Categories
Anàlisis Novetats manganime: còmic i DVD Saló del Còmic Barcelona

Kenshin, la pel·lícula

kenshin_honorsamuraiAvui us presentem una pel·lícula d’imatge real que va tenir una gran acollida al Festival Internacional de Cinema de Sitges 2012 i que Mediatres va presentar al Saló del Còmic de Barcelona en una edició en DVD i Blu-Ray.

Es tracta de l’adaptació a imatge real del famós manga Rurouni Kenshin, o Kenshin el guerrer samurai, de Nobuhiro Watsuki.

 

La pel·lícula té la seva base en l’argument del manga original. Es podria dir que comprèn els primers toms del manga, remesclant històries curtes i adaptant-les per acabar oferint un film amb personalitat pròpia i que deixa satisfets als fans de la sèrie original.

 

Salo-comic-2013-kenshin

Ens situem a l’era Meiji, just deu anys després de la reforma (1878) que ha derrocat el règim dels Tokugawa i ha instaurat de nou l’emperador. Kenshin Himura és un samurai sense senyor que viu com un vagabund. El seu passat és obscur, durant la restauració era conegut com a Battosai, un assassí implacable que va segar nombroses vides en pro de la restauració. Per tal de redimir-se es fa forjar una espasa amb la fulla invertida- incapaç de matar- que posa al servei dels més dèbils.

La seva trobada amb la jove Kaoru, mestra de l’estil Kamiya Kashin d’un dojo de la capital del país, i l’aparició d’un enigmàtic assassí samurai que es fa dir Battosai li canviaran la vida per sempre.

Es tracta d’una adaptació més que digne, amb uns personatges cuidats i ben caracteritzats. S’aconsegueix traspassar l’esperit del manga a la imatge real i es dota al film de credibilitat, tenint en compte les dificultats tècniques que suposa una obra d’aquestes característiques.

L’humor evident que impregna alguns episodis de la sèrie queda substituït per alguns tocs d’humor puntuals que apareixen al llarg del film.

La pel·lícula també ens permet veure la transició entre el model de vida de l’era Edo i el canvi que va produir a l’era Meiji. Uns decorats i uns paisatges urbans dignes de ser observats.

Sens dubte una pel·lícula pels nostàlgics de Kenshin el samurai, però també per aquelles persones que els agrada el bon cinema i passar una bona estona.

Que comenci l’espectacle!

Kenshin.Guerrero Samurai.Blu-rayKenshin el guerrer samurai
Rurôni Kenshin: Meiji kenkaku roman tan

Director: Keishi Ôtomo
Intèrprets: Takeru Sato (“Goemon”), Emi Takei (“For Love’s Sake”), Yu Aoi (“Hula Girls”),  Teruyuki Kagawa (“20th Century Boys”, “Conociendo a Matsuko”)
Any: 2012
Durada: 130 minuts

Edicions:
DVD – 16,35€
Blu-Ray – 18,40€

Inclouen els àudios en Japonès DTS-HD 5.1, Català Dolby Digital 5.1 i Castellà DTS-HD 5.1. Subtítols en Castellà.

Media3store

 

Per saber més:

El manga Rurouni Kenshin és obra de Nobuhiro Watsuki  (22 volums publicats per Glénat-EDT i ara al catàleg de Panini Còmics)

kenshin_live

A més de l’adaptació al cinema  Kenshin el guerrer samurai, en DVD i Blu-Ray per  Mediatres Estudio; també existeix una sèrie de televisió, 6 especials i una pel·lícula anime distribuïts per Selecta Visión

 kenshin_mosaic

23 respostes a “Kenshin, la pel·lícula”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *