Del juny de 2013 al juliol de 2014 es commemora el 400 aniversari de relacions entre Japó i Espanya. La fita va ser la primera visita diplomàtica de l’Ambaixada “Keicho” de Hasekura Tsunenaga (1613-14) enviada per Japó a Espanya.
.
El príncep Naruhito, hereu de l’emperador del Japó, realitza una visita oficial del dilluns 10 al 15 de juny, en motiu de la celebració dels 400 anys de relacions entre Japó i Espanya. Participarà als actes inaugurals i visitarà ciutats com Salamanca, Sevilla, Coria del Río i Santiago de Compostela.
L’objetiu de la visita és impulsar l’entesa mútua entre Japó i Espanya i obrir nous horitzons en les relacions bilaterals de cara al futur.
Per commemorar l’efemèrida s’ha creat una pàgina web habilitada amb un calendari de projectes i activitats sota el paraigües del logotip oficial del 400 Anys d’ Interncanvi Hispano-Japonés. Recull totes les activitats programades i projectes del 2013/14 a diferents punts de la península espanyola com a l’arxipèlag nipó.
La mascota que acompanya la promoció és obra de Xavier Mariscal (creador del Cobi de BCN’92) i la música oficial ha estat composada per la pianista Mine Kawakami. També hi ha un canal oficial de facebook .
Des de Japanzone seguirem atents a aquest aniversari i les activitats que se’n derivin.
Sobre l’Ambaixada Keicho a Europa
Informació extreta de esja400.com:
En 1613 (año 18 de la Era Keicho), el señor feudal Date Masamune (1567-1636) del señorío de Sendai, tras obtener el permiso de Tokugawa Ieyasu (shogun retirado, 1592-1616), decidió enviar una delegación a Europa (España y Roma) con el objetivo de solicitar el establecimiento de relaciones comerciales con Nueva España (México) y el envío de misioneros a Japón.
Esta misión, conocida como “Embajada Keicho a Europa”, fue encabezada por el Samurai Hasekura Tsunenaga (1570-1621) y el fraile franciscano español Luis Sotelo.
La misión, habiendo salido de Sendai, Japón, en octubre de 1613, llegó a España en octubre de 1614 después de atravesar el Océano Pacífico y el Océano Atlántico. Posteriormente Hasekura se trasladó a Madrid y fue recibido en audiencia por el monarca Felipe III en enero de 1615.
Hasekura recibió el bautismo en Madrid y visitó al Pontifice Paulo V en Roma. Después de quedarse cierto tiempo en Coria del Río, Sevilla , regresó al Japón en 1620. Su inmenso viaje duró siete años.
La Embajada Keicho fue la primera delegación diplomática de carácter oficial enviada por Japón a España y ha pasado a la historia por ser un importante acontecimiento en las relaciones bilaterales hispano-japonesas.
7 respostes a “400 aniversari de les relacions entre Japó i Espanya”
[…] Multiplicar per dos l’espai, activitats per a petits, l’autor del cartell, una fira internacional, Acte de l’ Any dual Espanya – Japó, 400 anys de les relacions diplomàtiques entre Japó i Espanya […]
[…] Durant la celebració es recauden diners per destinar als afectats pel desatre de l’11 de març de 2011, construint un pont amb la regió de Tohoku, al nord del Japó. També és un acte en l’any de conmmemoració del 400 aniversari de les relacions entre Japó i Espanya. […]