Categories
Agenda Cultura japonesa Nits de Cinema Oriental Vic Notícies

Cinema de Yasuhiro Ozu a Vic

cicle_ozu_vic1Tal com podeu veure al Calendari i com a prèvia al Festival Nits de Cinema Oriental, durant el mes de Juny a Vic, es recupera quatre de les millors pel·lícules del director japonès Yasujirô Ozu.

El cicle Ozu comença dimarts 11 de juny, a les 10 del vespre, a l’espai ETC, amb Buenos días (1959) dins la programació de Cineclub Vic. Per continuar les sessions tindran lloc els divendres 14, 21 i 28 de juny, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Triadú amb He nacido, pero…(1932); Primavera tardía (1949) i Cuentos de Tokio (1953).

Propera parada, la filmografia d’ Ozu!

.

De nou recomanar els clàssics restaurats del director Yazuhiro Ozu, amb una extensa filmografia on destaquen valors com l’importància de la comunicació familiar en la vida quotidiana. A:

cuentos_de_tokyo· ““Buenos días” / Ohayo(1959) l’afrontar els problemes del dia a dia en una petita comunitat, una revolta d’uns nens que volen tenir un televisió i la negació rotunda dels pares.
Dimarts11, 22:00h, ETC. Entrada 5€, socis Cineclub gratuït.

· “He nacido, pero…”  / Umarete wa mita keredo (1932). Una família amb dos nens es trasllada als suburbis de Tòquio. Els nens, que se senten molt protegits pel pare, es converteixen en els líders d’un grup del barri.
Divendres 14, 19:00h, Biblioteca Triadú. Entrada gratuïta.

· “Primavera tardía” / Banshun (1949). La Noriko, una noia de 27 anys, malgrat rebre moltes pressions, no vol casar-se per poder seguir cuidant del seu pare.
Divendrse 21, 19:00h, Biblioteca Triadú. Entrada gratuïta.

·  “Cuentos de Tokyo” / Tokio Monogatari (1953) Un retrobament familiar, entre pares i fills: entre el xoc generacional i l’abisme entre la vida rural o de ciutat.
Divendres 28, 19:00h, Biblioteca Triadú. Entrada gratuïta.

.

Els films seran projectats en V.O. subtitulada en castellà.  Sessions en 35 mm i en digital, amb els màsters de la distribuïdora barcelonina A Contracorriente Films que edita en DVD i Blu-ray la filmografia del director.

Una retrospectiva gràcies a Cineclub Vic, amb col·laboració de la Filmoteca i la Biblioteca Joan Triadú.

cicle_ozu_vic2Si podeu, aprofiteu per agafar el tren Ozu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *