – Organitza: Consolat General del Japó a Barcelona. Coordina ACKEN
16:00-16:30 Judo – Organitza: Federació Catalana de Judo i disciplines associades
16:45-17:30 Nihon Tai-Jitsu – Organitza: Federació Catalana de Judo i disciplines associades
18:00-19:00 Sumo – Organitza: Fundación Japón

PROGRAMACIÓ DE BEISBOL

De dijous a diumenge: Mini camp de beisbol, Túnel de bateig inflable, Àrea de llançament, Àrea de bateig, Taller de dibuix. Organitza: Club Beisbol Barcelona, col·labora: Federació Catalana de Beisbol i Softbol

Exhibicions d’esports (<– ampliar la informació)

.

cartell_salomanga2013XIX SALÓ DEL MANGA 2013 – Barcelona
| Dissabte 31 d’octubre al diumenge 3 de novembre de 2013
| Palau 1 i 2 de Fira de Barcelona

* Hi ha l’opció d’omplir una butlleta de RENFE per tenir un 30% de descompte en el bitllet.

Entrada al recinte per públic i professionals amb accessos per C/ Lleida i Av. Reina Maria Cristina.

HORARIS:
Dies 31, 1 i 2 de novembre de 10 a 21h
Diumenge 3 de novembre: de 10 a 20h

ENTRADES *:

7€; General i venda anticipada a El Corte Inglés i Ticketmaster o a partir de les 9 del matí a les taquilles.
5€; amb Carnet Jove
2€; per grups escolars; de venda únicament a les taquilles.
20€; abonament dels quatre dies, de venda anticipada i a les taquilles, serveix com una entrada per cada dia.

Gratis; el divendres 1 de novembre, festivitat de Tots Sants, aquells visitants que vinguin disfressats de personatges manga, anime, videojocs o j-pop entraran gratis. La caracterització cal que sigui integral.

* Validesa únicament per a una persona i un dia. No acumulable a altres promocions del Saló.

.

Més reportatges i notícies a

Categoria web Saló del Manga Barcelona | Web oficial FICOMIC

Activitats: Escenaris i Projeccions

Premis, Concurs Manga i entrades anticipades

Fenòmen Bola de Drac o Invasió Pokemon: junts al Saló

Yoichi Takahashi, el pare de “Oliver y Benji”

Projeccions a l’Arenas

Exhibicions de Sumo

19è Saló del Manga de Barcelona 2013

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *