Categories
Cultura japonesa Notícies

Olimpíades 2012 – Medaller japonès

Després de la fi dels jocs de Londres fem repàs als resultats del medaller japonès. El país del sol naixent va endur-se un total de 38 medalles 7 de les quals van ser or, 14 plata i 17 bronze, situant-se en la onzena posició del rànquing de medalles dels Jocs.

Pel que fa a l’or destaquen les quatre medalles en lluita lliure, guanyades en diferents categories. Dues més estan relacionades amb la lluita ( judo i boxa) i finalment una solitària medalla d’or en gimnàstica artística masculina.

De les 14 medalles de plata tres són de judo i no sorprèn la de futbol femení  ja que són campiones del mundial (perquè llavors diguin que les japoneses no saben jugar a futbol!).

I pel bronze trobem unes altres tres medalles de judo i ressalten les 8 medalles de natació, que situen aquest esport com el que japó ha aconseguit més medalles en les olimpíades, amb un total d’onze (tres de plata, evidentment). En atletisme tan sols hi ha un solitari bronze en  llançament de pes masculí.

Si fem un cop d’ull més concret, veurem que les dones de la delegació japonesa van aconseguir 3 dels 7 ors, 6 de les 14 plates i 7 dels 17 bronzes. A més, val a dir que dels 305 participants nipons més de la meitat (165 concretament) eren dones; tot un punt pel país la bandera del qual és un “puntasso” . Podeu veure tots els i totes les atletes i les seves cares aquí.

Voleu saber qui va guanyar? Voleu conèixer més informació sobre el tema, i veure la taula amb la que ens hem basat per fer aquest petit repàs? Us recomanem que consulteu aquí.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *