Categories
Agenda

Taller d’aproximació a l’esperit zen “Poesia d’aigua, tinta i sorra” a Barcelona

Taller de dues sessions que proposa una aproximació a l’esperit zen a partir de dues experiències: d’una banda, la creació de poemes en forma de haiku realitzats amb tinta seguint la tradició pictòrica sumi-e, formes creatives que provenen de la cultura japonesa; de l’altra, una experimentació plàstica que parteix de la projecció, sobre un espai buit, d’objectes i formes de la natura, i que en fa emergir aspectes evocadors, com ara la lleugeresa i l’evanescència.

Les dues sessions tindran lloc els propers dissabte 20 i diumenge 21 d’octubre i aniran a càrrec dels artistes japonesos Yoshira Hioki i Mihoko Ono.

 

 

 

 

Primera sessió

Calendari: dissabte 20 d’octubre de 2012. De les 10.45 a les 14 h.

Lloc: Casa Àsia (Avinguda Diagonal, 373. 08008. Barcelona).

 

Segona sessió

Calendari: diumenge 21 d’octubre de 2012. De les 10.45 a les 14 h.

Lloc: Fundació Antoni Tàpies

 

Dades generals

Organitza: Fundació Antoni Tàpies i Escola de Bambú de Casa Àsia.

Idioma: català i castellà.

Preu: 45 €; Amics de la Fundació Antoni Tàpies i Socis del ClubCasaÀsia, 5% de descompte sobre el preu d’inscripció.

Cal fer reserva prèvia trucant al 932 075 862 o enviant un correu electrònic a [email protected].

Inscripcions fins el 19 d’octubre de 2012. No cal tenir una formació artística prèvia per participar en l’activitat.

 

Els artistes

Yoshihira Hioki (1972, Osaka, Japó) es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Actualment desenvolupa activitats creatives al voltant de la pintura i la cal·ligrafia japoneses, així com espectacles de narració i escenificació, tant de contes com de poesia (haiku i tanka), per Catalunya, Espanya i diversos països hispanoparlants. És membre de l’equip docent del Museu Etnològic de Barcelona i del programa d’educació intercultural de l’Escola de Bambú de Casa Àsia.

 

Mihoko Ono (1954, Tòquio, Japó) es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Musashino, Tòquio. Després va perfeccionar els seus estudis de Belles Arts a Madrid. Ha realitzat diverses exposicions de pintura i ha exercit com a professora d’arts plàstiques al Japó. Des de fa més de set anys, combina el seu treball de creació personal amb la docència a l’Escola de Bambú de Casa Àsia, biblioteques, museus, centres cívics, etc., difonent la cultura i les arts japoneses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *