Categories
Agenda

Animació per a tothom a l’ Animac de Lleida

animat2013.lleidaDel dijous 28 de febrer al diumenge 3 de març, la programació de l’Animac 2013: Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, proposa acostar-nos a diversos autors a través del seu procés creatiu: animadors i il·lustradors nacionals i internacionals tornaran a reunir-se a Lleida per presentar una programació de la millor animació on tenen cabuda multitud de propostes per a tots els gustos i per a totes les edats.

Retrospectives, tallers, xerrades, cafès amb els autors, sessions i maratons de cinema d’animació, durant quatre dies Lleida és la capital de l’animació. Una projecció destacada La Tumba de las Luciernagas d’Isao Takahata, de Ghibli.

 

Segons Carolina Lòpez, directora d’Animac:

La 17a edició es dedica al potencial creatiu i a la dimensió d’allò en animació, dins d’un entorn on la xarxa juga un important paper. Animadors i animadores no són aliens a aquesta tendència global i es multipliquen les històries en primera persona junt amb desig de compartir-les. Creació i comunicació van de la mà.
Un nou gènere, o millor dit, la barreja de dos gèneres ha creat una manera diferent de fer cinema: l’animació documental.

Enguany es projecten més de 200 pel·lícules d’una trentena de països, ens visiten més de 5.000 escolars, estudiants d’animació de diverses escoles catalanes i espanyoles. Artistes, professionals, famílies i públic general s’atansen a l’Animac per seguir teixint una fibra necessària. Perquè el vertader motor de la cultura està al conjunto de tots.

Indubtablement, és el conjunt de creadors, estudiants, professionals del mitjà, educadors i públic general qui dia rere dia creen i mantenen viva una cultura que Animac recolza i celebra en especial aquests quatre dies, però que alimenta al llarg de tot l’any.

.

A TRAVÉS DE LA REALITAT

La-Tumba-de-las-LuciernagasSota aquest lema Animac recull en el programa, projeccions i conferències, obres i reflexions al voltant d’una tendència dins de l’audiovisual que no ha fet més que crèixer en els darrers anys.

“No crec que les audiències mirin amb deteniment les pel·lícules d’imatge real. Malgrat això, hi estan obligades en una pel·Lícula d’animació, perquè l’animació capta les coses que fem i reflecteix la realitat d’una manera més sòlida del que n’és en realitat?” Isao Takahata (codirector de l’estudi Ghibli)

Projeccció destacada a la secció A través de la realitat / Llarmetratges Retrospectiva:

Diumenge 3 de març, 20:30 h
LaTumba2.jpg

La Tumba de las Luciernagas
Isao Takahata / Japó / 1988 / 88’

Lloc: La Llotja, Sala Ricard Viñe

Sinopsi: Estiu de 1945. L’imperi del sol naixent trontolla sota els constants atacs aeris aliats. Aquesta és la història de Seita i la seva germana petita, Setsuko, dos nens que van néixer en el moment i en el lloc equivocats.
Després de perdre la seva mare i la seva llar en un dels bombardejos, i davant la impossibilitat de contactar amb el seu pare, un oficial de la Marina Imperial Japonesa, els dos petits proven de sobreviure sols en un món que no disposa ni dels recursos més bàsics per sustentarlos. Ocults en un refugi antiaeri abandonat, Seita comença a robar menjar per alimentar la seva germana malalta. La seva tràgica lluita per la supervivència es converteix en una oda a l’esperit humà i en un emotiu homenatge als oblidats.

.

Organitza i més informació: Animac -web i facebook
Consultar el programa o el catàleg en versió digital

7 respostes a “Animació per a tothom a l’ Animac de Lleida”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *