Categories
Notícies Reportatges Saló del Còmic Barcelona Saló del Manga Barcelona

Resposta al Saló del Manga de Barcelona

El Saló del Manga 2012 va batre tots els rècords, 112.000 visitants segons l’organització, per donar la benvinguda a la nova etapa a La Fira de Barcelona.
Quatre dies de festa, la cita per excel·lència del manga amb important activitats culturals destacant la gastronomia i tradicions de l’apassionant Japó.

Ficomic ara prepara el 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona
-11 al 14 d’abril de 2013- i pensa en el 19è Saló del Manga -31 d’octubre al 4 de novembre de 2013- on un dels eixos temàtics serà la presència de l’esport al manga..

La nota de premsa de FICOMIC:

El XVIII Saló del Manga de Barcelona, organitzat per FICOMIC, ha tancat aquesta tarda les seves portes havent rebut 112.000 visitants, xifra que marca una nova fita a la seva història. El certamen complia aquest any la seva majoria d’edat amb el trasllat al Palau núm. 2 de Fira Barcelona Montjuïc.

Amb un 60% més d’espai expositor, ha rebut una contundent resposta del públic, otakus arribats de tota Espanya que ja han convertit el Saló en la seva gran cita anual.

La xifra final suposa un increment de gairebé el 70% respecte de l’any passat, quan van assistir al certamen 65.000 persones. En paraules de Carles Santamaria, director del Saló del Manga i de FICOMIC, “l’èxit de públic ha superat totes les expectatives i hem constatat que al disposar d’un major espai s’han pogut desenvolupar noves activitats i ampliar altres per a major comoditat dels assistents”.
D’altra banda, Santamaria va explicar que “cada vegada més el Saló és una gran festa al voltant del manga i la cultura japonesa en general.
L’èxit de l’espai gastronòmic ens portarà a ampliar-ho i a diversificar les seves activitats de cara a la propera edició”.

La cuina japonesa, objecte de l’exposició Manga a la carta i de nombrosos tallers, entre els quals va brillar l’impartit el dissabte a la tarda per Ferran Adrià i el prestigiós chef japonès Hiroyoshi Ishida, al capdavant de l’exclusiu restaurant Mibu de Tokio (de l’amistat i l’intercanvi culinari dels quals va sorgir el manga Mibu-ElBulli), va ser una de les protagonistes de la edició XVIII del Saló del Manga de Barcelona.

Acompanyant al matrimoni Ishida, propietaris de l’esmentat Mibu, l’exclusiu restaurant japonès objecte d’un manga; van participar durant els quatre dies Mestres de la cuina com Hideki Matsuhisa del restaurant Koy Shunka, el Mestre Tan, Takashi Ochiai, Kenji Ueno, Nobutada Kawagoe, Naoyuki Haginoya, Atsushi Takata, Kazutoshi Komuta, Mutsuo Kowaki, Hiroki Yoshiyuki, Keisuke Ohtani, Shoko Nakanishi i Natàlia Mazarredo.

A més, la zona de gastronomia japonesa, amb deu establiments de restauració, va resultar tot un èxit.

 

Entre els convidats va destacar la presència de Hiro Mashima, autor de Fairy Tail, la de Nozomu Tamaki, responsable de l’anomenat True Blood japonès Bailando con vampiros; el director d’anime Toshiyuki Kubooka, i deixeble d’Osamu Tezuka i Masao Murayama creador de l’estudi Madhouse. Tots ells van protagonitzar multitudinaris tallers, taules rodones i sessions de signatures.

 

Un any més, les exposicions, les trobades amb els fans, com els massius actes amb els actors de doblatge de Dragon Ball i One Piece, i els concursos de karaoke i cosplay van ser seguits amb entusiasme per un gran nombre d’otakus. L’escenari, epicentre del programa musical i els concursos, va acollir l’actuació de l’última revelació del pop japonès, la banda Loverin Tamburin.
I un cop més, el Saló del Manga va celebrar una nova edició de la selecció de la parella finalista espanyola que participarà al World Cosplay Summit que tindrà lloc el proper estiu al Japó.

 

L’espai de videojocs també va figurar entre els més concorreguts, gràcies a la presentació en primícia de la nova Wii U de Nintendo i el quart lliurament de la saga Halo, Halo 4, per Xbox 360.
A més, durant els quatre dies es va poder aprendre a dibuixar manga amb el videojoc New Art Academy de Nintendo 3DS amb la col·laboració de l’Escola Joso. I, per la seva banda, Xbox 360 va disposar d’un doble espai diferenciat en el que es podia jugar tant als videojocs de la consola de Microsoft, com als del dispositiu Kinect.

En aquest sentit cal destacar la presència d’Hiroshi Matsuyama, president i CEO de Cyberconect2, responsable de la saga Naruto Ultimate Ninja, que va protagonitzar una animadíssima trobada amb els seus seguidors.

Com a novetat, espectacular va resultar l’acollida del Matsuri, el petit festival de tradicions i costums japonesos que va acollir aquest any el Saló. En ell es podia des de pescar globus fins a rebre prediccions de bona sort i participar en tallers de quimono.
D’altra banda, l’espai Showroom es va ocupar una vegada més de les actuacions de petit format i concursos, entre els quals va destacar el d’aprendre a ballar el Gangnam Style.
El Taller de Manga va deixar clar novament l’art dels autors japonesos i espanyols a l’hora de dibuixar.

FICOMIC ja està treballant el XIX Saló del Manga de Barcelona que se celebrarà del dijous 31 d’octubre al diumenge 3 de novembre de 2013. Un dels temes estrella de la propera edició serà el de la presència de l’esport al manga, atès que hi ha popularíssimes sèries que tenen com a eix central el futbol, el bàsquet, el beisbol o esports tradicionals japonesos com el sumo.

Abans d’això, però, tindrem Ficomic prepara el

31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona
11 al 14 d’abril de 2013
pavelló 8 de Fira de Barcelona

Més informació: FICOMIC

El Saló del Manga de Barcelona i tot l’equip de FICOMIC, agraeix el suport i l’afecte rebut per part del públic assistent, convidats i mitjans de comunicació que han col·laborat al fet de que el certamen hagi esdevingut el referent mundial que és actualment.

El XVIII Saló del Manga de Barcelona ha rebut el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la col·laboració de la Fundació Japó, el Consolat General del Japó a Barcelona, Carnet Jove, Casa Àsia, Cine Asia i Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.
Els mitjans oficials del Saló han estat El Periódico de Catalunya, Máxima FM i el Club Súper 3, a més de la revista Hobby Consolas i els webs especialitzats Mision Tokyo i ComerJapones.

.

.

Articles relacionats:

Saló del Manga: un resum (actualitzat 31/10/12)

Activitats gastronòmiques del 18è Saló del Manga

Nozomu Tamaki i Loverin Tamburin confirmats al Saló del Manga de Barcelona

18è Saló del Manga de Barcelona 2012

Concurs cartell Saló del Manga 2012

ETIQUETA:

Saló del Manga Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *