Categories
Anàlisis Cultura japonesa

‘El libro de los insectos humanos’ de Osamu Tezuka

ellibrodelosinsectoshumanosAstiberri Ediciones ha editat ‘El libro de los insectos humanos’ d’ Osamu Tezuka, l’arxiconegut mangaka considerat per a molts com un referent per entendre el manga actual i la cultura japonesa a través del còmic.

El libro de los insectos humanos és un títol orientat a un lector adult,  el dibuix té un toc de “retro” – l’obra és del 1970- i el lector s’ha de deixar engolir en els personatges i la trama d’aquest thriller on Tezuka explora el seu costat més fosc, transgressor i experimental.

..
Osamu ”Déu del MangaTezuka
La carrera de Tezuka (1928-1989) com a mangaka va ser llarga i prolífica, en 35 anys de dedicació va dibuixar prop de 700 manga, corresponent a més de 150.000 pàgines i va fer més de 60 pel·lícules.

A la dècada dels 70 i 80 les obres eren més madures i enfocades per a un públic més adult com Buda (1972), Black Jack (1973) o Adolf (1983). A aquesta etapa corresponen els manga El libro de los insectos humanos (1970) o MW (1976) on es tracten temes delicats i poc freqüents en l’època de publicació del manga: la sexualitat, la corrupció política o el terrorisme.

Podeu recordar vida i obra de Tezuka en el reportatge especial de Japanzone. Disfruteu-lo!

La història de ‘El libro de los insectos humanos’
Toshiko Tomura és considerada un geni, amb poc més de 20 anys ha aconseguit ser una actriu de renom internacional, una prometedora dissenyadora i com a escriptora acaba de ser reconeguda amb un prestigiós premi literari del Japó. Però què s’amaga darrera aquesta façana?
El-libro-de-los-insectos-humanos-Osamu-Tezuka-01De l’enveja al gran talent, un periodista acaba sentint-se atret per la jove Tomura fins al punt de seguir-la al poble natal on descobrirà una persona cínica de comportament inquietant, astut i maquiavèlic.
En els capítols del manga s’enllaça una història on la protagonista busca nous reptes que li permetin pujar esglaons de poder i assolir els seus propòsits. En un thriller que aborda temes com l’afany de poder, la corrupció política, la sexualitat, les influències sociopolítiques de les empreses o la construcció de ficcions i mentides a la vida.
El-libro-de-los-insectos-humanos-Osamu-Tezuka-02Al llarg de l’obra es fan paral·lelismes en el procés de canviar d’imatge, la ‘muda’ de la pell com si fós la metamorfosi que tenen els insectes. Per exemple aquells canvis que experimenta una oruga fins a convertir-se en una bonica papallona, o la capacitat per ‘mimetitzar-se’ (imitar per semblar un altre) com fan algunes espècies com a sistema de defensa.
Els insectes humans seran aquells homes que es creuran en la vida de la Tomura.
insects-tezuka_manga.
.
L’edició

Astiberri Ediciones ofereix una edició amb una bona presentació de cara al lector, una cuidada traducció amb notes a peu de pàgina i les onomatopeies traduides. La sobrecoberta és negra i amb el dibuix groc,  inclou 364 pàgines en un volum únic.

EL LIBRO DE LOS INSECTOS HUMANOS

ellibrodelosinsectoshumanosGuió i dibuix: Osamu Tezuka

Traducció: Eva Sakai

Astiberri Ediciones.
Bilbao, 2013

Colección Sillón Orejero

Rústica amb solapes.
17 x 24 cm

Blanc i Negre.
368 pàgines.

23 euros.

ISBN: 978-84-15685-20-3

A la venta des del 5 de juliol de 2013

 

Astiberri també ha editat més manga d’autor com:

NonnonbANonNonBa (volum únic) de Shigeru Mizuki,

Kitaro vol. 1, Operación Muerte (oberta) de Shigeru Mizuki,

3 Calle de los misterios (volum únic) de Shigeru Mizuki,

Shigeru Mizuki. Autobiografía (6 volums) de Shigeru Mizuki;

 

Una vida errante (2 volums) de Yoshihiro Tatsumi;

El Gourmet Solitario (volum únic) de Jiro Taniguchi. >>ressenya web

 

8 respostes a “‘El libro de los insectos humanos’ de Osamu Tezuka”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *