Categories
Saló del Manga Barcelona

Fenòmen Bola de Drac o Invasió Pokemon: junts al Saló

bola de dracQuinze dies perquè el vermell i groc siguin els colors predominants a la Fira de Barcelona.

El director d’animació Daisuke Nishio presentarà la nova edició de la sèrie Bola de Drac Z al Saló i una exposició temàtica a tot un fenomen del manga.
A més Junichi Masuda, director dels videojocs de Pokémon, participarà al Saló per assistir a la invasió Pokemon, trobada amb els fans, o un torneig amb el nou videojoc.

Més notícies a la categoria web Saló del Manga Barcelona

 

 

Fenomen Bola de Drac

la participació de Daisuke Nishio, director d’animació japonès i realitzador de les sèries de Bola de Drac i Bola de Drac Z, a més de diversos dels seus llargmetratges, entre molts altres animes.

_Salo_Daisuke-NishioDaisuke Nishio (Hiroshima, Japó. 1959) es va unir a Toei Doga (actualment Toei Animation) com a animador en 1981. Després de treballar en diverses sèries de televisió, va ser ascendit a assistent de director en l’anime de Dr. Slump en 1982.

Va debutar com a director a la sèrie de Bola de Drac en 1986 i va fer el mateix al cinema amb la pel·lícula Bola de Drac: La Llegenda de Shenron. Nishio també va dirigir la sèrie de Bola de Drac Z, i va treballar en diverses pel·lícules basades en els personatges d’Akira Toriyama com Bola de Drac: La princesa dorment del castell del dimoni (1988) o Torneu al meu Gohan (1989), El més fort del món (1990), Super batalla decisiva per la Terra (1990) o Els tres grans Supersaiyans (1992) de Bola de Drac Z, entre d’altres.

També ha col·laborat en sèries d’animació com 3×3 Ojos , One Piece, Crying Freeman o Dr. Slump.
L’últim treball en el que li hem pogut veure dirigint ha estat el curtmetratge animat Odd One Out d’Halo Legends (2010) , basat en la popular franquícia de propietat de Microsoft.

Daisuke Nishio ve al Saló del Manga de Barcelona, gràcies a la col·laboració de Selecta Visión, per presentar la nova edició restaurada i remasterizada de l’anime de Bola de Drac Z.

boladedracZ_box7A més,

El Saló comptarà amb l’exposició Dragon Ball Exhibition dedicada al popular anime d’Akira Toriyama

La mostra recrearà l’univers de Bola de Drac Z mitjançant dibuixos originals i material de treball exclusiu de l’equip de la sèrie i que tot just s’ha mostrat públicament. Una galeria de personatges ressuscitarà a Son Goku, Vegeta i la seva troupe, amb la possibilitat que els fans es fotografiïn en un photocall (de 4 metres cada un) al costat d’actors disfressats dels seus protagonistes preferits.

Una exposició de 180m2 que es va poder veure a Madrid gràcies a Selecta Visión i el suport de TOEI Animation amb reproduccions dels nous dissenys per la guia de Dragon Ball Z fets entre 2012 i 2013.

.

.

 Invasió Pokemon al Saló

Més de 7,2 milions de persones, només a Espanya, han jugat amb en Pikachu en alguna versió dels 47 videojocs de Pokémon. Si parlem de xifres mundials, els números es disparen: 245 milions de videojocs venuts, i això sense parlar de la portada de la revista Time, la carrossa en la desfilada d’Acció de Gràcies de Nova York, els parcs temàtics, la seva aparició com a artista convidat a Els Simpson, o els centenars de milions de peces de marxandatge venudes.

Junichi Masuda, director dels videojocs de Pokémon, participarà eI XIX Saló del Manga de Barcelona

Junichi_MasudaEl dissenyador, compositor, productor i director de videojocs japonès presentarà la nova sèrie, Pokémon X & Pokémon Y, per a Nintendo 3DS, i serà en diferents activitats amb els fan a l’estand de Nintendo, que edita i distribueix els videojocs a tot el món.

Junichi Masuda es va incorporar a GAME FREAK inc., companyia desenvolupadora de videojocs, el 1989 i, ha participat en la creació de tots els videojocs de la sèrie Pokémon desenvolupats des del llançament original.
Membre de la junta directiva d’GAME FREAK, Masuda és a més responsable de diferents parts del procés creatiu dels videojocs Pokémon , amb funcions que inclouen el disseny del joc , la composició musical ( com va passar amb Pokémon Diamant i Perla ) , l’elaboració dels guions i la programació .
A més, Junichi Masuda és el director de la nova entrega de la sèrie, Pokémon X i Pokémon Y per a Nintendo 3DS, títols disponibles al XIX Saló del Manga de Barcelona.

 

El divendres 1 de novembre, tots els fans de Pokémon que vinguin disfressats d’alguna de les seves criatures favorites podran entrar gratuïtament. A més es convocarà els fans a la 13:00 a la zona de l’escenari 1 del Saló del Manga per la invasió Pokémon en una gran foto.

Sylveon_vs_HydreigonEl diumenge 3  de novembre de 11:00 a 12:00, a l’escenari 2 del Saló del Manga, presentarà l’última creació Pokémon, Pokémon X & Pokémon Y (que en els seus primers dos dies al mercat, ha venut més de 4 milions d’unitats al món*).
Després de la trobada amb el fans en directe, Masuda donarà inici al torneig de Pokémon X/Y. Els aficionats podran competir durant tot el dia per alçar-se amb la victòria i el guanyador s’enfrontarà, al final del dia, amb el mateix creador del videojoc a l’escenari situat en l’espai Nintendo.
El mateix diumenge, de 16:30 a 18:30, Masuda signarà autògrafs a l’espai Nintendo. En el mateix espai de 18:30 a 19h serà l’esperat “Reto 3DS – Combates Pokémon”.

 

Els orígens de Pokémon…
per convertir-se en el primer fenomen social manga multidisciplinar a partir d’un videojoc.

El 1990, un jove anomenat Satoshi Tajiri va acudir a les oficines de Nintendo amb una idea, la d’un joc basat en la col·lecció i l’intercanvi d’ éssers de la mateixa manera que ell havia buscat i catalogat insectes en els suburbis de Tòquio on havia crescut.
Va ser el mateix Shigeru Miyamoto, pare de Mario o Zelda i guanyador el 2012 del Premi Príncep d’Astúries de la Comunicació i les Humanitats, el que es va encarregar d’orientar Tajiri fins que sis anys després va veure la llum Pokémon.

pikachu“Els arrossars i els rius on jo jugava de petit ara estan coberts de ciment, però la inquietud dels nens per descobrir i classificar éssers és la mateixa: la meva idea era oferir-la en un videojoc”, explicava Tajiri.

El 1999 van debutar a Espanya rebatejats com Pokémon Rojo & Pokémon Azul. En ells els jugadors es posaven a la pell d’un entrenador Pokémon i emprenien una aventura per descobrir nous Pokémon i crear una llista completa (o “Pokédex”) de tots els Pokémon de la regió. En només quinze dies va esgotar l’estoc i es van enfilar fins al número dos de la llista de vendes anual.
El 2000, van copar els cinc primers llocs. A l’any següent, van repetir triplet al capdavant dels més venuts. El 2002, Nintendo no va llançar cap joc nou de Pokémon. Va donar el mateix: un títol llançat l’any anterior es va fer amb el número u.

Gairebé 15 anys després,

Pràcticament tots els anys surt a la venda un videojoc de Pokémon. L’últim, Pokémon X & Pokémon Y, va sortir a la venda a principis d’octubre. La sèrie d’animació de Pokémon també segueix emetent-se en obert. Pokémon compta amb revista oficial, jocs de cartes col·leccionables i, per descomptat, amb centenars de comunitats en línia que segueixen donant consells perquè puguis fer-te amb tots.

 

 

cartell_salomanga2013XIX SALÓ DEL MANGA 2013 – Barcelona
| Dissabte 31 d’octubre al diumenge 3 de novembre de 2013
| Palau 1 i 2 de Fira de Barcelona

HORARIS:
Dies 31, 1 i 2 de novembre de 10 a 21h
Diumenge 3 de novembre: de 1o a 20h

ENTRADES *:

7€; General i venda anticipada a El Corte Inglés i Ticketmaster ( a partir del 16 de setembre) o a partir de les 9 del matí a les taquilles del Saló.

5€; amb Carnet Jove

2€; per grups escolars; de venda únicament a les taquilles del Saló.

20€; abonament dels quatre dies, de venda anticipada i a les taquilles, serveix com una entrada per cada dia.

Gratis; el divendres 1 de novembre, festivitat de Tots Sants, aquells visitants que vinguin disfressats de personatges manga, anime, videojocs o j-pop entraran gratis. La caracterització cal que sigui integral.

* Validesa únicament per a una persona i un dia. No acumulable a altres promocions del Saló.

.

Més informació:

Categoria Saló del Manga Barcelona

| Web oficial FICOMIC

16 respostes a “Fenòmen Bola de Drac o Invasió Pokemon: junts al Saló”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *