Categories
Agenda Sitges Festival de Cinema

Sitges 2013 avanç d’estiu

cartelSitges13OKOKFa unes setmanes es va presentar en roda de premsa un avanç de la 46ª edició de SITGES – Festival de Cinema que tindrà lloc de l’ 11 al 20 d’octubre de 2013 a la vila de Sitges.

Una edició marcada per les noves manifestacions del mal i que té confirmada la presència de dos directors asiàtics consagrats com Takashi Miike o Johnnie To. A la vegada de pel·lícules com Real, Lesson of Devil, The Congress o Evangelion 3.0. Us fem un avanç d’estiu?

 

Una de les cites de la tardor serà la 46a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic.

A continuació informació de les notícies que ha donat l’organització fins ara:

Avanç de pel·lícules

Sitges 2013 explorarà la fi del món i el naixement del mal amb un cartell inspirat en una de les icones del fantàstic, La semilla del diablo (Rosemary’s baby, de Roman Polanski, 1968)

Grand Piano d’Eugenio Mira, inaugurarà Sitges 2013, una producció catalana de Nostromo, Antena 3 i amb la participació de TV3. Una obra que confirma el talent del director, Eugenio Mira, en format de thriller formalista i preciosista desenvolupat durant la celebració d’un concert de piano, i que té com a protagonistes Elijah Wood, John Cusack, Alex Winter i Kerry Bishé.
Sitges segueix apostant pel cinema nacional i estatal de gènere i amb gran qualitat per obrir l’esdeveniment especialitzat més important d’Europa.

La secció Oficial Fantàstic, presentarà alguns dels títols més esperats de l’any, com Only God Forgives, la nova pel·lícula del director Nicolas Winding Refn (“Valhalla Rising o Drive”); Only Lovers Left Alive, darrer treball de Jim Jarmusch, un singular relat d’amor etern entre dos vampirs; A Glimpse Inside the Mind of Charles Swann III, una comèdia surrealista i estranya de la mà de Roman Coppola;
The_CongressThe Congress, una espectacular adaptació de Stanislaw Lem dirigida per Ari Folman –responsable de Vals con Bashir–, que barreja animació amb una història de ciència ficció protagonitzada per Robin Wright i Harvey Keitel;
o Real, el retorn del director Kiyoshi Kurosawa al cinema fantàstic.

Sitges 2013 serà també el de retorns esperats, com el d’Alejandro Jodorowsky i la seva biografia imaginària, La danza de la realidad, o el de Neil Jordan (Gran Premi Honorícfic a Sitges 2012) a la temàtica vampírica amb Byzantium.

La secció Oficial Fantàstic també acollirà obres audaces de joves realitzadors com Magic, Magic, de Sebastián Silva, i autors polèmics com Shane Carruth, amb la seva nova proposta Upstream Color, o Marina de Van, amb Dark Touch.

 

Àsia a Sitges

El cinema asiàtic comptarà amb pel·lícules de Japó, Corea o Hong Kong, gràcies a la col·laboració d’organismes com The Hong Kong Economic and Trade Office, la Fundación Japón o el Korean Film Council, omnipresent en aquesta edició del Festival, tant a la secció Focus Àsia com a la resta de les seccions.

miike2Takashi Miike, un dels directors fetitxe de Sitges, serà l’estrella convidada. El Festival li retrà homenatge a la seva prolífica carrera –amb la col·laboració de la Fundación Japón– i projectarà dos dels seus últims treballs Shield of Straw Lesson of the Evil, que narra els traumes d’un mestre psicòpata.

El japonès Takashi Miike tornarà a passejar pels carrers de Sitges, Miike torna a un Festival que l’adora i que el té com un dels referents de la cinematografia actual.
miike1L’homenatge del prolífic director es farà amb una retrospectiva de pel·lícules i un llibre la seva figura.

El 2003 va venir a recollir el reconeixement de la Màquina del Temps i el premi Orient Express per Agitator (Araburu Taashi-Tachi) i . Aquell any, va guanyar la Maria als millor efectes especials per Gozu, premi que va repetir l’any següent per Izo. A Sitges 2008, va obtenir una Menció Especial del Premi Noves Visions per God’s Puzzle. El 2011, Sitges va projectar Hara Kiri: Death Of A Samurai i l’any passat, va programar a la secció Noves Visions For Love’s Sake.

Un altre dels tòtems que trepitjarà la catifa vermella serà el director Johnnie To, conegut per thrillers i acció de Hong Kong com Election o Exiled, que presentarà al públic de Sitges dues de les seve últimes pel·lícules: Drug War i la comèdia negra Blind Detective.

També hi haurà  títols de cinema filipí, On the Job, l’últim treball d’Erik Matti. O la pel·lícula de l’Índia, Ugly, d’Anurag Kashyap, que l’any passat ja va presentar Gangs of Wasseypur.

Anime confirmat (de moment…)

L’animació serà un dels punts centrals del Festival, tant dins de la secció Anima’t, com a la Secció Oficial i, fins i tot, amb alguna mirada retrospectiva que avançarem properament.

Nota Japanzone: Segons un comentari a CineÀsia: “es va adelantar que aquest any està pensada una marató d’animació amb els últims èxits de Japó, es van comentar títols amb possiblitats de tenir a Sitges com les pel·lícules de One Piece o Dragon Ball Z Battle of Gods.”
A l’espera de confirmar aquests o altres títols… fins aquí podem dir ! 😉

Confirmades l’espectacular 009 RE-Cyborg, en 3D, de la mà dels creadors de Ghost in the Shell,

re009_movie

 o el fenomen otaku Evangelion 3.0 són un avançament de la presència animada en aquesta edició, que comptarà a més amb la ja habitual selecció de curtmetratges a competició.

evangelionQ

Recordar que Selecta Visión distribuïrà la pel·lícula Evangelion 3.33 en DVD i BR a finals d’octubre / Saló del Manga 2013

Sitges celebrarà també les més de dues dècades de vida de dues de les seccions més representatives: Seven Changes i Anima’t. Des de 1992, un gran fòrum de presentació de la millor animació en format llarg i curt mundial, aspirant a ser, alhora, una aglutinadora fonamental en l’expansiva indústria de l’animació catalana.

 

Anima’T, la primera cimera internacional de professionals del món de l’animació

El 10 i 11 d’octubre a Sitges i Barcelona acollirà una trobada amb vocació internacional i l’objectiu de ser un punt de trobada per als professionals del sector. En el programa s’inclouran sessions de pitchings de projectes o masterclass.
En aquesta primera edició la cimera es focalitzarà en Irlanda, gràcies al suport de les oficines MEDIA Antenna Catalunya, Galway i MEDIA Desk Irlanda. Cimera organitzada pel Festival de Sitges i l’associació catalana d’animació (ANIMATS), junt amb el Departament de Cultura, Catalan Films & TV – PROA i TV3

animat_cimeraprofUn goril·la Anima’T

Anima’T neix com una spin-off de la secció homònima del Festival de Sitges i, en aquest sentit, els organitzadors han cercat aquesta complicitat a través de la imatge gràfica de la cimera. El goril·la, icona del certamen, presidirà l’esdeveniment professional, el qual inaugurarà la nova etapa del centre Arts Santa Mònica, seu oficial.

Web oficial Animatsitgesbcn.cat

 

 

 

cartelSitges13OKOKSITGES 2013 – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

| 46a edició

| 11-20 octubre 2013

Abonaments ja la venda a través de Telentrada.

| Web oficial Sitges Film Festival

| Facebook Sitges Film Festival

 

En els propers mesos i a mesura que s’acosti el festival oferirem més informació de la programació, així com una selecció de propostes Japanzone, com en anys anteriors.
De moment, pel·lícules en proposta per l’estiu camí al Sitges Festival de Cinema.

Una resposta a “Sitges 2013 avanç d’estiu”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *