Categories
Cultura japonesa Notícies

El Mont Fuji, Patrimoni de la Humanitat

El Mont Fuji (富士山, Fujisan), la muntanya més alta del Japó, icona del país i font d’inspiració de nombrosos artistes del passat i del present, va ser declarada ahir dissabte 22 de juny, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El Comitè del Patrimoni Mundial, reunit a Phnom Phen (Cambodja), va destacar que aquest volcà de 3.776 m d’alçada ha estat font d’inspiració de molts artistes de diferents camps i també lloc de peregrinació durant segles:

La bellesa d’aquest solitari, sovint cobert de neu estratovolcà, conegut a tot el món com el Mont Fuji, elevant-se per sobre de pobles, el mar i llacs rodejats d’arbres, ha inspirat artistes i poetes i ha estat objecte de peregrinacions durant segles. La seva representació en l’art japonès es remunta al segle 9, però les impressions de blocs de fusta del segle 19 han convertit el Fujisan en una icona del Japó reconeguda a nivell internacional i ha tingut un profund impacte en el desenvolupament de l’art occidental. L’indret inscrit consta de 25 llocs que reflecteixen l’essència del paisatge sagrat del Fujisan. Al segle 12, el Mont Fuji es va convertir en el centre de formació del budisme ascètic, que incloïa elements sintoistes. S’han inscrit també les rutes de peregrinatge i els santuaris del cràter, situats en els darrers 1.500 metres dels 3.776 de la muntanya, així com els emplaçaments situats al voltant de la base de la muntanya, incloent-hi els santuaris Sengenjinja, les cases d’hostalatge tradicional Oshi i formacions volcàniques característiques com arbres moldejats per la lava, deus, cascades i llacs, que són venerats com a sagrats.

 

Amb aquesta incorporació, el Japó compta ja amb 17 indrets Patrimoni de la Humanitat, 13 dels quals són llocs culturals i 4 pasiatges naturals. Podeu consultar la llista complerta de Patrimoni de la Humanitat del Japó al web de la UNESCO. Omedetô, Fujisan!

 

hanami_fuji

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *