Categories
Cultura japonesa Notícies

Nou vídeo del tsunami del Japó, març 2011

Avui diversos mitjans s’han fet ressò d’un vídeo del tsunami que l’any 2011 va arrasar la regió de Tôhoku, al Japó. El va gravar un videoaficionat a la ciutat de  Kesennuma, de la prefectura de Miyagi, una de les més castigades per la catàstrofe.

El vídeo, que podeu veure sota aquestes línies, mostra com en un començament, les alarmes estan sonant però la gent encara passa aprop del riu, atents i curiosos per l’arribada del tsunami. A partir del minut 1:45 es comença a veure com arriba una petita onada d’aigua pel riu, però que no triga a fer-se més i més grossa. A partir del minut 3:20, les embarcacions dels costats del riu comencen a rebre el cop de l’onada, i ens anem fent una idea de la força de l’aigua. A partir del minut 4, posa els pèls de punta. El videoaficionat es desplaça, sense deixar de gravar, cap a un lloc més elevat cap al minut 6; El riu es desborda pocs minuts després i arrasa la zona. Són imatges impactants.

Kesennuma_mapaKesennuma és una ciutat portuària d’uns 74000 habitants que destaca especialment per la pesca i la indústria pesquera. Amb el tsunami del 2011, i tal i com podem comprovar per les anteriors imatges, va quedar greument afectada. Una imatge curiosa i alhora impactant posterior al tsunami és un enorme vaixell de 60 metres, el Kyotoku Maru nº18, que va ser arrossegat per la onada gegant fins a reposar a uns 750 metres de la costa i que, a diferència d’altres restes, no s’ha retirat encara de la zona. Es deia que alguns habitants volien conservar el vaixell i convertir-lo en un símbol, ja que molts s’hi acostaven a fer-hi fotos, pregar o deixar-hi flors; Però la setmana passada es va anunciar que la majoria de la població ha votat a favor de desballestar-lo. Es preveu que en les properes setmanes s’iniciaran aquestes tasques, que les durà a terme una companyia de reciclatge de vaixells sense afany de lucre de la prefectura de Fukushima.

Trobareu més informació i imatges a l’enllaç de més avall.

 

(Font:  Japanese town to scrap marooned ‘tsunami boat’, BBC News.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *