Categories
Saló del Còmic Barcelona

Una diada pel Saló del Còmic

Salo-comic-2013-saloDe nou el còmic ha tornat a ser notícia gràcies al Saló del Còmic. Un Saló que continua posant el seu gra de sorra per continuar normalitzant aquesta forma d’entreteniment i comunicació tot reclamant el respecte i el lloc que es mereix a la societat.

 

Durant els quatre dies que va durar, el Saló es va ambientar a l’estil del Far West i la festa del còmic va homenatjar les Tortugues Ninja, Superman o Star Wars. Van assistir-hi  dibuixants i il·lustradors nacionals i internacionals, exposicions, novetats, firmes, videojocs, etc. un lloc on cadascú pot trobar allò que l’apassiona, i per molts anys més!

Salo-comic-2013-humor-no-se-recorta

Les exposicions, com sempre, les vam trobar integrades a l’espai ( tot i que algunes una mica allunades de les zones més concorregudes) i responien a la idea de mostrar l’art que s’amaga darrera el dibuix. A nivell de grafisme, vam poder veure  alguns originals a tinta  a les exposicions del còmic ambientat al Far West, presentada sota el nom Per un grapat de còmics  ( un petit homenatge a una coneguda pel·lícula) . A nivell d’enginy i narració hom es podia divertir a la cínica exposició “el humor no se recorta”. Complien anys Superman ( 75) i La Patrulla X  i Los Vengadores (50), ambdos comptaven amb dignes exposicions que demostraven que porten els anys prou bé. Una curiosa exposició va ser la dels quaderns de viatge de diferents autors que permetien una visita ràpida per diferents països del món.

Salo-comic-2013-varis1

La relació entre còmic i altres formats, com el videojoc o el cinema, va tornar a ser present un any més essent ja un aspecte clàssic del Saló.Aquest any, la pel·lícula promocionada va ser Lobezno inmortal.

 

Salo-comic-2013-videojocsA l’espai de videojocs va haver-hi la presentació de Gears of War: Judgment, l’últim títol de via Microsoft i Xbox 360. Per la seva banda, Nintendo va organitzar una nova edició del seu Reto 3DS, alhora que va portar per primera vegada al Saló del Còmic la seva Nintendo Wii U. A més, Wii Street U va permetre viatjar per tot el món sense moure’s del Saló.

 

La web oficial ha anunciat una afluència de 106.000 visitants, no obstant des de Japanzone, deixem a les persones que hi van assistir la valoració d’aquest nombre.  Nosaltres vam ser-hi divendres i diumenge i hem pogut parlar amb persones que van assistir els altres dies i els seus testimonis ens fan creure que la xifra és un pèl optimista.

 saloonComic

 Salo-comic-2013-varis2

Guardonats dels premis 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona

 

Sempre és bo fer un petit repàs dels premis per tal de veure com es mou l’actualitat del còmic. En aquest cas la votació va ser feta per professionals del sector:

Purita Campos, veterana historietista i il·lustradora de la popular sèrie Esther y su mundo editada per EDT/Glénat, va ser distingida amb el Gran Premi del 31 Saló del Còmic de Barcelona.  purita_esther

Ardalén, l’obra més extensa i ambiciosa de Miguelanxo Prado, va ser considerada la millor obra d’autor espanyol.

Mentre que Portugal de Cyril Pedrosa, la història d’un dibuixant en plena crisi creativa i personal va ser la Millor Obra d’autor estranger publicada el 2012.

El premi a l’autor revelació va ser per l’ Oriol Hernández, dibuixant de La piel del oso, amb el guionista Zidrou.
Per la seva banda, el guardó a millor fanzine li va correspondre a Adobo.

El favorit ded públic va ser Sleepers de Luis NTC, elegit com la Millor Obra de l’any per votació popular.

 

Acabant de pair tot el que ha donat de sí el 30è Saló del Còmic, FICOMIC comença a alçar la vista cap a un horitzó:  

XIX-MANGA-2013El XIX Saló del Manga de Barcelona:

del dijous 31 d’octubre al 3 de novembre de 2013 a la Fira de Barcelona a Montjuïc.

Un dels temes estrella de la propera edició serà la presència de l’esport en el manga, atès que hi ha popularíssimes sèries que tenen com a eix central el futbol, el bàsquet, el beisbol, arts marcials i altres competicions tradicionals japoneses com el sumo.

Més enllà el 32 Saló del Còmic de Barcelona (del 8 a l’11 de maig de 2014) .

.

Què us va semblar el Saló del Còmic? què n’espereu del Saló del manga? Si voleu ja sabeu que podeu utilitzar els diferents canals de la web per opinar!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *