Categories
Cursos

Nous cursos a Casa Àsia – curs 2013/2014 (III)

Més cursos ofertats des de Casa Àsia. Per a tots els gustos!

Taller: “Chiyogami-zaiku”

chiyogami_CAEl chiyogami-zaiku és un art japonès que s’elabora amb el chiyogami, paper japonès decorat amb preciosos colors i dibuixos tradicionals del país, amb els quals es pot descobrir la sensibilitat artística d’aquesta llunyana cultura.

En aquest curs, es gaudirà de la manipulació del tacte i dels colors d’aquest peculiar material. Finalment, els alumnes aconseguiran fer objectes molt simpàtics i divertits per decorar a casa, a més de conèixer la història del paper japonès i es realitzaran nines japoneses, capsetes, entre d’altres.

Dates: Dimecres 09/10/2013 al Dimecres 30/10/2013

Horari: Cada dimecres, de 17:30 a 19h

Durada: Total 6 hores, 4 sessions d’1 hora i mitja.

Lloc: Seu de Casa Àsia. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Recinte Modernista. Pavelló St. Manuel. c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 Barcelona

Preu: 48 euros (+ 12 € de despeses de material)

Número de places: mín. 7 i màx. 15 persones

Codi del curs: [CHIYO]

Ponent/Professor: Mihoko Ono, pintora i poetessa japonesa, llicenciada en Belles Arts per la  Universitat de Musashino (Tòquio)

Més informació sobre el curs al web de Casa Àsia.

 

Taller: “Furoshiki i fukusa (envoltori de seda)”

furoshiki_CAEn la tradició japonesa -on el regal i l’ofrena compleixen una funció ritual, a més de social- l’embolcall en tela ocupa un espai diferenciat. Durant segles aquests embolcalls han estat un tresor familiar i un dels més bells exemples de les arts aplicades japoneses.

Els dissenys, materials i tècniques emprades són reflex de diferents estils, llocs i èpoques històriques, i dels principals costums i oficis artesanals del Japó. Avui les teles d’embolcall troben la seva actualizació a la moda i el reciclatge, oferint enormes possibilitats a les persones creatives per redescobrir la seva funció. Es presentarà la tipologia i usos socials i rituals de l’embolcall japonès en tela. A més de l’estudi del vocabulari, fonts històriques, símbols i paletes de color específiques d’aquesta tradició, els alumnes practicaran tècniques de nus i plec per embolcalls adaptats a la forma de diferents tipus d’objectes. Aquest taller serà d’especial interès per a creatius, packagers i dissenyadors de moda que desitgin explorar les possibilitats de l’embolcall en tela. No cal formació artística ni experiència prèvia en origami per poder cursar aquest taller.

Dates: Dimarts 15/10/2013 al Dijous 24/10/2013

Horari: Cada dimarts i dijous, de 19 a 21h

Durada: Total 8 hores, 4 sessions de 2 hores.

Lloc: Seu de Casa Àsia. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Recinte Modernista. Pavelló St. Manuel. c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 Barcelona

Preu: 64 euros (despeses de material incloses)

Número de places: mín. 7 i màx. 12 persones

Codi del curs: [FURFU]

Ponent/Professor: Origlam, artista i mestra d’origami i art en paper. El seu treball se centra en la transmissió de l’origami japonès pur i la recuperació històrica de plecs de la tradició japonesa. El seu treball ha aparegut en mitjans com HabitaniaEl MuebleEl País, GQ, amb nombroses col·laboracions en publicitat, decoració, esdeveniments o estilisme de moda per a grans marques com Hermes o Shiseido. Ha impartit els primers cursos universitaris d’origami a Espanya i el seu llibre Washi Ningyo: kimonos y muñecas japonesas de papel ha estat publicat per Editorial Oceà. Dirigeix ​​actualment el laboratori d’innovació i paper i+Paper de Medialab a Madrid.

Més informació sobre el curs al web de Casa Àsia.

 

Taller: “Shodô 1. Introducció a la cal·ligrafia japonesa – Nivell inicial”

shodo_CAEl shodô – camí de l’escriptura – és un art i una disciplina mil·lenària que ha perdurat al llarg dels anys en la cultura japonesa. Vols conèixer una part de la cultura japonesa? Vols aprendre l’escriptura japonesa? Aquest taller a càrrec de Midori Murahashi, t’ofereix la possibilitat de iniciar-te en la cal·ligrafia japonesa i aprendre a utilitzar els pinzells tradicionals del Japó. Escriptura kanji 漢字 Escriptura hiragana ひらがな.

Dates: Divendres 25/10/2013 al Divendres 29/11/2013

Horari: Cada divendres, de 18 a 19:30h

Durada: Total 7,5 hores, 5 sessions d’1 hora i mitja.

Lloc: Seu de Casa Àsia. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Recinte Modernista. Pavelló St. Manuel. c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 Barcelona

Preu: 60 euros (+10€ de despeses de material)

Número de places: mín. 7 i màx. 12 persones

Codi del curs: [SHODO1]

Ponent/Professor: Midori Murahashi.

Més informació sobre el curs al web de Casa Àsia.

 

Curs: “Introducció a l’embolcall japonès – nivell 1”

envoltorijap_CALa cultura tradicional del Japó atorga una importància especial al embolcall d’objectes, tant per motius higiènics com a rituals o socials. L’embolcall japonès expressa cura, dedicació i atenció tant cap a l’objecte com cap a qui el rep. És una manera de purificar el que ha de ser lliurat i regula el que pot i ha de ser expressat entre persones. Normalment segueix estrictes normes d’etiqueta.

En aquest curs els estudiants trobaran una introducció general als usos socials del regal al Japó i les diferents tècniques i materials que s’empren. Aprendran el seu protocol i estètica, aquells símbols, colors, objectes i nombres apropiats per a cada ocasió de regal, mentre practiquen embolcalls per a diferents tipus d’objectes i situacions formals i informals.

Són tècniques fàcils, divertides i accessibles a qualsevol persona sense requerir especials habilitats artístiques. A les classes es faran servir materials audiovisuals de suport, però no cal desxifrar diagrames d’origami.

Dates: Dimecres 06/11/2013 al Dimecres 11/12/2013

Horari: Cada dimecres d’11:30 a 13:30h

Durada: Total 12 hores, 6 sessions de 2 hores.

Lloc: Seu de Casa Àsia. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Recinte Modernista. Pavelló St. Manuel. c/ Sant Antoni Maria Claret, 167 Barcelona

Preu: 96 euros (+ 65€ de despeses de material)

Número de places: mín. 7 i màx. 12 persones

Codi del curs: [ENVJAP1]

Ponent/Professor: Origlam, artista i mestra d’origami i art en paper. El seu treball se centra en la transmissió de l’origami japonès pur i la recuperació històrica de plecs de la tradició japonesa. El seu treball ha aparegut en mitjans com HabitaniaEl MuebleEl País, GQ, amb nombroses col·laboracions en publicitat, decoració, esdeveniments o estilisme de moda per a grans marques com Hermes o Shiseido. Ha impartit els primers cursos universitaris d’origami a Espanya i el seu llibre Washi Ningyo: kimonos y muñecas japonesas de papel ha estat publicat per Editorial Oceà. Dirigeix ​​actualment el laboratori d’innovació i paper i+Paper de Medialab a Madrid.

Més informació sobre el curs al web de Casa Àsia.

 

 

COM MATRICULAR-SE

1. Ingrés de l’import de matrícula i, si és el cas, del material, al número de compte 0081 0556 76 0001063309 (Banc Sabadell Atlàntic), a nom de Casa Àsia, especificant nom, cognoms de l’alumne i el codi del curs.
2. Enviament del comprovant de pagament a [email protected] especificant nom, cognoms, DNI, NIE o passaport, correu electrònic, telèfon de l’alumne i el codi del curs.
3. Un cop rebut el comprovant de pagament amb les dades sol·licitades, Casa Àsia es posarà en contacte amb l’alumne.
4. La plaça només es garanteix previ pagament del curs, enviament del comprovant de pagament a [email protected] i confirmació per part de Casa Àsia que la inscripció ha estat acceptada. En el cas que el curs estigués complet Casa Àsia realitzaria la devolució de l’import.
5. Casa Àsia es reserva el dret de poder anul·lar el curs, en aquest cas procedirà a la devolució total de l’import de la matrícula
6. Un cop realitzada la inscripció, no es tornarà l’import de la matrícula per causes alienes a Casa Àsia

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *